Amerika’da İvf Tedavi Süreci ve Aşamaları

Amerika’da İVF tedavi – İn -Vitro Fetüs (Tüp bebek) anlamı olan hem tanı koyma hem de doğurganlık sorunlarının tedavisinde, laboratuvar ortamında tüpte işlemlerin etkin bir yoludur. İşlem öncesinde tüp bebek uzmanları tarafından yaş, yumurtalık rezervi, kan ve hormon düzeyleri değerlendirilerek prosedür gözden geçirilmektedir. Bu teknikler tedavi olmak isteyen kişilere özgü olarak uygulanmaktadır.

IVF prosedürünün ilk aşamasını kan test işlemleri oluşturmaktadır. Sonrasında vajinal ultrason ve görüntüleme izlemektedir. Doktor izlenecek tedavi rejimine ve yumurtalıkların uyarılması için uygun ilaç dozajlarına karar verir. Yumurta toplama işlemigenel anestezi altında veya lokal anestezi altında yapılabilen ayaktan bir operasyondur. Vajinal kanal içerisinde çok ince bir iğne kullanılarak ultrason eşliğinde toplanır. Yumurtalıklardan toplanan miktarına bağlı olarak genellikle 20-30 dakika sürmektedir. Yumurta toplama işlemi sonrasında hastada herhangi bir şekilde yara izi kalmaz.

Sonrasında sperm elde edilen yumurta ile birleştirilecek ve döllenmenin gerçekleşmesine izin verilmektedir. Farklı bir yöntem olan ICSI ise elde edilen tek bir spermin alınarak doğrudan yumurtaya enjekte edilmesi sonucu gerçekleşmektedir. Döllenme sonrasında kuluçka makinesinde embriyo gelişir ve büyür. Tüp bebek tedavisinin son klinik aşaması embriyonun transfer aşamasıdır. Genel olarak ayakta ve ağrısız olarak kadın partnerin rahmine transferi sağlanmış olur. Embriyo transferi sonrası 10 gün içerisinde kan ya da idrarda gebelik testi yaptırmalıdır.

Türkiye’de İVF Tedavi Süreci Nasıldır?

türkiye’de tüp bebek süreci nasıldır

Türkiye’de tam tüp bebek tedavisi 22 günlük bir süreç gerektirir. Bu zaman dilimi içerisinde tedavi olacak kişilerin uçak ile seyahat süreleri de yer almaktadır. Tüp bebek IVF süreci uzman hekimler tarafından güvenli klinikler ortamında kan testlerinin alınmasıyla başlatılır.6 ve 9 arasın da folikül takibi yumurtalık takibi (kan hormonu analizleri ve vajinal ultrason) 12. günde enjeksiyon işlemi 14. gün yumurta toplama işlemi ve sonrasında 22. gün ise embriyo transferi gerçekleşmektedir. IVF süreci için Türkiye de bulunan kişilerin güvenilir klinikleri ve uzman hekimleri tercih etmeleri önemli bir kriterdir.

Türkiye’de En İyi IVF Kliniklerini Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

türkiye’de ivf tedavisi olurken nelere dikkat etmek gerekir

Her iki çift için de duygusal olarak yorucu olabilir. Türkiye’de İVF tedavisi çeşitli tıbbi ve cerrahi prosedürler gerektirmektedir. Fakat bu yöntem ve her zaman etkili değildir. Araştırma yapmak ve prosedüre aşina olmak başlangıç için yeterlidir, ancak uygun tesisi seçmek de bir o kadar da önemlidir.

Tedaviniz için seçtiğiniz hastane ya da klinik, olumlu bir sonuç alma şansınızı etkileyebilir. Sizlere doğru sonuçlar verebilecek, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir hastane ya da klinik seçimi, dikkatli bir şekilde tüm kriterler değerlendirildikten sonra verilmesi gereken önemli karardır. Türkiye’nin en iyi doğurganlık kliniklerinde sizlere uygun en iyi hizmetleri sunmak için danışmanlık hizmeti vermekteyiz. IVF tedavileri ile ilgili görüşebilir, randevu oluşturabilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir