Boyun Germe Türkiye Fiyatları 2023

Boyun germe ameliyatı boyun bölgesinde ortaya çıkan kırışıklık, gevşeme ve sarkma gibi sorunların düzeltilmesi maksadıyla , çene altında gıdı bölgesini de kapsayan tüm  boyun derisi ve deri altındaki yağ ve kas dokularının gerildiği, fazla  dokuların çıkarıldığı cerrahi işleme verilen isimdir.

Boyun germe ameliyatı tek yapıldığı gibi ihtiyaç duyulduğunda yüz germe, blefaroplasti, yüze yağ enjekte etme, dolgu ve botox uygulamaları ile beraber kombine şekilde de yapılabilir.  Bu şekilde daha başarılı sonuçlar elde etmek mümkün olur. Özellikle son yıllarda bu işleme talep yoğundur.

Boyun Germe Ameliyatı Kimler İçin Uygundur

Genetik etkenler, yerçekimi, çevre şartları, sigara kullanımı, devamlı kilo alıp verme, yaş ve stres gibi birçok faktörün etkisiyle yüz ve boyunda sağlıklı genç bir görüntü zamanla kaybolur. Buna bağlı olarak da deri ve derialtı yumuşak dokularda sarkıklık, elastikiyette azalma ve hacim kaybı ile kırışık bölgelerde daha da belirginleşme ortaya çıkmaktadır. Boyun germe ameliyatları, boyun ve çene için daha gergin, pürüzsüz ve daha estetik bir görünüm ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Yüz alanında farklı bir değişiklik yapılmasa bile, sarkan ya da kırışmış bir boynu gergin hale getirmek, kişinin görünümünü çok önemli bir şekilde iyileştirebilir; bu, hastanın daha genç görünmesine de yardımcı olur. Boyun germe, yüzün kalan bölümünü çerçeveleyen daha iyi bir çene hattı sağlayıp, yüz özelliklerinin dengesini düzeltme konusunda son derece etkilidir.

Boyun Germe Ameliyatı Öncesi Hazırlık

Bütün ameliyatlardan önce olduğu gibi boyun germe ameliyatında da doktor tarafından yapılan detaylı bir fiziki muayene mutlaka şarttır.  Ameliyat türü doktor tarafından detaylı olarak kişiye anlatılır. Bunun haricinde hastalarda devamlı bulunan hastalık, daha önce geçirilen ameliyat, tercih edilen ilaçlar konusunda doktoru bilgilendirmek gerekir.

Ameliyattan önce kan sulandırıcı ve benzer ilaçlar kullanan kişiler, ameliyat sırasında ve daha sonrasında kanama gibi sıkıntılar ile karşılaşacağı için, doktor kontrolünde bu ilaçlara belirli bir süre ara vermek gerekir. Özellikle estetik ameliyatlarda öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken konular önemlidir. Bunları bilmek ve buna göre hareket etmek gerekir.

Anesteziye ihtiyaç duyulan her operasyon da olduğu gibi ameliyattan en az 6 saat önce beslenmeye ara vermek gerekir. Bu sürenin ameliyat öncesi ve sonrası ne kadar olacağı doktor tarafından kişiye bildirilir. Boyun ve yüz germe ameliyatlarında yaş sınırı, kişinin ameliyata uygun olup olmadığı belirlemektedir. Ameliyata engel olacak bir sağlık problemi bulunmayan kişiler, bu ameliyatı olabilir.

Ameliyattan önce ve sonra sigara kullanımı, kan akışını bozacağından iyileşme kalitesini olumsuz yönde etkilenir. Bundan sonra işlem öncesi ve sonrası içilmemesi, iyileşmenin daha hızlı olması açısından son derece önemlidir.

Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Boyun germe işlemi ameliyathanede genel anestezi altında genel olarak 3-5 saatte yapılır. Boyun germe ameliyatı kulak önünden başlayan kesi ile kulak memesinin altından kulak arkasına kıvrılır ve alandan da saçlı derinin içine doğru ilerledikten sonra ya da  çene altına yapılan kesilerle yapılan bir işlemdir.  Burada cilt altındaki ve kas dokusu üstünde yer alan gevşek ve ağa benzer yapılar ve kas dokusuna da müdahale edildikten sonra gerilme yapılır, cilt gerdirilerek fazla kısımlar çıkarılır ve yeniden şekil verilir. Bu durumda sadece boyun değil yüz bölgesinde de belirli bir gerginlik meydana gelir. Ameliyat yapılırken kan birikiminin önüne geçmek için minik dren ismi verilen plastik borular koyulur.

Boyun bölgesi yine gıdının aşırı yağlanması ile de sarkık bir görünüme sahip olabilir. Genç yaşlarda gıdı bölgesine uygulanan gıdı liposuction işlemi, boyun bölgesinin de görüntüsünde önemli bir yere sahiptir ve büyük oranda bir değişim sağlar.

Boyun Germe Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Boyun germe Ameliyatında da her cerrahi operasyonlarda olduğu gibi anestezi ve cerrahiden kaynaklanan bazı riskler söz konusudur.  Meydana gelecek risklerin önüne geçilmesi için, ameliyat öncesi yapılan tahlil tetkik ve anestezi muayeneleri son derece önemli bir yere sahiptir. Ameliyat sonrası kanama riski çok karşılaşılan bir durum değildir.

Yine hematom riskinin engellenmesi açısından ameliyat sırasında kulak arkalarına küçük drenler yerleştirilir. Bunun haricinde enfeksiyon saç dökülmesi, saçlı deride hissizlik gibi çok nadir rastlanan riskler ortaya çıkabilir. Yine de zamanla saçlar yeniden çıkar ve hissizlikte zamanla yok olur. Boyun germe sanılana göre ağır bir operasyon türü değildir.

Boyun germe ameliyatının yalnız başına yapıldığı zamanlarda hasta belli bir süre dinlendirildikten sonra taburcu edilir. Yine bu işleme gıdı, yüz germe ya da başka vücut ameliyatları da kombine edilirse, en az bir gün hastane ortamında kalınması kişinin sağlığı açısından son derece önemlidir.

 

Boyun germe
Boyun germe

 

Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Olur?

İyileşme döneminde kesilerin üzerine yüz boyunca bandajlar sarılır. Genel olarak boyun germe ameliyatınızdan sonra fazla olan kan ya da sıvıları çıkarmak için derinin altına ince tüpler koyulabilir. İyileşmek amaçlı hangi ilaçları kullanmanız gerektiği ve iyileşme döneminde tedavi edilen bölgeye nasıl bakmanız gerektiği size tavsiye edilecektir. Bundan sonra bir takip amaçlı doktorunuzu ziyaret edebilirsiniz.

Boyun yan kısımları, yukarı ya da aşağı dönmemeli ve baş ileri yönde olmalıdır. Çok fazla buz kullanımı, cilt sorunları ve  dolaşım sorunlarına yol açabileceğinden, tedavi edilen bölgede kesinlikle kullanılmamalıdır. Kesi yapılan bölgede cildinize her zaman özenli davranmalısınız. Bu şekilde Türkiye’de boyun germe ameliyatının ardından yaklaşık 3 hafta, her türlü fiziksel zorlamadan kaçınmanız gerekir.

Birçok durumda, normal aktiviteye dönme süresi yaklaşık olarak iki haftayı bulabilir. Bunun yanı sıra, boyun germe işleminin tam olarak etkilerini dış ve iç iyileşme bitene ve şişlik ve morluklar tamamen geçene kadar fark etmeniz mümkün değildir. Bazen haftalar ya da aylar sürebilir. Boyun germe ameliyatı ile alakalı olarak meydana gelen izler saç çizgisi bölgesinde ve kulağın doğal kıvrımlarında ortaya çıkabilir ve çok fazla belli olmazlar.

Doktorunuza ameliyatın hemen ardından ve iyileşme dönemi hakkında birşeyler sormak son derece mantıklı olacaktır. Ameliyatın ardından nereye yatırılacağınız, ne tür ilaçların verileceği ve ne zaman bir takip ziyareti planlamanız gerektiği ile alakalı konular söz konusu olabilir.

Boyun Germe Ameliyatı Fiyatları

Boyun germe Türkiye fiyatları 2023 yılında da en çok merak edilen konular arasında yer alır. Boyun germe maliyeti doktorun deneyimine ve özel operasyona bağlı olarak büyük ölçüde değişiklik gösterir. Türkiye’de boyun germe ve diğer pek çok kozmetik tedavinin maliyeti Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri ile kıyaslandığı zaman çok daha azdır

Boyun germe ameliyatı klâsik olarak kozmetik cerrahi alanında kabul edilir ve bu sebeple sağlık sigortası kapsamında yer almaz. Her zaman ameliyat ücretinin haricinde anestezi, ameliyathane ve hastane faturaları, muayene ve gerek olursa ikinci bir tedavinin maliyeti gibi diğer ücretleri içeren tam fiyatı ancak net olarak karar verdiğiniz zaman öğrenebilirsiniz. Boyun germe hakkında bizden istediğiniz zaman ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

 

One thought on “Boyun Germe Türkiye Fiyatları 2023

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir