Antalya Saç Ekimi-Antalya’da En İyi Saç Ekimi Fiyatları ve Klinikleri
Saç ekimi işlemi kelliğe dirençli olan göğüs, kol, bacak, genital bölge gibi vücut bölgelerinden özellikle enseye yakın başın arka bölümlerinden alınan saç köklerinin saçların döküldüğü alanlara taşınması işlemine verilen isimdir. Saç ekimi için genellikle başın arka kısımlarında bulunan saç kökleri kullanılır.
Erkeklerde ense bölgesindeki saç kökleri DHT hormonuna karşı duyarsız olduğundan daha az dökülme durumları söz konusu olur. Vücudun farklı bölgelerinden alınan saç kökleri dökülmeme özelliğine sahip olmadıklarından saç ekimi sonrası tekrardan dökülme sorunları meydana gelebilir.
Fakat kadınlarda erkeklerde olduğu gibi dökülmeme özelliğine sahip olan alanlar bulunmaz. Bu nedenle kadınlarda yapılacak saç ektirme işlemlerinin başarı şansları daha az olur. Özellikle son yıllarda artan talepler sebebiyle saç ekimi işlemleri popüler olmuştur. Saç naklinde saç hücresi bulunduran saç köklerinin naklinin alanında uzman olan ekipler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.
Saç Dökülmesi Neden Olur?
hormon bozukluğu, demir ya da vitamin eksikliği, mevsimsel döngüler, genetik yatkınlık gibi nedenlerle saçlarda dökülme durumları söz konusu olabilir. Yetişkin kişilerde günde yaklaşık olarak 50-100 tane tel dökülmesi normaldir. Belirli bir doğal döngüde olan saç telleri belli sürelerde kendiliğinden dökülür. Sonrasında saç köklerinden daha sağlıklı saçlar çıkmaya başlar.
Sürekli ve fazlaca dökülen saçlar çeşitli hastalıkların habercisi olabilir. Bunun yanında kadın ve erkeklerde saç dökülmelerinin farklı nedenleri olabilir. Erkeklerde çoğunlukla genetik faktörler, ergenlik sonrası saç dökülmesine neden olur. Kadınlarda ise kronik stres, dengesiz beslenme, hormon bozuklukları, çeşitli deri problemleri, kullanılan kozmetik ürünler, çeşitli ilaçlar saç dökülmesi sorunlarına sebep olabilir. Doğum, menopoz, emzirme dönemlerinde kadınlarda saç dökülmelerinde artış sorunları meydana gelebilir.
Saç Dökülmelerini Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?
Saç dökülmesinin önlenmesinde dökülmeye neden olan temel faktörlerin saptanması oldukça önemlidir. Bir dermatolog gözetiminde planlanması önerilen saç dökülmesi tedavi süreçleri için farklı yöntemler uygulanabilir. Saç derisi ile uyumlu olan krem, şampuan vb. kozmetik ürünlerin kullanımlarının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarının edinilmesi ve vücuttaki eksik hormon ya da vitaminlerin takviye edilmesi saç dökülmelerinin azalmasına neden olur.
Tiroid bozukluğu gibi kronik hastalıklar neticesinde gelişen saç dökülmeleri için öncelikle hastalıkların tedavilerine yönelik plan uygulanması gerekir. Bunun yanında saç dökülmelerinin şiddeti ile doğru orantılı olarak mezoterapi, PRP ya da saç ekimi yöntemleri tercih edilebilir.
Saç Ekimi Uygulaması Nedir?
Kişilerin farklı ihtiyaçlarına göre saç dökülmesi için önerilen tedavi yöntemleri ve kapsamları değişkenlik gösterebilmektedir. Saç ekimi saç dökülmelerine çözüm olarak sunulan bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkar. Ense üstünde ya da vücudun herhangi bölgesinde bulunan saç köklerinin açıklık ve seyreklik bulunan yerlere nakledilmesi ile işlemler gerçekleştirilir.
Steril koşullarda uzman kişiler tarafından ameliyathanelerde gerçekleştirilen işlemlerde çoğunlukla tepe ve alında bulunan açıklıklar daha güçlü bölgelerdeki saç köklerinin lokal anestezi yapılması sonrası tek tek alınarak ihtiyaç duyulan yerlere ekilmesi ile tedaviler gerçekleştirilir. Bu uygulamalar acılı işlemler değildir. Ekim yapılacak bölgelerin büyüklüğüne göre 4-6 saat kadar bu işlemler gerçekleştirilir.
Gerçekleştirilen saç ekim tekniği doğru olması, yeni ekilen saçların saç derilerine uyum sağlaması ve sağlıklı şekilde büyümeleri bakımından oldukça önemlidir. Operasyondan sonra kişilere birkaç gün boyunca evde dinlenme önerilir. Saç ekiminde birkaç hafta sonra saçlar dökülmeye başlar. Ancak saç kökleri yerinde kalır. Dökülen bu saçlardan sonra sağlıklı bir şekilde deriye yerleşen saç köklerinden yeni saçlar büyür.
Saç ekimi işlemi saç dökülmesi sorunu veya saç kaybı yaşayan kişilerde seyrelme ve kellik sorununda doğal ve kalıcı bir çözüm sunar. Saç kökünün aktif olmadığı saçsızlığın oluştuğu alanlara sağlıklı saç köklerinin mikro cerrahi ile nakledilmesi işlemleri saç ekimi olarak isimlendirilir. Saç ekimi uygulamasında dökülen bölgelere hastanın kendi sağlıklı saçları eklenir. Saç ekimi işlemleri kişilere özel olarak planlanır.
Saç ekimi operasyonu hastaların genellikle ense bölgelerindeki dökülmeye dirençli olan saç köklerinin toplanması ile gerçekleştirilir. Seyrelme olan veya tamamen dökülmüş olan kısımlara kanallar açılarak ekim işlemleri gerçekleştirilir. Burada amaç, baş bölgesinde ekim yapıldığı belli olmayacak kadar doğal kalıcı bir şekilde saçlı görünüm kazandırılmasıdır.
Saç ekimi işlemi genel olarak küçük cerrahi bir operasyondur. Bu sebeple uzman ya da bu konuda deneyimli olan doktorlar ve ekip tarafından hastane ortamlarında gerçekleştirilmelidir. Saç ekimi uygulamaları ile kişilerin kendi saçları hiç dökülmemiş gibi kalıcı bir görünüm kazandırılır. Saç ekiminde amaç kişilere modern tıbbi uygulamalarla konforlu bir şekilde doğal saç görünümleri tekrar elde edilir.
Saç Ekimi İşlemleri Kimler İçin Uygundur?
Günümüzde 50 yaş üzerinde olan erkeklerinde yaklaşık yarısı saç dökülmesi sorunları ile karşı karşıya kalır. Bu nedenle saç ekimi erkekler için sıklıkla uygulanan kozmetik cerrahi olarak karşımıza çıkar. Saç kaybı yalnızca erkeklere özgü bir sorun değildir. Pek çok kadın da saç kaybı veya seyrekleşme sorunları ile karşılaşabilir.
Saç Kaybı Durumları ile Neden Karşılaşılır?
Saç kaybı en önemli nedenleri arasında genetik kodlanma özellikleri yer alır. Fakat ilerleyen yaşlarda, travmatik yaralanmalar sonrası ya da çeşitli tıbbi rahatsızlıklar sonucunda da bu durum meydana gelebilir. Doktor kontrolleri ile teşhis konulduktan sonra donör bölgede yeterli saç kökü bulunan kişilere saç ekimi işlemleri başarılı bir şekilde uygulanır.
Yalnızca kafa derisi değil, bıyık, kaş veya sakal gibi vücutta kıl bulunan tüm bölgelerdeki kayıplarda da ekim yöntemleri başarılı şekilde gerçekleştirilir.
Saç Ekimi İşlemleri Nasıl Yapılır?
Saç ekimi işlemleri çoğunlukla enseden alınan saç köklerinin hedeflenen saçsız bölgelere ekilmesi ile gerçekleştirilir. Alınan bu saç kökleri greft olarak isimlendirilir ve bazı durumlarda kişilerin ensesinde veya şakak bölgelerinde yeterli yoğunlukla sağlıklı saçlar bulunmaz. Bu tarz durumlarda kişilerin kolları veya göğüs duvarı gibi kıl barındıran başka bölgelerinden de saç kökleri alınabilir. Uygulamalar saç kayıplarının miktarlarına bağlı olarak birkaç saat gibi kısa bir sürede gerçekleştirilir.
Saçsız alanın çok fazla olması durumunda tedavinin tamamlanması için birkaç seansa ihtiyaç duyulabilir. Çoğunlukla müdahale sedasyonla lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Saç ekimi işlemi gerçekleştirildikten sonra baş bölgesine bandaj uygulamaları yapılır. Kişiler 1-2 saat içerisinde taburcu olurlar. Çok az görülseler de ağrı durumlarına karşı ağrı kesiciler ile kontroller sağlanabilir. Çoğunlukla hastalara 3 günlük ev dinlenmesi verilir. Sonrasında baş bölgesi kapalı olacak şekilde hastaların iş yaşamlarına dönmeleri mümkün olur. İlk pansuman işlemden 5 gün sonra gerçekleştirilir.
Saç Ekimi İçin Tercih Edilen Yöntemler Nelerdir?
Saç ekimi işlemi iz bırakmayan FUE veya ensede hafif ize neden olan yöntemler ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilir. FUE yöntemi uygulanırken saç kökleri alınarak saçın eksik olduğu alanlara ekilmeleri sağlanır. Diğer yöntemde ise ensede saç içeren deri hatları çıkarılır. Saç ekimi yapılacak olan kişilerde verici alan olarak baş arkası kullanılır. Bunun yanında başın yan kısımlarının da kullanımı mümkündür. Saç rengi, dalgalı, sertlik dereceleri, gür olması gibi etmenler yapılacak olan işlemlerin sonuçlarını etkiler.
Bu yöntemler arasından hangisinin tercih edileceği saç ve kafa deri analizinin yapılmasının ardından kişilerin öncelikleri de göz önünde bulundurularak karar verilir. Genellikle iz bırakmayan FUE yöntemi kullanılsa da bazen farklı yöntemlerin tercih edilmesi de gerekebilir. Saç ekimi yalnızca kellik için değil saçın seyreldiği bölgelerde saç yoğunluklarının artırılması için de kullanılabilir.
Saç Ekimindeki Önemli Unsurlar Nelerdir?
Saç ekimi ciddi cerrahi uygulamalardan biri olması ile dikkat çeker. Saç ekimi risklerinin en aza indirilmesi adına bu işlemlerin hastane ortamlarında yapılması son derece önemlidir. Bunun yanında saç ekimi işlemlerini eğitimli ve deneyimli plastik cerrahların gerçekleştirmesi de önemli bir konudur. Saç ekimi operasyonu başarılı olması için ekilen saç köklerinin yerleştirildikleri bölgelerde hızlı şekilde kanlanmasına gerek vardır.
Doğru teknikler uygulandığında saç ekiminin başarı oranlarının son derece yüksek olması gerekir. Doğal bir görünüm elde etmek adına saçların kel olan bölgelere doğru mesafelerde, doğru yoğunluklarda ve doğru açılar ile ekilmesi gerekir.
Saç Ekimi İşleminden Sonra Saçlarda Dökülme Sorunları Olur Mu?
Saç ekimi işlemini takip eden birkaç hafta içerisinde dökülme durumları söz konusu olur. Fakat bu dökülmeler oldukça normaldir. Bu dökülen saçlar 3-4 ay gibi bir sürede yeniden çıkmaya başlar. Bu geçici dökülme durumunun düzelmesinden sonra ekilen saç kökleri karakterlerini korur. Sonrasında bu saçların dökülmesi gibi istenmeyen durumlar söz konusu olmaz. Ancak aynı bölgedeki orijinal saçların zaman içerisinde dökülme durumları söz konusu olabilir. Saç yoğunluğunun tekrardan azalması halinde yeniden saç ekimi işleminin gerçekleştirilmesi mümkündür. Cerrahi işlem sonrasında saç kaybı durumlarının devam etmesi söz konusu olabilir. Özellikle yeni saç çizgisi bölgesinde bulunan doğal olmayan bir görünüm meydana gelmesi halinde ileri dönemlerde tekrardan cerrahi işlemlerin uygulanması mümkündür.
Saç Ekimi Uygulamalarının Riskleri Nelerdir?
Her tıbbi girişim gibi saç ekimi işlemlerinin de uygun koşullarda yapılmadığında birtakım riskleri bulunur. Fakat saç ekimi uygulaması, deneyimli plastik cerrahlar tarafından hastane ortamlarında yapıldığında komplikasyon durumları çok nadir meydana gelir.
Saç ekimi uygulaması uzun süreli bir işlemdir. Kellik derecesine bağlı olarak 1-2 yıl gibi bir süreçte birkaç ekime gerek duyulabilir. Nadir olsa da istenen enfeksiyon ve belirgin yara izi gibi komplikasyonlar oluşabilir. Operasyonun ardından ağrı kesici kullanımı ile giderilebilen ağrı hissi söz konusu olabilir. Bunun yanında rahatsızlık hissi, morarma, şişme gibi durumlar da söz konusu olabilir. Saç alınan ve ekilen bölgelerde 2-3 ay gibi bir sürede kendinden düzelen hissizlik durumları söz konusu olabilir.
Saç Ekimi İşlemi Estetik Midir?
Saç ekimi uygulamaları tıbbi bir işlemdir. Ancak estetik yanı da son derece ağırlıklıdır. Hastaların donör sahası iyi bir şekilde değerlendirilerek ekim yapılacak alanda ön saç çizgisinin doğal bir şekilde belirlendiği halde kişilerin imajına uygun tarzların oluşturulması mümkün olur. Bu açıdan tam bir estetik işlem olduğu ifade edilebilir.
Erkeklerde ve kadınlar 20’li yaşlardan itibaren bazı nedenlerle saç dökülmesi sorunları meydana gelebilir. Saç ekimine engel olan fizyolojik bir hastalığı olmayan ve donör bölgede yeterince folikülü olan her yaştaki bireye saç ekimi operasyonu uygulanabilir.
Saç ekimine uygun olan adaylar;
- Fiziki gelişimlerini tamamlamış olmalıdır.
- Başta donör sahada yeterli sayıda ve uygun yapılarda saç folikülü olmalıdır.
- Saç ekimi işlemine engel olacak fizyolojik hastalıklar olmamalıdır.
- Saç ekimi operasyonu yalnızca erkek tipi saç dökülmelerinde yapılan bir uygulama değildir. Çeşitli hastalıkların sonunda meydana gelebilecek lokal boşluklara, yanık izi, yara izi, ameliyat dikiş izi gibi alanlara da rahatlıkla uygulanabilir.
- Saç ekimi yapılacak alanda saç kökü nakledilecek uygun boşluğun oluşması halinde bu işlem gerçekleştirilebilir.
- Saç ekimi işlemleri kadınlarda da başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Kadınlarda meydana gelen saçsız alanın büyüklüğü göz önünde bulundurularak tıraşsız ekim işlemleri tıraşsız bir şekilde yapılabilir.
Saç Ekiminden Sonra Saçlar Doğal Görünür Mü?
Ekilen saçların doğal görünmesi için operasyonun alanında uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Uygun sağlık kuruluşlarında deneyimli uzmanlar tarafından gerçekleştirilen saç ekim operasyonları ile belli olmayacak düzeylerde doğallık elde edilir. Saç ekiminde safir ve DHI yöntemleri de sıklıkla tercih edilen yöntemler arasında yer alır.
Yaklaşık olarak bir insanda 1 cm kare alanda 100 adet saç teli bulunur. Geliştirilen yeni teknikler ile 1 cm kareye 80 folikül saç telinin sığdırılması mümkün olur. Bu sayede hastalar hayallerindeki görünümlere rahatlıkla kavuşabilirler. Bu işlem gerçekleştirilirken en başta alın çizgisinin göz önünde bulundurulması gerekir.
Saç çizgisi kişilere özel olan anatomik bir hattır. Alın dokusunun bitip saç dokusunun başladığı alandan doğal saç sınırına göre belirlenmesi gerekir. Saç ekimi işlemlerinde alın kasına dikkat edilmesi son derece önemlidir. Alın kasına inmeden, mimik kaslarına herhangi bir zarar vermeden saç çizgilerinin istendiği gibi ayarlanması gerekir. Geniş alınlı veya saçlarının iki yanında çok fazla boşluk bulunan kişilerde de alın çizgilerine dokunulmadan saç hattının değiştirilmesi sağlanabilir. Hastaların saç şekilleri, yüz tipleri, önceki saçlarının dökülme şekilleri, alın kası, saçsız derinin durumlarına bağlı olarak istenen saç şekillerinin elde edilmesi mümkündür. Hastaların kendilerine uygun olmayan bir saç tipi istemesi durumunda tıbbi zorunluluklar, yüzün anatomik yapısı ve meydana gelebilecek sonuçlar ile alakalı hastaların bilgilendirilmesi gerekir. Bu şekilde hastalara uygun ön hat ve saç şekli belirlenebilir.
Saç Ekimi Operasyonları Nasıl Gerçekleştirilir?
Saç ekimi konusunda uzman doktorların belirlediği operasyon tarzlarına bağlı olarak tıraşlı veya tıraşsız bir şekilde saç ekimi işlemi gerçekleştirilebilir. Saç ekimi fiyatı yapılacak işlemlere bağlı olarak uzman hekimler tarafından belirlenir.
Saç ekiminde ilk önce saçlı doku ve ekim yapılacak olan alanların planlanması sağlanır. Saçlı doku işlemin seyrine bağlı olarak planlanıp tıraşlanır. Lokal anestezi uygulanarak mikro cerrahi aletler kullanılarak saç köklerinin tek tek toplanması sağlanır.
Saçlanması istenen alanlara saçın çıkış yönüne bağlı olarak, saçın çıkış açıları ve yoğunlukları da göz önünde bulundurularak kanal açma işlemleri gerçekleştirilir. Alınan köklerin titiz şekilde ve hassas çalışmalarla bu kanallara tek tek yerleştirilmesi ile işlem gerçekleştirilir. Tüm saç ekim operasyonlarında amaç operasyondan sonra ekim yapıldığı belli olmayacak şekilde sağlıklı ve kalıcı saç görünümlerinin elde edilmesidir. Tüm işlem yaklaşık 6-8 saat arasında gerçekleştirilir.
FUE Yöntemi Avantajları Nelerdir?
FUE yöntemi ile saç ekiminde köklerin tek tek alınması sağlanır. Donör alanının en az seviyede hasar görmesi ile uygulama gerçekleştirilir. Bu işlemden sonra yara izi kalması gibi bir durum söz konusu olmaz. Hastalar kısa sürelerde sosyal yaşamlarına dönebilirler. Güvenli bir yöntem olması nedeniyle günümüzde sıklıkla tercih edilir. Gerekli koşulları sağlayan kadın ve erkek hastalara uygulanabilme özelliği bulunur.
Antalya Saç Ekimi Fiyatları
Türkiye saç ekimi konusunda oldukça popüler ülkelerden olduğundan sağlık turizmi açısından da sıklıkla tercih edilir. Saç ekimi için Antalya’yı tercih ederek hem tatil yapabilir hem de sorunsuz bir şekilde saç ekimi işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Antalya’da saç ekimi fiyatları ile alakalı firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.