Türkiye’de Diş İmplantları İçin Uygun Aday Mısınız?
En yaygın diş tedavilerinden biri birkaç adet ya da tüm dişlerin kaybedildiği zaman uygulanılan diş implant tedavisidir. İmplant tedavisinde çene kemiğine tutturulması için çene kemiğine yerleştirilen yapay titanyum diş kökleri kullanılmaktadır. Kemik gelişimini tamamlamış olan ve 18 yaşını dolduran kişiler implant diş tedavisi yaptırmaya aday olabilir. Diş bakımı ve implant tedavisi için Türkiye’yi ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’de diş implantları için uygun aday olup olmadığınızı anlayabilirsiniz.
Türkiye’de Kimler Dental İmplant Yaptırabilir?
Türkiye’de dental implant yaptıracak olan kişiler;
- Tek dişi eksik olan kişiler
- Tam veya kısmi dişsizlikten şikayetçi olan kişiler
- Travmatik bir durumdan ötürü diş kaybı yaşayan kişiler
- Yüzünde veya çenesinde şekil bozukluğu olan hastalar
- Çene kemiğinde erime olan hastalar
- Hareketli protez takmayı tercih etmek istemeyen hastalar
Türkiye’de diş implantları belli bir uzunluk ve kalınlığa sahiptir. Çene kemiğine yerleştirilecek implantın yeterli kalınlık ve hacimde olması gerekmektedir. Bunun için hastanın ağzında implantı destekleyecek oranda çene kemiği bulunmalıdır. Bunlara eş olarak hasta kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa kesinlikle bu ilaçları bırakmak zorundadır. Doktor ne zaman bırakması gerektiği hususunda yönlendirme yapacaktır. Aynı zamanda kemik erimesi problemi olan hastalar da implant yaptırmadan önce kendi hekimleri ile görüşmelidir.
Türkiye’de Kimlere Dental İmplant Yaptırılamaz?
Türkiye’de kimlerin dental implant yaptıramayacağını aşağıda alt başlıklar halinde öğrenebilirsiniz.
Çok Sigara İçen Hastalar İmplant Tedavisi Yaptırmamalı
Sigara içmek yüzünden ağız içinde oluşacak plak sayısında artış görülecektir. Aynı zamanda sigara kullanmak enfeksiyon riskini de arttıracaktır. Aynı şekilde sigara içen hastaların iyileşme süresi çok daha uzun sürer. Bu nedenle sigara içen hastaların mutlaka tedavi öncesi sigarayı azaltması gerekir.
Şeker Hastalarında İmplant Tedavisi Risk Oluşturabilir
Kontrolsüz bir şekilde şeker hastalığı bulunan hastaların kanama riskinden dolayı implant tedavisinden uzak durması gerekir. Ancak kan şeker seviyesi yükseltilebiliyorsa implant tedavisi gerçekleştirilebilir. Türkiye’de implant tedavisi gerçekleştirdikten sonra hastaların ağız sağlığına ve kan şekerine daha çok dikkat etmesi gerekir.
Kalp Hastalarında İmplant Tedavisi Risk Oluşturabilir
Kalp hastası olan bir hasta Türkiye’de implant tedavisi olmak isterse süreç bir kalp uzmanı eşliğinde izlenmelidir. Aksi taktirde lokal anestezi kalbi tetikleyebilir.
Hipertansiyon Hastalarında İmplant Risk Oluşturabilir
Ağrılı bir süreçle karşılaşıldığı zaman hipertansiyon hastaları için implant tedavisi sorun yaratabilir. Aynı zamanda diş prosedürü esnasında kalp basınçları aniden yükselebileceği için hipertansiyon hastalarına implant tedavisi çok tavsiye edilmez.
Sizler de Türkiye’de implant tedavisi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.