İstanbul Porselen Kaplama Fiyatları
İstanbul porselen kaplama, diş yapısının estetik veya sağlık bakımından tedavi edilmesi amacıyla başvurulan yöntemlerden biridir. Zaman içerisinde lekeli, eksik ya da hasarlı dişler insanların özgüvenlerini olumsuz bir şekilde etkiler. Diş kaplaması ile bu sorunlardan çok kısa sürelerde kurtulmak mümkün olur.
Porselen diş kaplama, diş yapısı ile alakalı sorunların çözülmesi için tercih edilir. Dişlerde bulunan eksik ya da görüntü bakımından hoş olmayan kusurlar nedeniyle kişiler gülüşünü saklamak zorunda kalabilir. Dişlerin yüzey kısmındaki üst tabakaya yerleştirilen ve porselenin temel malzemelerinden oluşan bir tedavi biçimi olma özelliği bulunur. Bu şekilde diş estetiği bakımından görünüm eskisine göre çok daha iyi bir hal alacaktır.
Porselen kaplama, ışık geçirgenliği ile günümüzde en estetik sonuçları verme özelliğine sahiptir. Bu restorasyonlar sayesinde renk değişikliği ve dişlerde meydana gelen çapraşıklıkların giderilmesi mümkün olur. Porselen diş uygulamalarında ilk amaç kişinin yüzüne uyumlu, doğala yakın, çiğneme ve konuşma işlevlerini en rahat şekilde yerine getiren yapay dişlerin yapılmasıdır. Porselen diş kaplamalar çoğunlukla doğal diş renginde olur.
Bu yöntem diş çimentosu ile hasarlı dişlerin yüzeylerine sabitlenerek gerçekleştirilir. Bu sayede altta yatan dişlerin çok daha güçlü olması sağlanmış olur. Bu yöntem seramik restorasyon ismi ile de bilinir. Dayanıklılıkları, biyouyumlu olmaları, güçleri ve diğer pek çok özellikleri ile porselen dişler en yaygın kullanılan aparatlar arasında yer alır. Metal altyapılı olan porselen kaplamalar en ekonomik kaplama çeşidi olması ile bilinir. Bu nedenle de sıklıkla tercih edilen yöntemler arasında yer alır.
Kimler Porselen Kaplama Yaptırabilir?
- Herhangi bir sebeple dişini ya da dişlerini kaybedenler
- Ortodonti tedavisi görmek isteyenler
- Kırık, renklenmiş veya şekil değiştirmiş dişlere sahip olanlar
- Standart diş dolgusu ile tamamlanamayacak genişlikte çürük dişleri olanlar
- 18 yaşından büyükler
Güvenli bir şekilde porselen kaplama yaptırabilir.
Porselen Diş Kaplama İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?
Porselen diş yapımında öncelikle diş yüzeyinin derinlemesine temizlenmesi gerekir. Uygulamayı yapacak olan hekimlerin tedavisi olacak dişlerin üstünden ince plak tabakasının aşındırılması ile işlem başlar. Aşındırılan bu tabaka, hastaların kişisel ihtiyaçlarına ve ne tür bir porselen kaplama yapılacağına göre farklılık gösterebilir. Herhangi bir sorunun olmaması halinde standart bir şekilde alınan tabaka miktarları yaklaşık olarak 0,5 ile 0,7 milimetre arasındadır. Bu işlem yapılırken hastalara lokal anestezi uygulanır.
İlk aşamanın tamamlanmasının ardından porselen diş kaplama yapılacak olan dişlerin ölçülerinin alınması gerekir. Bu ölçüler alanında uzmanlaşmış olan laboratuvarlara gönderilir ve istenen renklerde ve formlarda porselen diş üretimlerine başlanabilir.
İstenen kaplama dişlerin provaları ile bitimleri 10 gün gibi kısa bir sürede gerçekleşir. Bu süre içerisinde dış tabakası alınmış olan dişlere, zarar görmemesi açısından geçici kullanıma uygun olan kaplama dişler uygulanır.
Kalıcı porselen dişler diş hekimlerinin eline ulaştıktan sonra porselen diş kaplamanın yerine yerleştirilmesi işlemine geçilir. Bu aşamada özel yapıştırıcı olan porselen kaplama diş yapıştırıcıları kullanılır. Porselen kaplamalar dişlere tek tek yerleştirilir. Gerek olması halinde törpüleme, yeniden şekillendirme, ağız ve diş yapısına uygun hale getirilmesi gibi işlemler de gerçekleştirilebilir. Bu aşamanın tamamlanmasının ardından porselen diş kaplama işlemi de son bulmuş olur.
Porselen Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?
Çoğunlukla diş kaplama çeşitleri yapısındaki malzemelerin adını alarak isimlendirilir. Hastaların köprü yapılacak eksik dişlerinin sayısı ne kadar çok ise porselen için o kadar dayanıklı bir alt yapı yapılması gerekir. Porselen diş çeşitleri;
- Tam seramik empress diş kaplama
- Metal alt yapılı porselen diş kaplama
- Kron kaplama
- Zirkonyum alt yapılı porselen diş kaplama
- Porselen laminate veneer diş kaplama
Metal Alt Yapılı Porselen Diş Kaplama
Bu yöntemde diş yapılarının ölçüsü alındıktan sonra bu ölçülere uygun metal bir alt yapı oluşturulur. Hasta ağzında denenen metal alt yapının uyumlu olması durumunda diş hekimi tarafından metal alt yapı üzerine porselen uygulaması gerçekleştirilir. Ardından kaplama tekrar kontrol edilerek dişlerin cilalanmasından sonra kullanıma hazır olur.
Zirkonyum Altyapılı Porselen Diş Kaplama
Son derece farklı ve avantajlı bir diş kaplama yöntemidir. Estetik görünüm sağlaması bakımından tercih edilir ve kullanılır. Doğal dişe yakın bir diş kaplama çeşidi olma özelliğine sahiptir. Diş etlerinde herhangi bir çekmeye sebep olmaması bakımından daha çok tercih edilir.
Tam Seramik Empress Diş Kaplama
Diş seramik kaplama uygulamaları arasında yer alır. Tek diş kaplamalarında tercih edilen bir yöntemdir. Metal altyapılı kaplamadan farklı olarak önde bulunan tek bir dişe uygulanabilir. Estetik bakımdan oldukça başarılı bir yöntemdir. Altyapısında sıkıştırılmış halde porselen bulunur. Bu işlemin en büyük sıkıntısı diğer kaplamalara göre daha az dayanıklı olmasıdır Sert darbeler sonucunda kırılma gibi istenmeyen durumlar söz konusu olabilir. Bu nedenle arka dişlerde tercih edilen bir yöntem değildir.
Porselen Laminate Veneer Diş Kaplama
Bu yöntemde sadece dişlerin ön tarafında uygulanır. Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biri olma özelliğine sahiptir. Bu kaplama çeşidi dişlerin mükemmel görünmesini sağladığı için hastalar tarafından da sevilen yöntemlerden biridir.
Lamine dişlerin ön yüzeyleri olan yani dudak ve yanak kısımları ile temas eden yüzeylere çok ince yapıda porselen bir yaprak yapıştırılır. Çoğunlukla dişler eksilmeden rahatlıkla kullanılabilir. Diş üzerine 0,3 mm pürüzlendirme yapılarak da bu işlem gerçekleştirilebilir.
Porselen Diş Kaplama Sonrası Bakım Nasıl Olmalıdır?
Kaplama işleminde uygulanan anestezi etkisinin geçmesinden sonra hastalar normal şekilde yeme içmeye dönebilirler. Kaplamaların yerleştirilmesinden sonra bir süre bazı alanlarda sertlik hissedilebilir. Bu sertlik durumları normaldir. İşlemden sonra birkaç gün boyunca normal yeme, içme ve diş fırçalama işlemlerinden sonra geçer. Sertlik ya da çıkıntı uzun süre geçmezse diş hekimleri kaplamaları yeniden törpüleyebilir. Kaplamaların ömürlerinin uzatılması adına;
- Sert objelerin çiğnenmesinden kaçınılmalıdır.
- Diş sıkma ve gıcırdatma sorunu bulunanların retainer kullanması gerekir.
- Sert gıdaların çiğnenmesi aşamasında arka dişleri kullanmaya özen göstermek gerekir. Ön dişler yalnızca yumuşak gıdaların çiğnenmesi amacıyla kullanılmalıdır.
- Spor yaparken ağız koruyucu kullanmaya özen göstermek gerekir.
Diş Kaplama İşleminin Dezavantajları Nelerdir?
- Diş kaplama işleminin geri alınması gibi bir durum mümkün değildir. Kaplamaların hasar görmesi halinde tamiri gerçekleştirilemez.
- İşlemin ardından dişler sıcak ya da soğuk yiyecek ve içeceklere karşı hassaslaşabilir.
- Nadir de olsa kaplamaların yerinden çıkması ya da düşmesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Bunun olma olasılığını en aza indirmek için sert gıdaların tüketilmesinden uzak durulmalıdır.
- Kaplama renkleri diğer dişlerin renkleri ile tam olarak eşleşmeyebilir. Kaplamanın renginin yerine oturtulmasından sonra değiştirilmesi mümkün değildir. Diş beyazlatma işleminin kaplama yaptırmadan önce yapılması gerekir.
Türkiye’de Porselen Kaplama Tedavisi
Türkiye porselen kaplama tedavisinde son derece gelişmiştir. Dövizin yüksek olması sebebiyle burada porselen diş kaplama fiyatları da oldukça uygundur. Pek çok kişi bu sebeple burada diş tedavisi olmayı tercih eder. Bunun yanında Türkiye’deki diş hekimleri alanında uzmandır. Son derece donanımlı malzemeler ile gerçekleştirildiği için oldukça dayanıklıdır. Türkiye’de porselen diş kaplama tedavisi hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.