Antalya Diş İmplant Fiyatları
Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi modern tıbbın da işine yarayan bir durumdur. Diş hekimliği de son zamanlarda oldukça gelişme göstermiştir. Modern diş hekimliğinde kullanılan yöntemlerden biri de diş implant tedavisidir.
Dişlerin eksik olması hem sağlık hem de kozmetik açıdan çeşitli sorunların meydana gelmesine neden olur. Teknolojinin gelişmesi ile beraber diş hekimliğinde de çeşitli gelişmeler yaşanmıştır. Diş implantı tedavisi de günümüzde sıklıkla tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Diş implantı tedavisi hakkında merak ettiğimiz tüm bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
İmplant Tedavisi ve Çözümleri
Diş implantı yöntemi gerçek dişlerin yerine bu dişlerin işlevini görmesi adına yerleştirilen yapay protezlere verilen isimdir. İmplantlar iki parçadan meydana gelir. Bu işlemlerde titanyum esaslı malzemeler kullanılır. Bunlar kök parça ya da yapay parça olarak isimlendirilir. Diğer kısım ise dişin üst kısmında yer alan ve dişin özünü meydana getiren bölümdür.
İşlevini tamamen kaybetmiş olan dişlerin çekilmesinden sonra bu alana bir yuva oluşturulur. Oluşturulan bu yuvalara implantın temelini oluşturan kök parçaların yerleştirilmesi işlemi gerçekleştirilir. Kök parçanın yerine tam olarak oturması için geçecek olan süre hastalara bağlı olarak değişiklik gösterir.
İmplant tedavi süresi 3-5 ay arasında değişiklik gösterir. Bu süre dolana kadar hastalar dişsiz kalır. Aradan geçen sürede 3-5 ay boyunca yeterli kemik kaynaşmasının sağlanması halinde implantın üst bölgesinde işlemler gerçekleştirilir.
İmplant dişler genellikle diş eksikliği olan hastalara ya da protez diş kullanan hastalara estetik ve rahat bir kullanım sunması bakımından önerilir. Bunun yanında ağzında hiç diş olmayan kişilere de sabit diş protezi sunmak için gerçekleştirilir.
Diş implantı çapları hastaların ağzındaki kemik yapısına, uygulanan alanın genişliğine ve çene yapısına bağlı olarak değişiklik gösterir. Yapılacak implantın uzunluğu, çapı, büyüklüğü, önceden çekilmiş olan panoramik filmler, 3 boyutlu filmler incelenip hesaplanarak başarılı şekilde implantların yerleştirilmesi sağlanır.
Diş İmplant Tedavisi Avantajları Nelerdir?
Diş implant avantajları oldukça fazla olduğundan günümüzde sıklıkla tercih edilen yöntemler arasında yer alır. İmplantlar uzun yıllar herhangi bir sorun çıkarmadan ağızda kalabilir. Günlük bakımların yapılmasından sonra uzun yıllar doğal dişlere yakında çiğneme fonksiyonları olan ve rahatsızlık vermeyen implantlar kullanılabilir. Diş implantları günümüzde diş hekimliğinin en önemli başarıları arasında yer alır.
Diş implant tedavisi tek diş kayıplarında bile son derece başarılı olması ile dikkat çeker. Dişlerde herhangi bir restorasyon gerek kalmadan uygulanması mümkündür. İyi koşullarda kaliteli malzeme ve hijyenik ortamda bu işlemlerin gerçekleştirilmesi pek çok avantajı da beraberinde getirir.
Alanında uzman diş hekimleri tarafından yapılan implantlar ileride herhangi bir problem yaşanmasına neden olmaz. İmplant tedavileri doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinde avantajları da oldukça fazladır.
- Yüksek bütçeli bir tedavi şekli olsa da uzun yıllar herhangi bir problem olmadan sorunsuz kullanılabilir.
- Diş implantları insanların yaşam kalitelerinin artmasını sağlar.
- Estetik bakımdan güzel göründüğünden insanların özgüvenlerinin artmasına yardımcı olur.
- Protez çıkma korkusu olmadan güvenli bir şekilde kullanılabilir.
- Çiğneme fonksiyonlarında aksama olmadığı için kişiler çok daha sağlıklı bir şekilde beslenebilirler.
- Kemik erimesine engel olarak kemik kayıplarının önüne geçer.
- Konuşmayı düzenlemesinin yanında ağız kokusu sorunlarının da ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Diş implant vidaları belirli ölçülerde olduğundan çene kemiği uygun olan kişilerde rahatlıkla uygulanır. Genel sağlık durumu iyi olan kişilerde tercih edilir.
Diş kaybının meydana geldiği durumlarda tek diş ya da tüm dişlerde güvenli bir şekilde uygulanması mümkündür. Diş implant tedavisi çoğunlukla lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Bu nedenle herhangi bir ağrı durumu söz konusu olmaz. Akşam saatlerinde hafif ağrı durumları olsa da ağrı kesiciler ile bu durumların önüne geçilebilir. Diş implant tedavi süresi hastaların durumlarına göre 2-5 ay gibi bir sürede gerçekleştirilir.
Diş İmplantı Tedavisi Uygulama Aşamaları Nelerdir?
Diş implant tedavileri için uzun ömürlü bir diş isteniyorsa kişilerin ağız ve diş bakımına dikkat etmeleri önemlidir. Kullanılan malzemeler son teknoloji olduğundan fiyatlandırma da biraz yüksektir. Uzun ömürlü olması nedeniyle diğer tedaviler gibi birkaç yılda bir para harcanmasına gerek yoktur.
Diş implantı titanyum malzemeden yapılır. Bu nedenle ağızdaki organizmalar ile son derece uyumlu bir yapısı bulunur. Bu sebeple implantın reddedilmesi durumları son derece düşük bir ihtimaldir.
Diş implantı tedavileri iki aşamadan oluşur. Bunlardan ilki cerrahi aşamadır. Diğeri ise üst protez aşaması olarak isimlendirilir. İmplantların her birinin kemiğe yerleştirilmesi süresi ortalama 30 dk kadar sürer. Toplam işlem hastaların genel durumu, kemik yapısı, uygulanacak olan işlem sayısına bağlı olarak farklılık gösterir. İmplant tedavi işlemleri çoğunlukla lokal anestezi altında gerçekleştirilen uygulamalardır. Ancak bazen genel anestezi veya sedasyon altında da işlemin gerçekleştirilmesi durumları söz konusu olabilir.
İmplant tedavisi lokal anestezi altında gerçekleştirilse de herhangi bir ağrı durumu söz konusu olmaz. İmplant hastaları çoğunlukla ağrı hissedecekleri için korkarlar. İşlem lokal anestezi altında gerçekleştirilse bile herhangi bir ağrı durumu söz konusu olmaz. Uyuşturma işleminden sonra diş hekimleri istedikleri uygulamaları rahat bir şekilde gerçekleştirebilirler. Ağrı durumları asla söz konusu olmaz. Operasyondan üç saat sonra hafif ağrı durumları söz konusu olsa da bunların ağrı kesiciler ile giderilmesi mümkündür.
Ağrı şiddetleri kişilere göre değişiklik gösterir. Ancak dayanılmaz şiddetlerde bir ağrı durumu söz konusu olmaz. Ağrı kesiciler kullanılarak ağrıların dindirilmesi mümkündür. Diş implantları uzman bir diş hekimi tarafından çene kemiğine yerleştirilmesinin ardından canlı dokular ile kaynaşması bakımından 3-4 aylık bir süreye ihtiyaç duyulur.
Sürenin tamamlanmasından sonra üst kısımda yer alan protezler bir hafta gibi bir sürede tamamlanacaktır. Kök implantlar üzerine yerleştirilen protezler gerek görülmesi halinde 3 boyutlu planlama ile önceden ayarlanır.
İmplant sırasında çene kemiğinin yetersiz olması halinde yapay kemik greft kullanılabilir. İmplant tedavisinde çene kemiğinin yetersiz olması durumu son derece önemlidir. Eklenen yapay kemikler 6 aylık bir sürede gerçek kemik yapısına dönüşürler. Bunun yanında vücudun farklı yerlerinden alınan kemik parçaları ile de kemiğin güçlendirilmesi işlemleri gerçekleştirilebilir.
Diş İmplantında Çene Tomografisinin Önemi
Diş implantı uygulamalarında çene tomografisi son derece önemli bir konudur. İmplant yapılacak olan alanda ne kadar hacim olduğu tomografi sonucu ile öğrenilebilir. İmplant tedavisinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde çene kemiği yüksekliği, en ve boy gibi konular son derece önemlidir. Diş tomografisi çekilerek 3 boyutlu protez planlamaları da kolay bir şekilde yapılır.
Tüm durumlarda hekimlerin tomografi istemesi mümkündür. Cerrahi komplikasyon riskleri olan hastalarda muhakkak tomografi çekilmesi gerekir.
Diş İmplant Tedavisinde Son Nokta
Teknolojinin gelişmesi ile beraber diş implant tedavileri çok daha kolay bir hal almıştır. Eksik bir ya da daha fazla dişin yerine kalıcı diş teknolojisi olan implant tedavileri günümüzde son derece ilerlemiştir. İmplant tedavilerinin gerçekleştirilebilmesi için kemik yapısının durumu da son derece önemlidir.
Çene kemiğinin yetersiz olması sorunları günümüzde ortadan kalkmıştır. Büyüme çağında olan kişiler hariç eksik diş için önerilen tek tedavi diş implantları olmuştur. Son 5 yıldır bu uygulamalarda navigasyon veya tomografi ile yöntem gerçekleştirilir. Tomografi ile gerçekleştirilen tedavide başarı oranları oldukça yüksektir. Bu tekniğin en önemli avantajlarından biri kemik yapısı ile tam uyumlu olan implantların yerleştirilmesidir.
Flap kaldırma işlemine bile gerek olmadan çok az kesi ile uygulanan bu tedavide hastaların implant korkuları oldukça azalmıştır. Bu yöntem sayesinde hem hasta konforu sağlanır hem de diş hekimleri çok daha rahat bir şekilde çalışmalarını sürdürür. Bu yöntem diş implant işlemi oldukça kolaylık sağlar. Diş eti açılmadan implant yerleştirme sayesinde daha az ödem ile daha kısa sürelerde iyileşme mümkün olur.
Her tedavide olduğu gibi diş implantı yönteminde de birtakım komplikasyonların oluşma durumları söz konusudur. İmplant uygulamaları için uzun yıllardır alanında uzman olan hekim tercih edilmesi de önemlidir.
Lazer İmplant Tedavisi
Lazer implant tedavisi uygulamalarında kemik yuvası hazırlanması çok uzun sürer. Bu nedenle bu yöntem Türkiye’de kullanılmaz. Teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi ile beraber her geçen yıl yeni teknikler kullanılmaya başlanır. Lazer implant yönteminin de kısa sürelerde geliştirileceği düşünülmektedir.
Uygulanan implant tedavileri ile doğal diş fonksiyonlarına en yakın durumlar yaratılır. İmplant dişleri ilk defa kullanacak olan hastalar çok kısa sürelerde uyumu yakalar. Bu sayede uzun yıllar implant dişlerin kullanımı mümkün olur.
Diş İmplantı Sonrası Bakım
Diş implantı sonrası bakım konusunda dikkatli olmak gerekir. Diş implantı cerrahi bir operasyon olduğundan işlemden sonra şişlik durumları söz konusu olacaktır. Çene kemiğine bir yuva açılması ile yerleştirilen implantlar küçük de olsa bir travmaya neden olur. Diş hekimleri tedavinin ardından buz uygulamaları önerir. Ağız dışından uygulanan buz kompresi 5 dk boyunca yanağa tutulur. Ve sonrasında 8 dk kadar dinlenilerek işleme devam edilir.
Bu sayede şişlik sorunlarının en aza indirilmesi amaçlanır. Buzun yanakta uzun süre tutulması buz yanığı sorunlarının yaşanmasına neden olacaktır. Bu nedenle kişilerin bu uygulamaları uzun süre yapmaktan kaçınması son derece önemlidir.
Diş İmplantı Sonrası Beslenme
Diş implantı sonrası beslenme konusuna dikkat etmek oldukça önemli bir konudur. İmplantların çene kemiğine kaynaşması aşamasında sıcak, soğuk ya da sert besinlerin tüketiminden kaçınmak gerekir. Oda sıcaklığında olan besinler gıda stabilizasyonunu korumak konusunda yardımcı olur. Oda sıcaklığında olan gıdaların tüketimine özen gösterilmelidir. Bu süreçte beslenme kısıtlı olacağı için meyve ve meyve suyu tüketimleri konusunda da dikkatli olmak önemlidir.
Sıcak ve Soğuk Gıda Tüketimi
İmplant sonrası diş hekimleri sıcak ve soğuk besinlerin tüketimleri konusunda hastalarını uyarır. Hastaların hekim tavsiyelerine uyması başarı bakımından son derece önemli bir konudur. Operasyonun ardından on günlük sürede sıcak, soğuk tüketimine dikkat edilmelidir.
Sert Besinlerden Uzak Durmak
İmplant diş tedavisi sonrası sert besin tüketimi konusunda da dikkatli olmak gerekir. Cerrahi müdahale ile açılan diş etleri sonrasında dikilerek bu şekilde kapatılır. İyileşme aşamaları tamamlanana kadar diş etlerinde darbe durumları söz konusu olmamalıdır. Bunun yanında bu alanlara baskı uygulamalarından da uzak durmak gerekir.
İmplant Tedavisi Sonrası Ağız Bakımı
İmplant diş tedavisi sonrası ağız bakımı özellikle ilk 48 saatlik sürede son derece önemlidir. Operasyondan sonra bir gün boyunca ağız çalkalanmamalı ya da gargara yapılmamalıdır. İlk zamanlarda diş fırçası ve diş ipi kullanımı konusunda hastaların nazik olması son derece önemlidir. İmplant aralarının gazlı bez ya da pamuk ile temizlenmesi sağlanabilir.
Sigara y da alkol kullanımı iyileşme süreçlerinin olumsuz bir şekilde etkilenmesine neden olur. Sigara tüketimleri bakteri plaklarının enfeksiyona çevirmesine uygun ortamlar hazırlar. Bu da kemiğin implant ile iyileşmesini olumsuz bir şekilde etkileyecektir. Yaraların geç iyileşmesi durumları söz konusu olur. Sigara kullanan hastaların tedavisinden sonra yaklaşık 1 ay boyunca sigaradan uzak durmaları gerekir. İmplant tedavisi sonrası ağız bakımı doğal dişlere gösterilen önem ile benzerlik gösterir. İmplant sonrasındaki bakımlar implantın başarılı olmasında en büyük etkenler arasında yer alır.
Hangi Durumlarda İmplant İşlemleri Gerçekleştirilir?
Diş eksikliği problemleri olan kişiler estetik ve fonksiyonel bakımdan çeşitli sıkıntılar yaşarlar. Etkili bir çiğneme yapılmaması halinde sağlıklı beslenme işlemleri de gerçekleşemeyecektir. Diş kayıpları zaman içerisinde çene eklemlerinde de çeşitli sorunların yaşanmasına sebebiyet verir.
İmplant tedavileri dişlerin periodontal nedenler, travma, hastalık, çürük gibi nedenlerle kaybetmiş kişilerde uygulanan oldukça etkili bir yöntemdir. Diş eksikliği problemlerinin olduğu bölgelerde zaman içerisinde çene kemiğinde erime gibi problemler meydana gelebilir.
Eksik diş yerine uygulanacak implant çene kemiğinde deformasyon sorunlarının yaşanmasına da engel olur. İmplant yöntemi, genel sağlık durumu iyi olan kişilere rahatlıkla uygulanabilir. Bu işlemin kemik yapısı gelişmiş olan genç hastalarda da uygulanmasında herhangi bir sıkıntı yoktur. Kemik kaybı problemleri olan hastalarda ise yeni teknolojiler ve gelişmeler ışığında ileri teknikler uygulanarak implant tedavisi gerçekleştirilir.
Diş İmplant Tedavileri Kimlere Uygulanmaz?
Diş implant tedavileri genel sağlık durumları iyi olan hastalara rahatlıkla uygulanabilir. Bunun yanında baş ya da boyun bölgelerinde radyoterapi görmüş hastalara diş implant tedavisinin uygulanması uygun değildir. Kemik gelişimini tamamlamamış olan genç bireylere, sigara kullanımı yara iyileşmesini geciktireceği için çok fazla sigara kullanan kişilere implant uygulamalarının yapılması uygun değildir.
Yüksek tansiyon, diyabet, hemofili gibi rahatsızlıkları olan bireylerde öncelikle doktorlarla görüşülerek uygun şartların oluşturulması ve sonrasında implant tedavilerinin uygulanması son derece önemlidir.
Vücudun İmplantı Reddetme Riski Var Mıdır?
Vücudun implantı reddetme riski son derece azdır. Yapılan yüzey araştırmalarına göre titanyumun doku dostu olduğu bilinen bir gerçektir. Bu sebeple implantların üretimleri titanyumdan sağlanır. İmplantlarda doku reddi gibi istenmeyen bir durum söz konusu olmaz. İyileşme döneminde enfeksiyon oluşumu, kişilerin ağız bakımın dikkat etmemesi, çok fazla sigara ve alkol kullanımı kemik ile birleşmenin engellenmesine neden olabilir. Buna bağlı olarak implantların kaybedilmesi gibi durumlar söz konusu olabilir.
Diş İmplantı Yan Etkileri Nelerdir?
Gerçekleştirilen her cerrahi operasyonda olduğu gibi diş implantı yan etkileri de görülebilir. Bu yan etkiler çoğunlukla ufak çaplıdır ve tedavi edilmeleri mümkündür.
- Çene üzerine yerleştirilen implantlar sinüs boşluklarından birine girdiğinde sinüs problemleri meydana gelebilir.
- İmplantın yapıldığı yerlerde çeşitli sebeplerle enfeksiyon sorunları meydana gelebilir.
- Kişilerin kendi dişleri, dudakları, diş etleri veya çenesinde ağrı, karıncalanma ya da uyuşmaya neden olabilecek sinir hasarları meydana gelebilir.
- Diğer dişlerde veya kan damarlarında yaralanma ya da hasar durumları söz konusu olabilir.
- Ufak çaplı kanama sorunları meydana gelebilir.
- Diş etleri ya da yüzün şişmesi gibi durumlar söz konusu olabilir.
- İmplantın yapıldığı bölgelerde ağrı gibi durumlar söz konusu olabilir.
- Cilt ya da diş etinde morarma gibi istenmeyen durumlar söz konusu olabilir.
Türkiye’de Diş İmplantı Tedavisi
Türkiye diş tedavileri konusunda son teknoloji cihazlar kullanmasının yanında diş hekimleri de alanında uzmandır. Bu nedenle günümüzde sağlık turizmi kapsamında pek çok kişi Türkiye’ye gelerek diş implantı tedavisini burada olmayı tercih eder. Türkiye’de diş implantı tedavisi hakkında merak ettiğiniz tüm konular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Geri bildirim: Hollanda'da Diş İmplantlarının Maliyeti Ne Kadardır? - BookingTreatments
Geri bildirim: Münih Dental İmplant Maliyeti: Almanya'da Dental İmplant Maliyeti Ne Kadardır? - BookingTreatments