Diş Beyazlatma ve Avantajları

Beyaz dişler, günlük hayatta estetik, hijyen ve özgüven açısından son derece önemlidir. Ancak fizyolojik nedenlerin yanında antibiyotik kullanımı, kahve ve çay tüketimi, sigara dişlerde renklenmeye neden olabilir. Dişlerde meydana gelen bu renklenme durumu ofis ve evlerde gerçekleştirilen farklı diş beyazlatma yöntemleri ile giderilebilir. Gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi sonucunda diş beyazlatma işlemleri uzun soluklu olur. Bunun yanında diş beyazlatma konusunda uzman diş hekimlerine danışmak ve hizmet almak önemlidir. Çünkü diş beyazlatma işlemlerinde kişiye özel tedavi yöntemleri uygulanır.

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma işlemi, diş yüzeyindeki gözenekli mine ve dentin yapısında meydana gelen renklenme durumlarının diş beyazlatma jeli ile beyazlatılmasına verilen isimdir. Dişlerin iç ve dış kaynaklı sebeplerle renklenmesi halinde bu yöntem kullanılır.

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır
Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır

Diş beyazlatma işleminde kullanılan teknikler ve uygulama alanları değişiklik gösterebilir. Farklı şekillerde diş beyazlatma işlemlerinin gerçekleştirilmesi mümkündür.

Ev Tipi Diş Beyazlatma

Ev tipi diş beyazlatma evde diş beyazlatma ismi ile de bilinir. Bu yöntemde kişilerin ağız içinin ölçüsü alınır ve kişilere özel beyazlatma plakları hazırlanır. Hazırlanan plakların içerine diş hekiminin belirttiği miktarlarda diş beyazlatma jeli uygulanır. Bu plak gün içerisinde en az 4 ile 6 saat arasında kullanılacak şekilde 10-15 gün kadar kullanılması gerekir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma

Ofis tipi diş beyazlatma lazerle diş beyazlatma olarak da bilinen bir yöntemdir. Bu işlem kliniklerde ve hekim tarafından gerçekleştirilir. Uygulama süreleri diğer yöntemlerden çok daha kısadır. Diş hekimi dişlerin üzerine beyazlatma jeli sürerek UV ışını veya lazer ile aktif hale getirilmesi sağlanır. Beyazlatma işlemi ortalama olarak yaklaşık 1 saat sürer.

Tek Diş Beyazlatma İşlemi

Kanal tedavisinin ardından renk değiştiren dişlere uygulanan bir yöntemdir. Öncelikle dişteki dolgu sökülerek açılan alana beyazlatma jeli uygulanır. Sonrasında diş geçici dolgu yardımıyla yeniden kapatılır. Bu işlem istenen renk elde edilene kadar 3 gün aralıklı seanslar ile devam eder.

Kombine Diş Beyazlatma

Kombine diş beyazlatma yönteminde diş beyazlatma yöntemlerinden olan evde ve ofiste diş beyazlatma birlikte uygulanır.  Klinik işlemin uygulanmasının ardından 2-3 günde ev tipi beyazlatma işleminin uygulanması gerekir.

Diş Beyazlatma İşlemine Neden İhtiyaç Duyulur?

neden ihtiyaç duyulur
neden ihtiyaç duyulur

Diş görünümü kişisel bakımına özen gösteren kişiler için oldukça önemli bir konudur. Dişlerde meydana gelen şekil ve renk bozuklukları insanlarda özgüven eksikliğine ve hatta psikolojik sorunlara bile neden olabilir.

Evde bitkisel olarak gerçekleştirilebilen diş beyazlatma yöntemleri yanında diş hekimlerinin uyguladığı estetik ve restoratif işlemlerin gelişmesi ile farklı renk, şekil ve konum bozukluklarının kısa sürede onarımı gerçekleştirilebilir. Reklenmiş dişlerin beyazlatılması yöntemi diğer restoratif uygulamalar ile kıyaslandığında kolay, zahmetsiz ve ekonomiktir.

Dişler Neden Beyazlığını Kaybeder?

Çocukluk dönemlerinde diş oluşumları sırasında meydana gelen yapısal bozukluklar, bebeklik dönemi ya da anne karnındayken antibiyotiğe maruz kalma, günlük hayatta yiyecek, içecekler ve sudaki flor miktarı dişlerde renklenme sorunlarına neden olabilir.

Dişlerde iki farklı şekilde renk değişimi meydana gelir.

İç Renklenme

Dişin içine nüfuz eden ve fırçalama işleminde dahi giderilemeyen lekelenme şeklidir. Diş oluşumları sırasında meydana gelen yapısal bozukluklar da iç renklenme durumlarına neden olur. Beyazlatma işlemi bu tarz vakalarda oldukça başarılı bir şekilde sonuç verir.

Dış Renklenme

Diş yüzeyinde çay, sigara, kola, kahve gibi boyayıcı gıdalar nedeniyle oluşan renklenme durumlarıdır. Öncelikle diş taşı temizliği ve ardından bu lekelenme durumlarından kolay bir şekilde kurtulmak mümkündür.

