İstanbul’da En Uygun İmplant Nasıl Yaptırabilirim?
Diş implantları gerçek dişlerin yerine işlev görmesi için yapılan yapay protezlere verilen isimdir. İmplantlar iki parçadan meydana gelirler. Bu uygulamalarda titanyum esaslı malzemeler tercih edilir. İmplantlar bir kök parça ile dişin özünü oluşturan üst tabakadan meydana gelirler. İşlevini tamamen kaybetmiş olan dişlerin çekilmesinin ardından bu kısma bir yuva oluşturulur. Oluşturulan bu yuva bölümüne implantın temelini meydana getiren kök parçalar yerleştirilir. Kök parçaların yerine tamamen oturması açısından geçecek olan süreler hastalara bağlı olarak farklılık gösterir.
Bir günde diş implantı uygulamaları günümüzde sıklıkla tercih edilir. Ancak implantların yerleştirilmesinden sonra iyileşmesi için 3-5 ay arasında zaman geçmesi gerekir. Aradan geçen bu sürede yeterli kemik kaynaşmasının sağlanması durumunda implantın üst kısmının yapımına geçilir.
İmplant uygulamaları genellikle diş eksiği bulunan hastalara ya da protez diş kullanan hastalara estetik ve rahat bir kullanım sunmak amacıyla tercih edilir. Diş implantı fiyatı yapılacak uygulamalara bağlı olarak farklılık gösterir. Bu uygulamalar ağzında hiç dişi olmayan hastalara da sabit diş protezi oluşturmak amacıyla kullanılabilir. Diş implantlarının çapları hastaların ağzındaki kemik yapılarına, uygulanacağı alanın genişliğine, çene yapısına bağlı olarak değişiklik gösterir.
Uygulanacak olan implantların uzunluğu, çapı, büyüklüğü, önceden çekilen 3 boyutlu ve panoramik filmler, incelemeler ile hesaplanarak başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. İmplant uygulamaları eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini yerine getirmek için çoğunlukla titanyum maddesinden yapılan yapay diş köklerine verilen isimdir. Diş kayıplarının en büyük nedeni kemik kaybı problemleridir. Günümüzde bu durumu engellemenin en iyi yolu ise diş implantı uygulamalarıdır.
Diş İmplantı Tedavisinin Avantajları
Bazal diş implantı uygulaması pek çok avantajı ile dikkat çeken bir tedavi yöntemidir. Bu tedavinin en önemli avantajlarından biri uzun yıllar sorunsuz bir şekilde ağızda kalmasıdır. Günlük bakımları yapıldıktan sonra uzun yıllar bu dişleri kullanabilirsiniz. Diş implantları günümüzde diş hekimliğinin en önemli buluşları arasında yer alır.
Bu uygulama tek diş kaybı durumlarında bile başarılı olmasıyla dikkat çeker. Dişlerde herhangi bir restorasyona gerek kalmadan rahatlıkla uygulanabilir. Bunun yanında diş implantı uygulamalarının iyi koşullara sahip olan kliniklerde kaliteli malzemeler kullanılarak hijyenik ortamlarda yapılması hastalar için büyük bir avantajdır.
Sağlam ve iyi bir tecrübeye sahip olan diş hekimleri tarafından yapılmış implantlar ileride herhangi bir soruna neden olmaz. Türkiye’de diş implantları başarılı bir şekilde uygulandığı için pek çok kişi tarafından tercih edilir.
- Doğru bir şekilde gerçekleştirilen implant uygulamaları konuşmayı düzenlerken aynı zamanda ağız kokusu sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olur.
- Diş implantı uygulamaları hastaların yaşam kalitelerini artırma özelliğine sahiptir.
- Bu uygulamalar kemik kaybı sorunlarının nüne geçerek kemik erimesini problemlerini engelleyecektir.
- Hastalar protez çıkma korkusu olmadan güvenli bir şekilde yemek yeme ve konuşma fonksiyonlarını yerine getirirler.
- Uygulama diğer diş tedavi yöntemlerine göre yüksek bütçeli olsa da uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.
- Çiğneme fonksiyonlarında aksama olmadığı için hastalar çok daha sağlıklı bir şekilde beslenebilirler.
İmplant vidalarının belirli bir ölçüsü olduğundan çene kemiği açısından uygun olan kişilerde rahatlıkla uygulanabilir. Genel sağlık durumunda herhangi bir problem olmayan hastalarda uygulanmasında herhangi bir sakınca bulunmaz.
Diş kaybı durumlarının söz konusu olması halinde tek dişe ya da tüm dişlere güvenli bir şekilde uygulanabilme özelliği vardır. Diş implantı genel fiyatı hastalara, uygulamanın yapıldığı kliniği, diş hekimlerine bağlı olarak farklılık gösterir. Bu uygulama lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için hastaların ağrı hissetmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Tedavinin ardından lokal anestezi etkisi geçtiğinde hastalar bir miktar ağrı hissedebilirler. Fakat bu sorunların da ağrı kesiciler ile giderilmesi mümkündür. İmplant tedavi süreleri hastaların durumlarına bağlı olarak 2-5 ay gibi bir sürede tamamlanır.
Diş İmplantı Tedavi Aşamaları Nelerdir?
Diş implantı tedavilerinde uzun ömürlü diş isteniyorsa ağız ve diş bakımına özen gösterilmesi son derece önemli bir konudur. Genel olarak bir günde diş implantı hastalar tarafından sıklıkla tercih edilir. Diş implantları uzun ömürlü uygulamalar olduğu için diğer tedavilerde olduğu gibi 3-5 yıl içerisinde tekrarlanmasına gerek yoktur. Bu açıdan diş implantı uygulamaları harcanan paraların hakkını fazlasıyla verecektir.
Diş implantı uygulamalarında titanyum malzemeler kullanıldığı için ağız içerisinde bulunan organizmalarla oldukça uyumludur. Bu nedenle implantların reddedilme olasılıkları son derece düşüktür.
Bir gün fiyatına diş implantı tedavisi sayesinde hastalar kaybettikleri diş formlarına yeniden kavuşurlar. Diş implantı tedavileri iki aşamadan meydana gelen uygulamalardır. Bu uygulamalardan ilki cerrahi aşamadır. Diğer uygulama ise üst protez aşaması olarak isimlendirilir. İmplantların kemiğe yerleştirilme süreleri her bir implant için yaklaşık olarak 30 dakika civarındadır.
Toplam işlem süreleri kemik yapısına, hastaların genel durumlarına ve uygulanacak olan işlem sayılarına bağlı olarak farklılık gösterir. İmplant tedavi işlemleri çoğunlukla lokal anestezi altında gerçekleştirilen uygulamalardır. Bazen genel anestezi ya da sedasyon altında gerçekleştirildiği durumlar da söz konusu olur.
Lokal anestezi altında uygulamalar gerçekleştirilse bile ağrı durumları söz konusu olmayacaktır. Bazal yöntemde diş implantları ile ilgili hastaların en merak ettiği konular arasında ağrı durumları yer alır. Uygulama sırasında bölge lokal anestezi ile uyuşturulduğunda diş hekimleri istedikleri uygulamaları gerçekleştirir. Bu durumda hastaların ağrı hissetmesi gibi durumlar söz konusu olmaz. Hastalarda operasyondan yaklaşık 3 saat sonra bir miktar ağrı durumları söz konusu olabilir. Ancak bu ağrıların basit ağrı kesiciler kullanılarak giderilmesi mümkündür.
İmplantların uzman diş hekimleri tarafından çene kemiğine yerleştirilmesinden sonra canlı dokular ile kaynaşması yaklaşık olarak 3-4 ay sürecektir. Bu sürenin tamamlanması ile beraber üst kısım olan protezler bir hafta gibi kısa bir sürede uygulanır. Kök implantların üzerine yerleştirilecek olan protezler gerekli olması halinde 3 boyutlu planlama ile önceden ayarlanabilir.
Diş implantı öncesi ve sonrası hastaların çeşitli konularda dikkatli olması gerekir. İmplant uygulamalarında çene kemiğinin yetersiz olması halinde yapay kemik greftlerinin yerleştirilmesi mümkündür. Özellikle implant tedavilerinde çene kemiğinin yetersiz olması önemli bir durumdur. Yapay kemiklerin eklenmesinden sonra 6 aylık bir sürede bu kemiklerin gerçek kemik yapısına dönüşmesi sağlanır. Bunun yanında vücudun başka yerlerinden alınacak kemik parçalarının da çene kemiğini güçlendirmesi mümkündür.
Diş İmplantı Uygulamalarında Çene Tomografisi Önemli Mi?
Bilgisayarlı diş implantı fiyatı hastaların diş durumlarına bağlı olarak farklılık gösterir. Diş implantı uygulamalarında çene tomografisi çekilmesi son derece önemli bir konudur. Bu tomografilerde implant uygulamalarının yapılacağı bölgede ne kadar hacim olduğu öğrenilir. Diş implantı tedavilerinin başarılı olması konusunda çene kemiği yüksekliği, en ve boy kavramları son derece önemlidir. Diş tomografilerinin çekilmesi ile 3 boyutlu protez planlamaları da daha rahat bir şekilde yapılır.
Diş implantı uygulamalarında her durumda tomografi istenmeyebilir. Cerrahi komplikasyon riski olan implant hastalarının muhakkak tomografi çektirmesi gerekir.
Diş implantı tedavileri teknolojinin gelişip ilerlemesi ile birlikte günümüzde çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Eksik bir ya da daha fazla dişin yerine kalıcı diş teknolojisi olan diş implantları on yıllarda çok daha iyi yerlere gelmiştir. İmplant tedavilerinde kemik yapısı oldukça önemli bir konudur. Eksik dişler yerine yeterli çene kemiğinin bulunması durumunda tedavi oldukça başarılı şekilde gerçekleştirilir. Ağrısız diş implantı uygulaması ile tedavi çok daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilir.
Çene kemiğinin yetersiz olması durumu günümüzde geçerli değildir. Büyüme çağında olan hastalar ve bazı hastalığı bulunan kişiler dışında kalan ve eksik dişi bulunan hastalar için tek tedavi yöntemi diş implantı uygulamasıdır.
Son yıllarda diş implantı tedavileri navigasyon ya da tomografi ile gerçekleştirilmeye başlamıştır. Tomografi ile gerçekleştirilen tedavilerde başarı oranları %100 olacak şekilde gerçekleştirilir. Bu uygulamanın en önemli avantajı kemik yapısı ile tam uyumlu implantların yerleştirilme sistemleridir. Flap kaldırma işlemine gerek olmadan küçük bir kesi ile uygulanan tedavi yönteminde hastalarda implant korkularının en aza indirilmesi sağlanmıştır. Diş eti açılmadan implant yerleştirme yöntemi ile hastalarda çok daha az ödem olur ve iyileşme süreleri de daha kısa sürer. Alt çene diş implantı tedavilerinde de bu yöntem tercih edilir.
Diş İmplantı Uygulamaları Neden Yapılır?
Diş implantı uygulamaları, eksik dişlerin kökleri yerine yani çene kemiğine cerrahi operasyonlarla yerleştirilir. İmplantlardaki titanyum çene kemiğine kaynaştığı için sabit köprü veya protezlerde olduğu gibi kayma gibi durumlar söz konusu olmaz. Bunun yanında kemik hasarı oluşumu gibi durumlar da yaşanmaz. Bir bazal diş implantının maliyeti nedir konusunda bilgi almak için diş hekimlerine muayene olmak gerekir.
Diş implantları çoğunlukla şu durumlarda uygulanır;
- Takma diş takamayan ya da takma istemeyen hastalara
- En az bir veya daha fazla dişin eksik olması halinde
- Diş eksikliğinin hastaların konuşmasını engellediği durumlarda
- Büyümesi tamamlanmış olan çene kemiğinin varlığında
- Hastaların kemik iyileşmesi konusunda olumsuz etkilere neden olacak bir hastalığı bulunmuyorsa
- Diş implantlarının sabitlenmesi ile ilgili kemikler yeterliyse ya da kemik grefti uygulaması yapılabiliyorsa
- Hastaların sağlıksız bir ağız dokusu varsa diş implantı uygulamaları gerçekleştirilebilir.
Diş İmplantı Uygulamalarının Yan Etkileri Var Mıdır?
Tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi diş implantı uygulamalarının da bazı yan etkileri bulunur. Bunun yanında meydana gelebilecek yan etkiler ufak çaplıdır ve tedavi edilebilme özelliği vardır.
- Diğer dişlerde veya kan damarlarında yaralanma ya da hasar durumları söz konusu olabilir.
- Diş implantı uygulamalarının gerçekleştirildiği yerlerde enfeksiyon oluşumu söz konusu olabilir.
- Hastaların kendi dişleri, dudakları, diş etleri, çenesinde uyuşma, ağrı ya da karıncalanma durumlarının yaşanacağı sinir hasarları meydana gelebilir.
- Çenenin üzerine yerleştirilen diş implantlarının sinüs boşluklarından birine girmesi halinde sinüs problemleri meydana gelebilir.
Diş İmplantı Uygulamasının Çeşitleri Nelerdir?
Çene kemiğinin yeterince kalın olmaması durumunda ya da çok yumuşak olması halinde diş implantlarının ameliyatından önce kemik grefti tedavisi yapılır. Bu durumda çenenin meydana getirdiği güçlü çiğneme etkisi ile beraber kemiklerdeki baskı büyür. Bu durumda implantlar desteklenmezse operasyonun başarısız olması gibi durumlar yaşanabilir.
Çene kemiğinin yeniden inşa edilmesi için kullanılabilecek çeşitli kemik grefti malzemeleri bulunur. Hastanın vücudundan farklı bir yerden doğal kemik grefti alınabileceği gibi yeni kemik büyümesine destek lan kemik yerine geçebilecek malzemeler de kullanılabilir. Hastalar için en uygun seçeneklere diş hekimleri tarafından karar verilecektir. Diş implantı iyileşme süresi hastaların durumlarına bağlı olarak değişiklik gösterir.
Nakil olan kemiklerin diş implantlarını destekleyecek kadar büyümesi birkaç ay sürecektir. Bazen implant cerrahisi ile aynı anda yalnızca küçük kemik greftlerinin eklenmesi durumları söz konusu olabilir. Çene kemiklerinin durumları diş hekimlerinin nasıl ilerleyeceğine yol gösterir.
Bilgisayarlı diş implantı yerleştirilirken ameliyat sırasında ağız cerrahları diş etini açarak kemiği ortaya çıkarır. Diş implantı metal direğinin oturtulacağı kemiğe delik açma işlemi gerçekleştirilir. Sonrasında kemiğin derinliklerine implantasyon işlemi uygulanır.
Diş implantı uygulamalarında implant iyileşene kadar bu kısımda diş eksik kalır ve ağızda boşluk oluşur. Gerekli olması halinde estetik olmayan bu görüntünün giderilmesi amacıyla yapay ve geçici implant protez uygulamaları yapılabilir. Yerleştirilen takma dişlerin temizlik için veya uyurken çıkarılmasında herhangi bir sorun bulunmaz.
Metal implant direklerinin çene kemiğine yerleştirilmesinin ardından osseointegrasyon başlayacaktır. Bu işlem esnasında çene kemikleri diş implantlarının yüzey kısmına doğru büyüme gösterir. Birkaç ay devam eden işlem doğal dişlerde olduğu gibi suni dişler için de iyi bir temel oluşturulmasına yardımcı olur.
Osseointegrasyon tamamlandığı zaman abutmentin yerleştirilmesi için ek ameliyat işlemlerine gerek duyulabilir. Bu küçük cerrahi operasyonların da lokal anestezi altında uygulanması mümkündür. Abutmentin yerleştirilmesi amacıyla;
- Ağız cerrahları diş implantlarını ortaya çıkarmak amacıyla yeniden diş etlerini açacaktır.
- Diş implantlarına abutmentlerin bağlanması işlemleri gerçekleştirilir.
- Sonrasında dokunun abutment çevresinde kapatılması işlemi gerçekleştirilir.
Bazen destek implante edilmesi durumunda abutmentin diş implant metal direğine bağlanması durumu söz konusu olur. Bu gibi durumlarda ek cerrahi bir işleme gerek duyulabilir. Abutment, diş eti çizgisini geçeceğinde ağız açıldığında rahatlıkla görülebilir. Diş hekimleri diş protezlerini bitirene kadar bu şekilde kalması mümkündür. Abutment yerleştirme işleminden sonra ve suni diş yerleştirilmeden önce diş etlerinin yaklaşık iki hafta iyileşmesinin beklenmesi önemlidir. Diş implantı sonrası ağrı durumları söz konusu olsa da ağrı kesiciler ile bu ağrı durumlarının giderilmesi mümkündür.
Hastalar ve diş hekimleri çıkarılabilir veya sabit ya da her ikisini birden barındıran yapay dişleri tercih edebilirler. Çıkarılabilir olan dişler takma dişe benzerlik gösterir. Kısmi ya da tam bir takma diş formunda olmaları mümkündür. Pembe plastik diş eti ile çevrili olan yapay beyaz dişler bulunur. Diş implantı abutmentine bağlı olan metal bir çerçeve yardımıyla sabitleme işlemi gerçekleştirilir.
Sabit diş protezlerinin ise bireysel implant abutmentlerine kalıcı bir şekilde vidalanması gerekir ve bu şekilde sabitlenir. Temizlemek veya uyku için hastaların dişi çıkarması mümkün değildir.
Diğer dişlerden farklı olarak ön diş implantlarında estetik görünümün korunması gerekir. Bu açıdan kullanılan implant malzemelerinin çeşitli özellikleri bulunur. Günümüzde estetik diş hekimliği uygulamalarında titanyum ve zirkonyum gibi malzemeler tercih edilir.
Diş İmplantı Uygulamalarından Sonra Meydana Gelebilecek Olumsuzluklar Nelerdir?
Tek aşamada ya da birden fazla aşamada gerçekleştirilen herhangi bir diş cerrahisi ile ilgili olarak meydana gelebilecek olumsuzluklardan bazılarını yaşamanız olasıdır.
- Diş implantı uygulamasının yapıldığı bölgede ağrı durumu söz konusu olabilir.
- Küçük çaplı kanama durumları yaşanabilir.
- Diş eti ya da yüzde şişme durumları söz konusu olabilir.
- Ciltte ya da diş etlerinde morarma durumları söz konusu olabilir.
Dental implant uygulamalarından sonra hastaların ağrı kesici ya da antibiyotik kullanması gerekebilir. Şeker hastaları için diş implantları uygulamalarında öncelikle hastanın doktorunda onay alınması son derece önemlidir.
İstanbul’da Diş İmplantı Uygulamaları
İstanbul hem turistik olması hem de dental turizm açısından gelişmiş olması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Yurt dışından gelen turistler uygun fiyatlara ve son derece kaliteli bir şekilde diş implantı uygulaması yaptırabilirler. İstanbul’da diş implantı uygulaması için firmamız ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.