En Uygun Boyun Germe Operasyonu Fiyatları Türkiye 2023
Boyun germe operasyonu, boyun bölgesinde meydana gelen sarkma ve gidişlere kalıcı çözümler sunması ile bilinir. Boyun germe işlemi, boyun elastikiyetini kaybederek gevşemiş olan derilerin sıkılaştırılması ve çıkarılması ile gerçekleştirilir. Ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleştirilen bir uygulama yöntemidir. Yaş alma ile beraber yüz modları ile cildin elastikiyetini kaybetme durumları söz konusu olur. Deri altı doku ve kasların gevşemesi, aşağı doğru sarkması problemleri yaşanır.
Günümüzde modern estetik uygulamalarında, yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılması için birtakım yöntemler kullanılır. Boyun germe uygulaması kişilere dinamik ve net bir yüz hattı kazandırılmasını sağlar. Bu sayede daha genç ve taze bir görünüm elde edilir. Boyun germe muayenesi ile yüz ve mimik ifadelerinin doğal bir şekilde korunarak sarkma durumları giderilir.
Boyun Bölgesindeki Kırışma ve Sarkma Sebepleri Nelerdir?
- Küçük çene yapısı, kilo ya da deride sarkma olmadan gıdıda sarkıklıklara neden olabilir.
- Pek çok fiziksel özelliğimiz olduğu gibi boyun bölgesi tipi de genetik faktörlere bağlı olarak sarkma eğilimlerinde olabilmektedir.
- Büyüyen ve sarkan bakışları küçük boyun bölgesinde aşağılara doğru sarkan bir görünüm meydana gelebilir.
- Yağ çıkışlarının yoğunluğunda boyun bölgesinde bulunan deri yapıları yer çekimi ile beraber sarkabilir. Fazla kilolar verildikten sonra boyun derisi ile kemik dokusu arasında boşluk oluşur. Bu durum sarkık bir görünüme sebebiyet verebilir.
- Duruş ve yatış bozuklukları, ortopedik sorunlardan kaynaklı olan kambur duruş veya sürekli aşağı bakar pozisyonda durma alışkanlıkları da gıdı bölgesindeki sarkma durumlarını tetikleyebilir.
Kimler Boyun Germe Ameliyatlarına Kimler Adaydır?
Genetik nedenler, çevre koşulları, yerçekimi, sık kilo alıp verme, sigara, yaş ve stres gibi çeşitli faktörler nedeniyle yüz ve boyunca genç ve sağlıklı görüntü kaybolmaya başlar. Deri ve derialtı yumuşak dokularda sarkma, hacim ve elastikiyet kaybı ve kırışıklıkların belirginleşmesi durumu söz konusu olur.
Boyun germe ameliyatı, boyun ve çene için çok daha sıkı, daha zarif ve pürüzsüz görünüm elde edilmesini sağlar. Yüz bölgesinde farklı bir değişiklik gerçekleştirilmese bile kırışan ya da sarkan boynun gergin hale getirilmesi, kişilerin görünümlerinde çarpıcı bir şekilde iyileşme sağlar. Bu durum hastaların daha genç bir görünüme sahip olmak mümkün olur. Boyun germe, yüzün kalan kısımlarını çevreleyen daha iyi bir çene hattı sağlayıp yüz özelliklerinin dengesinin düzeltilmesini sağlar.
Boyun Germe Ameliyatı Öncesinde Hazırlık Aşaması
Tüm ameliyatlardan önce olduğu gibi boyun germe işlemi de hekim tarafından gerçekleştirilen detaylı fiziki muayeneler önemlidir. Ameliyat teknikleri doktorlar tarafından hastalara detaylı bir şekilde anlatılır. Bunun yanında hastaların sahip oldukları hastalık, öncesinde geçirmiş oldukları ameliyatlar ve kullanılan ilaçlar ile ilgili doktorların bilgilendirilmesi önemlidir.
Ameliyattan önce kan sulandırıcı ya da buna benzer ilaçlar kullanmak, ameliyat sırasında ve sonrasında kanama gibi sorunlara neden olacağı için doktor kontrolünde bu ilaçların bir süre ara verilmesi gerekir. Anestezi gerektiren tüm operasyonlarda olduğu gibi ameliyattan yaklaşık 6 saat öncesinde beslenme bırakılmalıdır. Bu sürenin ameliyattan önce ve sonrasında ne kadar olacağı doktorlar tarafından kişilere aktarılır.
Boyun ve yüz germe ameliyatı için üst yaş sınırında olan kişilerin ameliyatlara olan uygunluğunun belirlenmesi gerekir. Ameliyata engel olan herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkes bu ameliyatları olabilirler. Ameliyattan önce ve sonra sigara kullanmak kan akışını bozacağından iyileşme kaliteleri de bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenir. Bu nedenle işlemden önce ve sonra sigara içmemek iyileşme bakımından son derece önemlidir.
Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?
Boyun germe işlemi ameliyathanede ve genel anestezi altında ortalama 3-5 saat içinde gerçekleştirilir. Boyun germe tedavisi kulak önünden başlayan kesiler ile kulak memesinin altından kulak arkasına kıvrılarak gerçekleştirilir. Oradan cilt altındaki ve kas dokusu üstündeki gevşek ve ağsı yapılar kas dokusuna müdahale edilerek gerginleşme işlemi sağlanır. Cilt gerdirilerek fazlalıkların çıkarılması ve yeniden şekillendirilmesi mümkün olur. Böylece sadece boyun değil yüz bölgesinde de belirgin bir gerginlik meydan gelir. Ameliyat bölgesinde kan birikimi olmasının önüne geçmek için küçük dren olarak isimlendirilen plastik borular yerleştirilir.
Boyun bölgesi bunun yanında gıdının çok fazla yağlanması ile de sarkık bir görünüme sahip olabilir. Genç yaşlarda gıdı kısmın yapılan gıdı liposuction uygulaması boyun bölgesinde görüntüde önemli değişikliklere sebep olur.
Boyun Germe Operasyonu Sonrası Dönem
Boyun germe ameliyatı sonrası hastalar 4-6 saat içerisinde beslenmeye ve yürütülmeye başlayabilir. Ameliyat sırasında konulan drenler çoğunlukla 1-2 gün içerisinde çıkarılır. Ameliyattan sonra yapılan bandajlar yaklaşık bir hafta kadar kalır. Ameliyattan sonra ağrı kesiciler ile hafif ağrıların giderilmesi mümkün olur.
Ameliyattan sonra meydana gelen morluk ve şişliklerin iyileşme süreçleri kişilerin cilt yapıları ile alakalıdır. Genellikle 1 hafta kadar şişlik ve morluklar devam eder. Şişliklerin çok daha çabuk inmesi için doktorların önermiş olduğu sürelerde buz uygulaması yapılması gerekir.
Ameliyattan sonra izler kulağın ön ve arka bölgesinde saklanacağı için çok fazla belli olma durumları söz konusu olmaz. 6-12 ay arası bir sürede bu izler neredeyse görünmez bir hal alacaktır. İşlemden sonra kullanılacak ilaçlar ile alakalı doktor tavsiyelerine uyulması son derece önemlidir.
Boyun Germe Operasyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
- Ameliyattan sonra en az iki hafta boyunca sigara kullanımından uzak durmak gerekir. Nikotin kullanımı yara yerlerinin iyileşmesini zorlaştırır.
- Ameliyatın ardından ilk 4 gün hastaların su ile temastan kaçınması gerekir.
- Hastaların bu süreçte güneş ışığından kaçınmaları gerekir. Yara izleri güneşten korunmalıdır. Bunun yanında her mevsimde yüksek koruyucu olan güneş kremleri kullanılmalıdır.
- Özellikle ameliyattan sonra ilk hafta kan inceltici ilaçlar kullanılmamalıdır.
- Boyun germe ameliyatı sonrası kişilerin yaklaşık 2 y boyunca sıcak banyo, solaryum ve saunalardan uzak durması önemli bir konudur.
- Ameliyattan sonra bir ay boyunca ağır ve yorucu sporlardan kaçınılmalıdır. Boyun bölgesinin sarsılmamasına dikkat edilmelidir.
Boyun Germe Operasyonu Etkileri Kalıcı Mıdır?
Boyun germe operasyonu sonuçları kalıcıdır. Fakat nihai sonuçların değişebileceği durumlar bulunur. Doğal yaşlanma ve yer çekimi nedeniyle boyun bölgesindeki germe etkileri azalabilir. Sonuçların kalıcılığının sürdürülmesi için uygulama yaptıran kişilerin UV ışınlarından kaçınmaları ve düzenli olarak cilt bakım rutini oluşturmaları önemlidir.
Ameliyattan Sonra Normal Hayata Ne Zaman Dönülür?
Boyun germe operasyonu sonrası kişiler 10 gün içerisinde normal yaşamlarına dönebilir. Ameliyattan sonra meydana gelen hafif morluk ve şişlik 1 hafta gibi bir sürede kaybolmaya başlar. Boyun germe ameliyatından sonra ilk 10 gün güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmaktan kaçınılması önemlidir. Hastaların ilk 1 ay boyunca ağır spor ve hareketlerden uzak durmak gerekir. Bunun yanında günlük yürüyüşlere ameliyattan bir hafta sonra başlanabilir.
Boyun Germe Operasyonu Sonrası Hastanede Kalmak Gerekli Mi?
Boyunda germe uygulaması tek başına yapıldığında kişiler anesteziden çıktıktan sonra birkaç saat dinlenip doktor kontrollerinde taburcu olabilirler. Fakat boyun germe, yüz germe ve başka uygulamalar ile birleştirildiğinde hastaların 1 gün hastanede yatışı gerekebilir. Bu durumlara doktorların genel değerlendirilmelerine bağlı olarak karar verilir.
Ameliyatsız Boyun Germe Operasyonu Nelerdir?
Boyun bölgesinde meydana gelen sarkma durumları kişilere bağlı olarak değişiklik gösterir. Derilerin aşırı sarkık olması halinde bu durumlardan ameliyatsız bir şekilde kurtulmak mümkün olmaz. Bazı kişiler çeşitli boyun egzersizleri, boyun germe aparatları ile boyun sıkılaşması çalışabilirler. Fakat çok sarkıklık durumlarında bu egzersizlerin herhangi bir etkisi olmaz. Fakat boyun bölgesinde çok ilerlememiş olan sarkma durumlarında kullanılan etkili ve çeşitli ameliyatsız germe uygulamaları bulunur. Bunlar; Fransız askısı, fokus ultrason ve PB serum yöntemidir.
Fransız Askısı ile Boyun Germe
Fransız askısı işleminde cilt dokusu ile uyumlu medikal ipler kullanılarak ameliyatsız bir şekilde cilt germe uygulaması gerçekleştirilir. Boyun bölgesine basarak gerginleştirilmesi ve toparlanması sağlanır. Kullanılan ipin yapısı sayesinde cilt dokusundaki kolajen üretimleri uyarılarak doğal bir sıkılaşm tetiklenir.
Biyo uyumlu olan ve cilt yapısındaki kolajenleri tetikleyen Fransız medikal ipler kulak üzerinden çevresel derinin olduğu bölgeden cilt altın yerleştirilerek işlem gerçekleştirilir. Bunun sebebi ise uygulama izlerinin deri bölgesinde gizlenmesidir. Yerleştirilen bu Fransız ipler yüz ve boyun bölgelerinde simetrik ve orantı oluşturulacak şekilde gerilir. Kişilerde sarkmış olan boyun gergin bir hal alır.
Fokus Ultrason ile Boyun Germe
Fokus ultrason, yüksek yoğunluktaki ses dalgaları ile deri içindeki dokularda kontrollü olarak hasarların elde edilmesi hedeflenir. Derinin alt katmanlarında milimetrik aralıklar ile ölçülü bir şekilde verilen ısılar ile kolajen üretimleri artar. Bu şekilde hücre yenilenmesi de tetiklenmiş olur. Bu sayede boyun bölgesinde sarkan derilerin sıkılaşması, toparlanması ve sağlıkla parlaması durumları söz konusu olur. Dokuların canlandırılması yanında dokuları tamir ederek liflerin elastikiyetlerinin etkilerinin kuvvetlendirilmesi ve cildin gerginleştirilmesi sağlanır. Bu işlemin kalıcılığı yaklaşık 1-1,5 yıl sürer.
PB Serum ile Boyun Germe Operasyonu
PB serum uygulaması cilt altında ve üzerindeki 3 ana enzim olan lipaz, kollajenaz ve liyazın taşınması ile gerçekleştirilir. Bu işlemler yaş alma ile beraber azalmakta olan bu yüzeylerde cilt dokusunda elastikiyet kayıplarına engel olur. Boyun ve gıdı bölgesinde biriken yağların giderilmesini sağlar. Deri dokusunda da sıkılaşma süreci gerçekleşir. Ameliyatsız boyun germe uygulamaları içinde etkili olan tedavi yöntemleri arasında yer alır. Çene altında sıkı ve toparlanmış bir görüntü vermek adına kullanılır.
Boyun Germe Operasyonu Ağrılı Mıdır?
Boyundaki germe uygulamaları lokal ya da genel anestezi altında yapıldığı için ağrı ya da acı hissi söz konusu olmaz. Boyunda germe ameliyatı sonrası ilk birkaç gün bu bölgede ağrı durumları yaşansa da hafif ağrı kesiciler ile bunların giderilmesi mümkün olur.
Boyun Germe Operasyonu Kimler İçin Uygundur?
Ameliyatsız boyun germe uygulamaları 18 yaşını doldurmuş olan ve işlem için herhangi bir sağlık engeli olmayan, boyun bölgesindeki sarkmalardan rahatsız olan kadın ve erkekler tarafından yaptırılabilir. Boyun germe ameliyatı ise 40 yaş ve üzerindeki kişiler için uygun bir işlemdir. Yaptırılacak olan bu işlemlere doğru bir şekilde karar verilmesi önemlidir.
Boyun Germe Operasyonundan Sonra İz Kalır Mı?
Boyun germe ameliyatı sonrası kalıcı ve görünüş bakımından rahatsız edici izler bulunmaz. Buradaki izler saçlı deri ve kulak arkasında ya da çene altında saklanır. Görünür olan izler sadece kulak önünde ve çok kısa olduğundan zaman içerisinde görünürlüğünü önemli ölçülerde kaybeder.
Boyun Germe Operasyonu Riskleri Nelerdir?
Boyun germe ameliyatı riskleri tüm cerrahi operasyonlardaki kadardır. Oluşabilecek olan risklerin önüne geçilmesi bakımından ameliyat öncesi gerçekleştirilen tahlil ve anestezi muayeneleri son derece önemlidir.
Ameliyattan sonra kanama riskleri çok fazla beklenmez. Fakat hematom riskinin önüne geçilmesi bakımından ameliyat sırasında kulak arkalarına küçük drenlerin yerleştirilmesi sağlanır. Bunun yanında enfeksiyon, saçlı deride hissizlik, saç dökülmesi gibi nadir görülen riskler de bulunur. Fakat zamanla saçlar tekrardan çıkar ve his kayıpları da ortadan kalkar.
Boyun Germe Operasyonunda Hangi Yöntemler Kullanılır?
Klasik boyun germe tekniği için kulak önünden kulağın arkasına saç içine doğru yapılan kesilerden girilerek boyun bölgesindeki cilt ve cilt altı dokuları ve yaşlanma nedeniyle aşağı sarkmış olan smas ve plastyma olarak isimlendirilen kasların yeniden yukarı asılması sağlanır.
Sadece gıdı bölgesinde ve çene altında yağ fazlalığı bulunuyorsa bu durum boyun bölgesinin sarkık görünmesine sebebiyet verir. Bu durumlarda herhangi bir kesi yapılmadan cilt altındaki bu yağ fazlalıkları liposuction ile alınır ve bölgedeki sarkık dokunun bir miktar düzeltilmesi sağlanır.
Boyun Germe Operasyonu Hangi Operasyonlar ile Kombine Edilebilir?
Boyun bölgesi çoğunlukla yaşa bağlı olarak sarkar. Yaş ile beraber gıdı ve yüz bölgesinde bir miktar sarkma durumu söz konusu olabilir. Bu nedenle boyun germe ameliyatı tek başına gerçekleştirilebileceği gibi çoğunlukla diğer yüz ve vücut germe operasyonları ile kombine edilebilir.
Boyun Germe Operasyonunda Yaş Sınırı Var Mı?
Boyun germe ameliyatı çoğunlukla yüz germe ameliyatı ile beraber yapılır. Fakat yüz bölgesinde fazla sarkma olmayan kişilerde sadece boyun bölgesinden şikayetçi olanlara bu ameliyatlar tek başlarına yapılabilir. Çene kenarlarında yığılma sorunları olan, boyun bölgesinde yağlanması bulunan ve boyun cildinde sarkması olan kişiler bu işlemleri yaptırabilir. Çoğunlukla 40 yaş üzerinde olan bireylerde tercih edilen bir estetik ameliyat türüdür.
Boyun germe ameliyatı tek başına yaklaşık 3-5 saat kadar sürer. Boyun germe ameliyatına eklenecek olan işlemler ameliyatın süresinin uzamasına neden olabilir. Boyun germe ameliyatından sonra yaşlanma süreçleri devam edecektir. Ameliyat sırasında cilt olabilen en iyi şekilde gerilmiş olsa da yaşlanma sürecinin önüne geçilmesi mümkün değildir. Fakat cilt ameliyat öncesi duruma dönmez. Kullanılan tekniklere ve kişilerin cilt yapısına bağlı olarak bu işlemlerin kalıcılıkları değişiklik gösterir.
Liposuction ve boyun germe işlemlerinde kullanılan askılarda işlem ağrısız bir şekilde gerçekleştirilir. Bu konuda ağrı durumları hastaların ağrı eşikleri ile de ilgilidir. Yüz ve boyun germe işlemlerinden sonra birkaç gün süren ağrı ve gerginlik hissi oluşabilir. Bu süreç ağrı kesiciler ile giderilebilir.
Boyun Germe Operasyonu Ek Tedaviler
Boyun germe ameliyatının cerrahi olmayan bir alternatifi bulunmaz. Boyunda yer alan platysma kasının yüzü aşağı doğru çektiği durumlarda koruyucu olarak boyun botoksunun kullanımı mümkündür. Boyun germe ameliyatlarında pürüzsüz bir boyun yüzeyinin elde edilmesi oldukça önemlidir. İp ile boyun germe teknikleri ne yazık ki ameliyatla elde edilen sonuçların çok altında olduğundan tatminsiz sonuçlar verir.
Ameliyatsız boyun germe operasyonu olarak isimlendirilen ve teknolojik cihazlarla gerçekleştirilen işlemler ameliyatlar ile karıştırılabilir. Boyun germe ameliyatının herhangi bir alternatifinin olmadığını bilmek son derece önemli bir konudur. Boyun estetiği için boyun germe ameliyatlarına ek olarak kullanılarak birtakım uygulamalar vardır. Çene ucu estetiği boyun germe ameliyatı sonuçlarının çok daha belirgin olmasını sağlar.
Türkiye’de Boyun Germe Operasyonu
Türkiye’de boyun germe operasyonu başarı oranlarının yüksek olması ve uygun fiyatlı olması nedeniyle sağlık turizmi açısından sıklıkla tercih edilir. İşlemler en iyi kliniklerde ve uzman cerrahlar tarafından gerçekleştirilir. Türkiye’de boyun germe ameliyatı ile alakalı daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.