Farklı renklenme durumları için uygulanacak olan tedaviler de çeşitlilik gösterir. Ne tip tedavi uygulanacağına diş hekiminin karar vermesi çok daha doğru olacaktır.

Diş Beyazlatma İşlemi Herkes İçin Uygun Mudur?

Diş Beyazlatma İşlemi Herkes İçin Uygun Mudur
Diş Beyazlatma İşlemi Herkes İçin Uygun Mudur

İşleme engel olacak herhangi bir diş ya da diş eti rahatsızlığı olmayan kişilere diş beyazlatma işlemi uygulanabilir. Fakat diş beyazlatma işleminden önce mutlaka diş hekiminin muayenesinden geçmek gerekir. Ağızda ilerlemiş çürükleri olanlar ve diş eti hastalığı bulunanlar diş hekimlerinin uygulayacağı tedavilerden sonra beyazlatma işlemi gerçekleştirilebilir. Bunun yanında büyüme ve gelişimini tamamlamamış, hamile ya da gebelere diş beyazlatma işleminin uygulanması önerilmemektedir.

Diş Beyazlatma İşleminde Ağrı Olur Mu?

Diş beyazlatma işlemi diş hekimi muayenesi ardından ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirilirse ufak tefek sızlama haricinde herhangi bir ağrı durumu söz konusu olmaz. Biyolojik diş beyazlatma günümüzde sıklıkla kullanılan yöntemlerden biridir. Bu işlem hem dişi güçlendirme hem de beyazlatma özelliğine sahiptir.

Biyolojik diş beyazlatma işleminde iki madde karıştırılarak kullanılır. Bu işlem yapılırken ve işlemden sonra ağrı durumları söz konusu olmaz. Kontrolsüz ve aşınmış hasarlı mine dokusuna uygulanması halinde bu işlem ağrılı olacaktır. Bunun yanında dişlerin zarar görmesi gibi durumlar da söz konusu olabilir. Mine tabakası dişlerin en dışında bulunan koruyucu tabakadır. Bu tabakanın bütünlüğünün bozulması durumunda dişlere beyazlatma işleminin uygulanması doğru olmaz.

Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Var Mıdır?

yan etkileri
yan etkileri

Beyazlatma jelleri dişlerde hassasiyet durumlarına neden olabilir. Sıcak, soğuk içeceklere ya da havaya karşı dişlerde hassasiyet oluşması kişiler açısından rahatsız edici bir durumdur. Bu durum son derece normaldir ve beyazlatma işleminde beklenen bir durumdur.

Hassasiyet durumu 24-48 saat içerisinde son bulmazsa beyazlatıcı kullanımı kesilebilir. Hassasiyet halinde diş hekimleri florür uygulaması yapar ve hastalara diş macunu ya da krem önerisinde bulunur. Bu ürünler dişlerde meydana gelen hassasiyet durumlarının azalmasına yardımcı olur. Hassasiyet sorunlarını azaltacak bir diğer seçenek ise içeriğinde potasyum nitrat bulunan diş macunlarının kullanımıdır.

Diş Beyazlatıcıların Etkisi Ne Kadar Sürer?

Diş beyazlatıcılardan alınan sonuç kişilerin diş yapılarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu işlem yeme, içme durumuna bağlı olarak 6 ay ile 2 yıl arasında sabit kalacaktır. Bu süreç kişilerin yeme içme durumlarına bağlı olarak artabileceği gibi azala da bilir. Beyazlatma sırasında ve işlemden sonra yaklaşık iki hafta boyunca dişlerde leke yapabilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gerekir.

Diş Beyazlatma için Neden Türkiye Tercih Edilmeli?

neden türkiye
neden türkiye

Pek çok diş hastası kendi ülkelerinde karşılamayacakları ameliyatlardan tasarruf etmek adına yurt dışında tedavi görmeyi tercih ederler. Türkiye’de diş beyazlatma işlemlerini yaptırmak kendi ülkenizde yaptırmaktan çok daha uygun maliyetli olacaktır.

Türkiye’de lazerle diş beyazlatma işlemlerinde prosedürler son derece hızlı bir şekilde ilerler. Bunun yanında işlemin çok fazla yan etkisi olmadığından tatil zamanının boşa harcanması gibi bir durum söz konusu olmaz.

Türkiye göz alıcı kıyıları ve tatil yerleri ile turistler için göz alıcı ülkelerden biridir. Bunun yanında son yıllarda medikal turizm için de tercih edilir. Dünya’nın pek çok yerinden hastalar Türkiye2ye giderek burada kaliteli ve uygun fiyatlara tedavi olmayı tercih eder.

Diş hekimliğindeki yeni teknolojiler ve tıbbi tesisler nedeniyle burası sağlık turizmi açısından en çok tercih edilen ülkelerden biri haline gelmiştir. Burada konaklama, tıbbi işlemler ve yeme içme oldukça uygun fiyatlıdır. Türkiye’de diş beyazlatma tedavisi için bizlerden hizmet alabilirsiniz.

2 thoughts on “Diş Beyazlatma ve Avantajları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir