İstanbul’da Kaplama Fiyatları Ne Kadar?

Diş kaplama uygulamaları diş minesindeki renk bozulması, diş şekil bozuklukları, dişlerdeki hiza ya da uzunluk bozuklukları sorunlarında güvenilir ve kalıcı estetik diş görünümleri sunar. Diş kaplamaları dişlerin üzerine yerleştirilen estetik malzemeler olarak ifade edilebilir. Dişlerinin görünümünden memnun olmayan kişiler bu tedavi yöntemini tercih edebilirler.

Diş kaplama tedavisi için bazı durumlarda dişlerde aşındırma yapmak gerekir. Aşındırmanın ne kadar olacağı kaplama cinsine bağlı olarak değişiklik gösterir. Bazı durumlarda dişlerde aşındırmaya gerek kalmadan bu uygulamaların gerçekleştirilmesi mümkündür.

Kaplama diş içi tercih edilen malzemeler metal olabileceği gibi metal olmayan özellikte ürünler de olabilir. Alt yapı malzemesi olarak metal veya estetik özelliği daha yüksek olan maddeler üzerine seramik yapılır. Bu şekilde daha doğal bir görünüm elde edilmesi mümkün olur. Alt yapı desteği olarak kıymetli metal ve alaşımların kullanımı alerjik reaksiyonlara olan eğilimlerin azalmasına yardımcı olur. Diş hekimleri hastaların genel sağlık durumuna ve beklentilerine uygun olarak kaplama çeşidine karar verecektir. Kaplamalar diş dokusuna zarar vermeyen özel yapıştırıcılar kullanılarak yapıştırılır. Bunun yanında vida kullanımı ile de bu işlemlerin yapılması mümkündür.

Laboratuvarlarda el işçiliği kullanılarak ya da CAD-CAM teknolojisi ile el değmeden kaplamaların üretimi mümkündür. Kaplamaların kullanım süreleri hastaların ağız içi sağlık durumuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Diş kaplaması yapıldıktan sonra hastaların ağız bakımına ve düzenli doktor kontrollerine dikkat etmesi önemlidir.

Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Diş Kaplama Nasıl Yapılır
Diş Kaplama Nasıl Yapılır

Diş kaplama işlemi için öncelikle hastaların detaylı olarak diş muayenesi olması gerekir. Bunun yanı sıra röntgen çekimi de oldukça önemli bir konudur. Muayene ve röntgen sonuçlarına bakılarak yapılan diş analizlerine göre hastaların beklentileri de göz önünde bulundurularak hangi dişlere hangi çeşit kaplama yapılacağına karar verilir.

Kaplama uygulamalarından önce diş hekimleri kaplama yapılacak olan dişlerin kalıbını alır. Bu sayede kaplamalar diş yüzeylerine uyumlu olacak şekilde hazırlanırlar. Ölçülerin alınması işleminden sonra kaplamalar için uygun malzemelerin seçilmesi işlemleri gerçekleştirilir. Sonrasında diş hekimleri genel ağız ve diş temizliği işlemlerini gerçekleştirir.

Kaplama dişler laboratuvarlarda üretilene kadar diş yüzeylerine geçici kaplamalar yapılır. Bunun yanında bu geçici kaplamalar ile kişiler alınan kalıpların dişlerine uyumlu olup olmadığını da görebilirler. Hastaların geçici kaplamalar ile herhangi bir sıkıntısı olması durumunda gerçek kaplamalar yapılmadan önce çözüm tedavileri gerçekleştirilir. Kaplamaların üretimleri diş laboratuvarlarında tek tek yapılır. Ardından bu kaplamalar diş hekimlerince dişe yapıştırılırlar. Çoğunlukla oldukça ince ve kırılmaya karşı dayanıklı biyomalzemelerden imal edilirler. Tercih edilen kaplama malzemesine bağlı olarak bazı durumlarda kaplamayı dişe yapıştırmak için diş yüzeyine hafif pürüz verme işlemi gerçekleştirilebilir.

Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Diş kaplamaları dişleri doğal görünümlerine benzer özellikleri olan ve aynı zamanda doğal diş minesi kadar dayanıklı olan ince tabakalardır. Diş kaplamaları dişlerin dış hatlarına uygun olacak şekilde özel olarak yapılır. Gerçekleştirilen birtakım işlemler ile doğal diş minesine yapıştırma işlemleri gerçekleştirilir.

Yüksek kaliteli diş kaplamaları, son teknoloji uygulamaları ve yenilikçi yapıştırma işlemlerinin birleşimi ile kaplamalar esnek, dayanıklı ve dirençli bir hale gelirler. Düzenli ağız bakımı, diş temizliği, diş hijyeni ile kaplamalar uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilir.

Hastaların diş yapısına ve elde edilmek istenen görüntülere bağlı olarak tercih edilebilecek diş kaplama çeşitleri bulunur. Hastalara hangi diş kaplama uygulamalarının yapılacağına diş hekimlerinin gerçekleştirmiş olduğu muayeneler sonucunda karar verilir. Yapı malzemelerine göre tercih edilen diş kaplamaları şu şekildedir;

  • Tam seramik diş kaplamaları
  • Zirkonyum diş kaplama
  • Kompozit lamina diş kaplama
  • Lamina porselen diş kaplama

Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum, dünyada en eski ve yaygın kullanılan elementler arasında yer alır. Bu element insan vücudu için oldukça uyumludur. Zirkonyum, dayanıklılık ve uzun ömür gerektiren yapay eklem gibi çeşitli tıbbi uygulamalarda rahatlıkla tercih edilebilir. Günümüzde diş kaplamasında metal destekli porselen yerine zirkonyum diş kaplama daha çok tercih edilir.

Zirkonyum diş kaplama yıllar içerisinde sağlığını, şeklini ve beyazlığını kaybetmiş dişleri görünümlerinin iyileştirilmesi amacıyla tercih edilir. Bu kaplamalar oldukça dayanıklı olmasının yanında uygulamaları da son derece kolaydır. Uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilme özellikleri ile dikkat çekerler. Zirkonyumun yarı saydamlığı diğer seçenekler ile kıyaslandığında daha yüksek olduğundan daha doğal bir görünüm elde edilir.

Bu kaplamalar sıcaklığa karşı dayanıklı olduğu için diş hassasiyeti gibi istenmeyen durumlar söz konusu olmaz. Zirkonyum diş kaplamalar, metal destekli porselen kaplamalar ile kıyaslandığında doğal diş minelerine benzer beyaz porselenden imal edilirler. Bu sebeple diş kenarlarında koyu çizgi gibi istenmeyen durumlar söz konusu olmaz. Metal destekli olmadığı için ağızda koku yapmaz ve bunun yanında tat değişikliği gibi istenmeyen durumlar söz konusu olmaz.

Kompozit Lamina Diş Kaplama

Kompozit lamina diş kaplama aynı gün içerisinde uygulanabildiği için oldukça avantajlı bir yöntemdir. Diğer kaplamalar ile kıyaslandığında renklenmeye çok daha müsait bir yapısı vardır. Kompozit kaplamalar, diş dolgularında kullanılan malzemelerden imal edilirler. Diş üzerinde renklenme, kırık, şekil bozukluğu sorunlarının düzeltilmesi amacıyla tercih edilen bir yöntemdir. Hızlı ve etkili bir yöntem olması nedeniyle tercih edilir.

Lamina Porselen Diş Kaplama

Lamina porselen diş kaplama, estetik bakımdan sorunlu sağlıklı dişlerin aşındırılması sonrasında porselen ile kaplanmasına verilen isimdir. Lamina porselen diş kaplamalar estetik diş hekimliğinde sıklıkla kullanılan yöntemler arasında yer alır. Gülümseme tasarımlarının bir parçası olarak sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biridir.

Bu yöntem gerçek dişlerden ayırt etmesi zor olan estetik görünümlerin elde edilmesine yardımcı olur. Mükemmel bir estetik diş restorasyonu sağlama özelliği vardır. Porselen kaplama işlemlerinde kaplamaların yapıştırılması için diş yüzeyleri çok ince bir şekilde aşındırılır. Dişleri ağırlaştırılması durumları söz konusu olmadan doğal bir şekil ve boyut kazandırılması mümkün olur. Porselen lamina kaplamalar ağız sağlığı için oldukça uygun ürünlerdir. Uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilmesinin yanında eskime ya da sararma gibi durumlar söz konusu olmaz.

Tam Seramik Diş Kaplama (Empress Kaplama)

Tam seramik diş kaplama özellikle ön dişlerde sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Aşınmaya ve renklenmeye karşı dayanıklı olan popüler kaplama yöntemleri arasında yer alır. Kaplama işlemlerinde kullanılan yapıştırıcı malzemeler ile diş kenarlarında boşluk kalma durumları söz konusu olmaz. Bu sayede diş çürüme problemlerinin de önüne geçilmiş olur.

Çene kemiği gelişimi tamamlanmış olan her yaştan kişiye rahatlıkla uygulanabilen bir işlemdir. Tam seramik diş kaplama uygulamalarının tırnak yeme, kalem çiğneme, ileri düzeyde diş eti çekilmesi problemleri olan kişiler tarafında kullanımı uygun değildir.

Diş Kaplamalarının Avantajları Nelerdir?

Diş kaplamaları avantajları çok fazla olduğundan günümüzde en çok tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer alır.

  • Kaplama için kullanılacak malzeme renkleri, rengi bozulan dişlerin yeniden beyaz görünmesi için diğer dişlerle aynı tonlarda seçilebilir.
  • Kaplamalar doğal bir görünüm sağlamasının yanında estetik açıdan da son derece güzel bir görünüme sahiptir.
  • Normal dişler ile kıyaslandığında leke tutmaz özelliği bulunur.
  • Kaplama olarak kullanılan malzemeler dokular ile uyumlu olduğu için alerjik reaksiyon oluşması gibi durumlar söz konusu değildir.
  • Eksik diş durumlarında ya da hafif çapraşıklık durumlarında diş tellerine alternatif olarak bu yöntem tercih edilebilir.

Diş Kaplamasının Ömrü Ne Kadardır?

Diş kaplaması ömrü 15-20 yıl arasında değişiklik gösterir. Hastaların ağız hijyenine önem vermesi, sert yiyecekler tüketmemesi gibi faktörler diş kaplamalarının ömrünün uzunluğunu etkiler. Diş hekimlerinin tavsiyelerine uyulması durumunda ve ağız bakımına özen gösterildiğinde diş kaplamaları maksimum sürede rahatlıkla kullanılabilecektir.

Diş Kaplamaları Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

  • Estetik olarak gerçekleştirilen gülüş tasarımlarında
  • Diş şeklinde meydana gele bozukluk problemlerinde
  • Dişlerde oluşan kırık problemlerinde
  • Ön diş bölgesinde meydana gelen boşluk durumlarında
  • Ön dişlerde gerçekleştirilen çürük tedavileri sonucunda renk değişimlerinin meydana gelmesi halinde
  • Dar ve küçük dişlerin daha estetik durması amacıyla
  • Eksik ve kaybedilen dişler yerine bu uygulamaların gerçekleştirilmesi mümkündür.

Diş Kaplaması Sonrası Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Diş Kaplaması Sonrası Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır
Diş Kaplaması Sonrası Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır

Diş kaplaması sonrası ağız bakımı konusunda hastaların dikkat etmesi gereken bazı konular bulunur.

  • Düzenli olarak yılda iki defa olacak şekilde diş hekimlerinden muayene randevusu alınmalıdır.
  • Diş kaplamalarından sonra ağız hijyenine dikkat edilmesi en önemli noktalardan biridir ve ihmal edilmemelidir.
  • Kaplamaların kendileri diş çürümesi problemleri göstermezler. Fakat kaplamaların kenarlarına ve dişlerin arka kısımlarında yemek artığı kalmaması bakımından diş temizliği konusunda dikkatli olmak gerekir. Ağız hijyeninin yetersiz kalması durumlarında seramik kaplamaların kenarlarında çürük bakterileri meydana gelebilir. Bu da dişlerde çürüme problemlerine neden olur.
  • Kaplamaların doğal dişlerde olduğu gibi günlük olarak fırçalanması, diş ipi ve gargara kullanımları önemlidir.
  • Diş kaplamalarının temizlenmesi açısından ek bakım ürünlerine ihtiyaç duyulmaz.

