Diş İmplantları İçin En İyi Ülke Hangi Ülke?
Diş implantları çene kemiğine yerleştirilerek yapılan işlemlerdir. Bu yöntemde kullanılan protezler sayesinde yapay diş köklerine destek sağlanır. Yapılan işlem ile ve yerleştirilen protezler sayesinde kişiler çiğneme yetilerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirirler. Çene kemiği içine yerleştirilen titanyum vidalar sayesinde protezlerin rahat bir şekilde takılması sağlanır.
Bir günde diş implantı işlemleri teknolojinin gelişmesi sayesinde günümüzde oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Çeşitli sebeplerle diş kaybı sorunu yaşayan kişilere eksik diş veya dişlerin sebep olduğu estetik ve fonksiyonları tekrardan kazandırmak için yapay kök uygulaması işlemleri gerçekleştirilir. Yapılan bu vidalı dişler implant diş ismi ile anılır.
Yapılan diş implantlarının yüzeyleri ak dokulu olmalarının yanında kemikle uyumlu olan titanyum malzemelerden üretilir. Silindir şeklinde olan yapının çeşitli çaplarda ve boylarda seçenekleri bulunur. İmplantların yerleştirilmesi uygulamaları cerrahi operasyonlardır. Bu operasyonlar tek seansta ve lokal anestezi altında yapılır. İşlemden önce hastaların sosyal alışkanlıkları, kemik uygunluğu, hijyenik alışkanlıkları, sistemik hastalıkları gibi konular değerlendirilir. Tüm bu değerlendirmelerin ardından diş implantı uygulamalarına karar verilir. Diş implantı fiyatı uygulamanın yapıldığı kliniği, kaç adet implant uygulanacağına ve diş hekimine bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Çekilen röntgenlere bağlı olarak yapılacak olan implantların boyutlarına karar verilir. Uygulamaların ardından hastaların 3-4 ay kadar beklemesi gerekir. Bu süreden sonra implantların üzerine protezler uygulanır.
İmplant Uygulaması Yapılan Dişler Hangileridir?
Uzun Dişsizlik Hali
Dişsiz olan bölümlerin baş ve son kısımlarında kilerin doğal dişleri olsa bile çok uzun olacağı için köprü uygulamaları yapılamaz. Uzun köprülerde kırılma ve esneme gibi durumlar yaşanabilir. Bunun haricinde köprü ayağı olarak tercih edilecek dişleri de taşıyacağı için fazla yük bineceğinden ömürleri de kısa olur. Bu tarz durumlarda gruplara implantlar yapılarak daha fonksiyonel ve uzun ömürlü protezler uygulanabilir. Diş implantı genel fiyatı yapılacak olan işlemlere bağlı olarak değişiklik gösterir.
Tamamen Dişsizlik Hali
Tamamen dişsizlik halinde uygulanan Total protez ağız içinde tutuculuğu en az olan protezdir. Çiğneme veya konuşma esnasında çeşitli derecelerde yerinden oynama durumları kişilerin konforunun olumsuz bir şekilde etkilenmesine sebebiyet verir. Kemik seviyelerinin yeterli olması durumunda kilerde her çeneye 5-6 adet implant uygulanabilir. Sonrasında bunların üzerine sabit protezler yapılır. Bunun haricinde kemik seviyelerinin iyi olmaması durumunda ön kısımlara implant uygulamaları yapılarak bu implantları destek alan hareketli protezler yapılabilir. Bu uygulamada amaç hareketli protezlerin tutuculuklarının artırılarak kişilerin bu protezleri daha kolay bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır.
Çenenin Arkasının Dişsiz Sonlanması
Çenenin arkasının dişli sonlanması durumunda köprü uygulamaları tercih edilemez. Diş eksikliği olması halinde köprü işleminin yapılabilmesi için eksik olan bölümlerin baş ve son kısımlarında kişilerin kendi dişlerinin bulunması gerekir. Bu sebeple dişsiz olmaman çenelerde hareketli protezler daha çok hareketli protez kullanmayı tercih etmeyen hastalarda dişsiz olan bölümlere implant uygulamaları yapılarak sabit protezler tercih edilir. Türkiye’de diş implantları her zaman başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğinden günümüzde Bu uygulamalar sıklıkla tercih edilir.
Tek Diş Eksikliği
Klasik yöntemlerde tek diş eksikliği durumunda komşu 2 dişin konik olarak aşındırılması ve sonrasında bu dişlerden destek alınarak 3 üyeli köprü yapılması sağlanır. Fakat bu durumda implant tedavisinin tercih edilmesi sayesinde komşu dişlere dokunmaya gerek kalmadan fonksiyonel ve estetik bir tedavi yapılmış olur.
Diş İmplantı Uygulamaları Nelerdir?
Günümüz teknolojilerinde çeşitli diş implantı modelleri bulunur. Bunun haricinde yaygın olarak vida şeklinde olan implantlar da sıklıkla tercih edilir. Uygulama esnasında kullanılan implant çeşitleri kişilerin çene kemiğine ve destek dokularına bağlı olarak farklılık gösterir. Günümüzde farklı implant türlerine göre uygulamalarda değişiklik gösterir.
Endosteal İmplant
Bir veya daha çok dişin eksikliği durumunda bu implantlar kullanılır. Çene kemiğinin iç kısmında sıklıkla tercih edilir. Günümüzde en çok kullanılan implant modellerinden biridir. Silindirik, vidalı ve bıçaklı olarak farklı pek çok çeşidi vardır.
Transmandibular İmplant
Kemik hacmi eksikliği gibi durumların düzeltilmesi için uygulanan bir yöntemdir. Zor bir tedavi olması sebebiyle günümüzde çok fazla tercih edilmemektedir.
Subperiosteal İmplant
Bu implant uygulaması öncelikle kemik ölçülerinin alınması ile başlar. Bu uygulama ile çiğneme kuvvetinin bütün çene kemiğine dağıtılması sağlanır. Kafes yapısında bir şekle sahiptir. En çok uygulanan implant türlerinden biridir.
İntromucosal İmplant
Bu implant çeşidi titanyum olan implantlardır. Çoğunlukla protez reaksiyonlarının iyileştirilmesi amacıyla kullanılır. Ancak yine de günümüzde çok fazla kullanılan Bir implant uygulaması değildir.
Endodontic İmplant
Zayıf diş yapılarının onarılması için tercih edilen Bir implant çeşididir. Genellikle güçlü çene yapılarının elde edilmesi için kullanılır.
Diş İmplantısı İşlemleri Kimler İçin Uygundur?
Bazal yöntemde diş implantları tedavisi isteyen kişilerin 18 yaşını geçmiş olmaları önemlidir. Bunun haricinde tedavinin gerçekleştirilebilmesi ve işlemden en iyi verimli alınabilmesi için kilerin yüz ve çene gelişimlerinin tamamlanmış olması önemlidir. Tedaviden önce kişilerin diş implantı uygulamaları için uygun olup olmadıklarına karar verilir. Öncelikle çene yapısının implant uygulamasına uygunluğu kontrol edilir. Bu amaçla hastalara röntgen çekilip kemik seviyeleri ve çene yapıları diş hekimleri tarafından incelenmektedir.
İmplant uygulaması yaptırmayı düşünen kişiler şeker hastasıysa ilk önce bu hastalığın kontrol edilmesi önemlidir. Bunun haricinde kan sulandırıcı kullanan kişilerin implant tedavisine başlamadan önce Bu ilaçları bir süre kesmeleri gerekir.
Diş İmplantı Hangi Durumlarda Uygulanır?
Diş imkanı işleme daimi eksik diş problemlerinin giderilmesi için tercih edilen bir yöntemdir. İmplant uygulaması ile birlikte bu alana estetik bir görünüm kazandırılması ve tekrardan çiğneme fonksiyonlarının sağlanması amaçlanır. Çene kemiğinden boş bir alan bulunması halinden her durumda rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir. Genel olarak bir günde diş implantı işlemlerinin kısa sürelerde yapılması sağlanır.
Diş implantı uygulamaları kırık dişler içinde tercih edilebilir. Kurtarılamayacak durumda olan ve çekilmesi gereken kırık dişler için implant uygulamaları yapılabilir. Fakat bu gibi durumlarda öncelikle diş etinin iyileşmesi ve çekim boşluğunun kemik ile dolması bakımından bir süre beklenmesine ihtiyaç duyulur.
Diş implantları tedavisi diş eksikliği bulunan bireylerde yeterli kemik bulunması halinde uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntem halk arasında damak protezi olarak isimlendirilen hareketle tam protezlerin tutuculuklarının sağlanması bakımından da yapılabilir. Bu açıdan kullanılan implantlar sayesinde kişilerin damak protezlerini daha konforlu bir şekilde kullanmaları mümkün olur. Overdenture olarak isimlendirilen Bu uygulamanın en önemli avantajlarından biri bütün dişlerini kaybeden kişiler de dahi rahatlıkla yapılabilmesidir. Bunun haricinde overdenture doku kaybının yoğun olduğu hastalarda estetiğin sağlanması bakımından da tercih edilebilir. Sabit protez yapılacak kadar implant yerleştirilmesi halinde bile kişilerin yumuşak doku seviye ve şekli gerçekleştirilecek sabit protezin estetiğinin sağlanması açısından uygun değilse Bu durumda overdenture protez uygulamaları tercih edilebilir.
Diş İmplantı Tedavisine Nasıl Hazırlanılır?
Bir gün fiyatına diş implantı birden fazla işlem gerektirdiği için öncesinde bir takım test ve muayenelerin yapılmasına ihtiyaç duyulur.
- İlk önce diş hekimleri tarafından hastaların kapsamlı diş tedavileri gerçekleştirilir. Dişlerin röntgenleri ve bunun yanında 3D görüntüleri alınarak kapsamlı bir şekilde muayene işlemleri yapılır.
- Kişilerin tıbbi geçmişlerinin gözden geçirilmesi adına çalışmalar yapılır. Bu aşamada hastaların doktorlarına reçeteli ya da reçetesiz olarak kullandığı ilaç ve takviyeleri belirtilmesi gerekir. Bunun haricinde geçirilen hastalıklarla ilgili bilgi verilmesi de önemlidir. Bireylerin kalp hastalığı veya ortopedik implantları varsa diş hekimleri olası bir enfeksiyon durumunu önlemek adına ameliyattan önce kişilere antibiyotik tedavisi verebilir.
- Hastaların çene kemiğinin durumu, eksik diş sayısı ve yeri gibi çeşitli faktörler göz önüne alınarak diş hekimlerinin tedaviye planlaması gerekir.
Ağrı kontrolleri bakımından ameliyat sırasında hastalara lokal anestezi veya genel anestezi uygulanır. Hastalar için anestezi seçeneklerinden hangisinin tercih edileceğini diş hekimleri karar verir. Diş hekimleri ameliyat esnasında kullanacakları anestezi tipine bağlı olarak ameliyattan önce hastaları yeme içme ile alakalı konularda bilgilendirmelidir. Uygulama sedasyon veya genel anestezi altında yapılacaksa veri ameliyattan sonra eve götürecek birinin olması önemli bir konudur.
Diş İmplantı Uygulama Aşamaları
Diş implantı öncesi ve sonrası gerçekleştirilecek aşamaların doğru bir şekilde yapılması önemlidir. Diş implant cerrahisi çoğunlukla yapılacak işlemleri aşamalar halinde gerçekleştirir. Bu prosedür içerisinde iyileşme süreçlerinin bulunması da oldukça önemlidir. Diş implantlarının yerleştirilmesi aşamasında çok daha fazla adım vardır.
- İlk önce hastaların hasarlı olan dişlerinin çekilmesi ile işleme başlanır.
- Çene kemiğinin güçsüz bir yapısı varsa güçlendirilmesi adına çeşitli çalışmalar gerçekleştirilir.
- Ardından diş implantlarının yerleştirilmesi yapılır.
- Kemiğin gelişmesi ve iyileşmesi açısından hastaların bir süre beklemesine ihtiyaç duyulur.
- İyileşmenin sağlanmasının ardından diş vidalarının yerleştirilmesi işlemine geçilir.
- Diş videolarının üzerine yapay dişlerin yerleştirilmesi ile işlem tamamlanmış olur.
Yapılan tüm işlemler baştan sona aylarca sürebilir. Bu aşamanın büyük kısmı hastaların iyileşmesi ve çenede yeni kemiklerin büyümesinin beklemekle alakalıdır. Hastaların durumlarına göre gerçekleştirilen özel prosedürlere ve kullanılan malzemelere bağlı olarak tedavinin bazı adımlarının birleştirmesi durumu yaşanabilir.
Diş İmplantı Nasıl Gerçekleştirilir?
Diş implantı uygulamaları diş hekimliğinde kullanılan ve çoğunlukla lokal anestezi altında yapılan bir tedavidir. Detaylı muayene ve tetkiklerin yapılmasından sonra bireylere implant tedavileri uygulanır. Bilgisayarlı diş implant fiyatı kişilerin Diş ve çene durumuna göre yapılacak işlemlere bağlı olarak farklılık gösterir.
- Diş implantları işlemlerinde ilk önce çene kemiği kalınlığı, yoğunluğu sinir geçişleri ve bu alana yakın olan boşlukların tespit edilmesi bakımından hastalardan bazı görüntüler alınır.
- Çekilen görüntülere göre implantların hangi boyutta ve kalınlıkta olacağına karar verilir.
- Diş implantlarının yerleştirilmesi sürecinde genellikle iki farklı teknik kullanılır. Tek aşamalı olarak adlandırılan uygulamalarda implantların yerleştirilmesinin ardından diş etinin iyileşmesi için başlıklar da yerleştirilir.
- Uygulanan bu işlemde operasyonun ardından implant yapılan bölgede iyileşme başlığı görünür bir haldedir ve böylece iyileşme sürecinde bekleme sağlanır.
- 2 yöntem de iki aşamalı olarak diş implantı uygulamasını takiben diş eti üzerine kapatılması işlemi gerçekleştirilir. İyileşme süreci boyunca implant ile ilgili herhangi bir şey görünmez.
- İyileşmenin sağlanmasından sonra implant ve kemik kaynaşması olmasının ardından implantın üzere açılır ve sonrasında diş eti iyileşme başlığını takılması sağlanır.
Bu iki yöntemden hani tercih edileceği hız bakımına, sistemi hastalıklarının bulunup bulunmadığına, sigara ve alkol kullanıp kullanmadıklarına göre değişiklik gösterir. 2 tedavi yönteminde de ağızın uygunluk haline bağlı olarak geçici bir işlemi yapılabilir. İyileşme süreleri alt çene için 3 ay kadar üst çene için ise 4-5 ay kadar sürebilir. Bekleme ya da iyileşme süresi bu dönemin sürecinin belirlenmesinde kemik sertliği oldukça büyük bir etkendir. Yeni yapılan dişler bazen diş implantlarının üzerine hızlı bir şekilde yerleştirilebilir.
Kemiğin Güçsüz Olması Durumunda Kemik Grefti Yerleştirme İşlemi
Ağrısız diş implantları uygulamaları ile bu tedavi yöntemi sıklıkla tercih edilir. Eğer çene kemiği yeterince kalın değilse veya çok yumuşaksa diş implantı uygulamalarından önce kemik grefti uygulamaları yapılabilir. Ağızdaki güçlü çiğneme hareketleri kemiğe çok büyük baskıların uygulanmasına neden olur. Kemiğin implantı desteklememesi halinde ameliyatın başarısızlıkla sonuçlanması durumları söz konusu olacaktır. Kemik greftleri implantlar için daha sağlam bir kemik temeli oluşturulmasını sağlar.
Çene kemiğinin tekrardan yapılandırılması adına farklı kemik grafi malzemelerinin kullanımına ihtiyaç duyulabilir. Seçenekler arasında vücutta farklı bir yerden alınan doğal kemikler veya yeni kemik büyümesi için destek yapılır sağlayacak kemik ikm malzemeleri gibi uygulamalar yapılabilir. Hastaların durumlarına bağlı olarak diş hekimleri uygun olan en iyi seçeneğe karar verecektir.
Nakli gerçekleştirilen kemiklerin diş implantlarını destekleyecek kadar olması adına birkaç ay iyileşme sürecine ihtiyaç duyulur. Küçük kemik grefti gereken durumlarda greft uygulamaları implant cerrahisi ile birlikte gerçekleştirilir. Çene kemiğinin durumu tedavinin nasıl yapılacağını belirleyen önemli faktörlerden biridir.
Diş İmplantları Yerleştirme İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?
Diş implantlarının yerleştirilmesi adına gerçekleştirilecek olan ameliyatlarda cerrahların diş etini açmak ve kemiğin görünür bir hale getirmek adına kesi uygulaması yapması gerekir. Kemik üzerinde implantların metal diş vidalarının yerleştirileceği bölümleri delikler açılır. Yerleştirilecek olan diş ve vidaları Diş kökü görevi göreceğinden kemiğe derin bir şekilde montajının yapılması önemli bir konudur.
Diş vidasının takıldığı bölümde boşluk görünümü söz konusu olur. Gerekli görünmesi durumunda estetik amacıyla kısmi ve geçici bir protez diş vidasının üzerine yerleştirilir. Takılan geçici protezin uyurken veya temizlik için çıkarılıp takılması işlemleri yapılabilir. Alt çene implantı işlemlerinin de bu şekilde yapılması mümkündür.
Diş İmplantı İşleminden Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?
- Kanama riski durumu söz konusu olduğundan kişilerin ilk gece yüksek bir yastık kullanmaya dikkat etmesi gerekir.
- İlk birkaç günlük süreçte kilerin beslenme için ılık ve yumuşak gıdalar tercih etmesi önemli bir konudur.
- İşlemden bir hafta öncesi ve sonrası dönemde hastaların kan sulandırıcı ilaçlar ve Aspirin kullanımını kesmeleri gerekir.
- Diş hekiminin verdiği ilaçların düzenli kullanımı önemli bir konudur.
- Sızıntı halinde yaşanan kanamalar ilk günlerde normal kabul edilir. Kanamanın durdurulması adına Pamuk ya da peçete gibi ürünler kullanılmamalıdır. Kanamanın şiddetlenmesi halinde kişilerin Diş hekimine başvurması gerekir.
- Alkol, sigara, gazlı ve asitli içeceklerin bir hafta kadar tüketilmemesi gerekir.
- İşlem gerçekleştirildikten 2 gün sonra kişiler gargara yapmaya başlayabilirler.
- Uygulama bölgesine yerleştirilen tamponun 1 saat ağız içinde kalmasına özen gösterilmelidir.
- Operasyonun ardından yanağın çekiştirilerek operasyon yapılan bölgeye bakılmaya çalışılması dikişlerde gerilme sorunlarının yaşanmasına sebebiyet verir. Bu durum yarada kanama sorunları ile birlikte yara iyileşmelerinde bozulma problemlerinin yaşanmasına neden olur.
- İşlemden sonra ilgili bölgeye soğuk kompres uygulamaları yapılabilir. Böylece ameliyat bölgesinde şişlik oluşmasının önüne geçilmiş olur.
- Operasyon yapılan bölgenin çevresinde bulunan dişlerin düzenli olarak fırçalanmasına dikkat edilmelidir. Bu bölgede bakteri birikimlerinin meydana gelmesi iyileşme süreçlerinin olumsuz etkilenmesine neden olur. Bir hafta boyunca fırçalama işleminde yumuşak fırça kullanılarak işlemler nazik bir şekilde gerçekleştirilebilir. Diş implantı iyileşme süresi kilerin operaftiye çeşitli konulara dikkat etmesine bağlı olarak farklılık gösterecektir.
Türkiye’de Diş İmplantı Uygulamasının Başarısı
Türkiye’de diş implantı uygulamaları alanında uzman ve başarılı olan diş hekimleri tarafından gerçekleştirilir. Bu sebeple sağlık turizmi kapsamında çoğu insan diş implantı yaptırmak adına bu ülkeyi tercih eder. Türkiye’de diş implantı fiyatı ve Uzman Diş hekimleri konusunda bilgi almak adına firmamızla iletişime geçebilirsiniz.