Diş Kaplamaları Kaç Seansta Yapılır?

Diş kaplaması işlemleri sorunsuz bir şekilde ilerlediğinde 3 seansta tamamlanması mümkündür. Dişlerin ve hastaların durumlarına bağlı olarak kaplama işlemleri hızlandırılarak kaplama dişlerin iki seansta tamamlanması da sağlanabilir. Kaplama diş tedavilerinde en önemli noktalardan biri seanslar arasında 2-3 gün kadar ara olmasıdır. Bu sayede kaplama dişlerin çok daha iyi bir şekilde yerleştirilmesi mümkün olur.

Diş Kaplaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dişlerde birtakım sebeplerden ötürü yıpranma ve kayıplar yaşanması neticesinde diş kaplama tedavileri uygulanır. Bu süreç hastalar için son derece hassas olması ile dikkat çeker. Diş kaplaması sonrası hastaların diş bakımlarına özen göstermesi oldukça önemlidir. Diş kaplama işleminden sonra diş bakımına gerekli özenin gösterilmemesi halinde dişlerde bazı sorunlar meydana gelebilir. Bunlar içerisinde;

  • Çürük oluşumları
  • Uygulanan kaplamalarda leke gibi istenmeyen problemlerin meydana gelmesi
  • Ağız içi ile ilgili çeşitli sıkıntılar bulunur.

Bu sebeplerden ötürü diş kaplaması işleminden sonra hastaların ağız ve diş bakımı konusunda hassas davranması önemlidir. Diş kaplaması uygulamasından sonra hastaların yaklaşık bir hafta boyunca çok sıcak ya da çok soğuk yiyecek ve içecekleri tüketmekten uzak durması gerekir. Uygulamanın ardından yapışkan ya da sert gıdaların tüketiminde dikkatli olmak oldukça önemlidir.

Diş Kaplaması Sonrası Meydana Gelen Değişimler Nelerdir?

Sorunlu dişlerin düzeltilmesi amacıyla uygulanan diş kaplama işlemlerinden sonra hastaların bu duruma alışması açısından biraz zaman geçmesi gerekir. Diş kaplama işlemi sonrası hastalar bu yeni duruma alışmakta biraz zorluk çekebilirler.

Dişlerdeki eksik kısımların tamamlanması halinde bu bölgelerde biraz farklılık hissedilebilir. Eğer dişle ilgili alışması zor yapısal bir problem yoksa hastalar kısa süre sonra kaplamalarına alışacaklardır. Bu aşamada hasta ile hekim arasında iletişim olması gerekir. Tedavi başarısından emin olmak bakımından ve hastaların bu konularda tepkilerinin gözlemlenmesi açısından diş hekimleri ile iletişimde olmak gerekir.

Kaplama Dişlerin Çürümesi Durumunda Ne Yapılmalıdır?

Uzman diş hekimleri tarafından doğru bir şekilde gerçekleştirilen kaplamalarda çürüme gibi durumların meydana gelmesi söz konusu değildir. Fakat diş kesimi uygulanarak gerçekleştirilen kaplamalar doğru bir şekilde yapıştırılmadığında diş ve kaplama arasında boşluk kalır. Bu da çürüme gibi istenmeyen durumların yaşanmasına neden olacaktır.

Yanlış tedavi sonucunda yemek artıkları ile ağız içi asidi diş yüzeylerinde çürüme sorunlarının yaşanmasına neden olur. Bu gibi durumlarda kaplama diş yüzeylerinin diş üzerinden kaldırılması ve çürük sorunlarının tedavi edilmesi gerekir. Uygun yüzeyin elde edilmesinden sonra diş kaplamalarının tekrar bu alana yapıştırılması sağlanabilir.

Diş Kaplaması Kimlere Uygulanmaz?

Diş Kaplaması Kimlere Uygulanmaz
Diş Kaplaması Kimlere Uygulanmaz

Diş kaplaması kimlere uygulanmaz sorusu işlemi yaptırmayı düşünen kişiler tarafından merak edilen bir konudur.

  • İleri seviyelerde fluorozisi olan hastalarda diş kaplaması yöntemi uygulamak doğru değildir.
  • 18 yaşından küçük olan bireylerde kemik gelişimi tam olarak tamamlanmadığından kaplama yapılmamaktadır.
  • Gece diş sıkma sorunu olanlar
  • Diş gıcırdatma, kalem kemirme, tırnak yeme gibi davranış bozuklukları olanlar
  • Çene bozukluğu bulunanlar
  • İleri derecelerde diş eti çekilmesi yaşayanlar için diş kaplaması tedavisi uygun değildir.

Diş Kaplamaları Neden Düşer?

  • Gece diş sıkma sorunları olan kişilerde kaplamaların zarar görmesi durumları söz konusu olabilir. Bu kişilerin mutlaka geceleri koruyucu kullanmaları gerekir.
  • Sert ve yapışkan yiyeceklerin tüketimi diş kaplamalarına zarar vererek düşme gibi istenmeyen durumların yaşanmasına neden olabilir.
  • Ağız hijyeninin iyi bir şekilde sağlanmaması ya da kaplamaların doğru şekilde yapıştırılmaması sonucunda zaman içerisinde çürük oluşumları meydana gelebilir. Çürük oluşumları kaplamaların dişe tutunmasına engel olur ve düşme gibi problemler yaşanır.
  • Diş kaplamasında kalitesi malzeme kullanımları zaman içerisinde kaplamalarda düşme gibi istenmeyen durumların yaşanmasına sebebiyet verebilir.

Diş Kaplaması Düştüğünde Nasıl Yapıştırılır?

Diş kaplamasının düşmesi ya da yerinden çıkması halinde hastaların kendilerinin geri yapıştırmaya çalışmaması gerekir. Düşen kaplamanın temiz bir yerde saklanması önemlidir. Kaplamayı yapan diş hekimi aranmalı ve durum anlatılmalıdır. Diş kaplamalarının yeniden yapıştırılması işlemlerinin yalnızca diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.

Diş kaplamalarının hastalar tarafından yapıştırılmaya çalışılması durumunda istenmeyen sonuçlar meydana gelebilir. Diş hekimi randevusuna kadar hastaların sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklerin tüketiminden kaçınması önemlidir. Diş kaplamasının düştüğü bölge ile çiğneme işlemleri yapmamaya özen gösterilmelidir. Diş hekimleri kaplamaları tekrardan sağlıklı bir şekilde yapıştıracaklardır.

Diş Kaplamasının Riskleri Nelerdir?

Diş kaplaması işlemi uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirildiğinde diş kaplama riskleri yok denecek kadar az olur. Fakat yanlış ellerde bu tedaviden sonra diş kayıpları ya da kaplamadan sonraki süreçlerde diş çürümesi gibi istenmeyen durumlar söz konusu olabilir. Bu nedenle diş kaplaması yaptırmayı düşünen kişilerin mutlaka güvenilir kliniklere gitmesi önemlidir.

Diş Kaplaması Faydaları Nelerdir?

  • Görünüm bozukluğu, çapraşıklık problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.
  • Diş üzerine gerçekleştirilen kaplamalar doğal bir görünüm elde edilmesini sağlar.
  • Zirkonyum kaplamalar son derece dayanıklı olduğundan sıklıkla tercih edilir.
  • Porselen kaplamalar lekelenme durumlarına karşı dayanıklıdır ve doğal diş renklerine yakınlıkta bir beyazlık sunar.
  • Porselen diş kaplamalar diş dokuları tarafından iyi bir şekilde tolere edilirler.

İstanbul’da Diş Kaplama Fiyatları

İstanbul’da Diş Kaplama Fiyatları
İstanbul’da Diş Kaplama Fiyatları

İstanbul’da diş kaplama fiyatları 80 Euro’dan başlar. Fiyatlar oldukça uygun olduğundan yurt dışından gelenler hem tatil yapmak hem de kaliteli diş tedavisi hizmeti almak için sağlık turizmi kapsamında bu şehri tercih eder. İstanbul’da diş tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir