Lazer Diş Beyazlatma Fiyatları Türkiye
Lazer diş beyazlatma uygulaması klinik ortamlarda yaklaşık olarak 45-60 dakika süren bir uygulamadır. Diş beyazlatma işleminde kimyasal maddeler kullanılarak dişlerin renginin açılması sağlanır. Bu işlem sayesinde diş minesi ve dentin tabakasındaki renklenme durumu için karbamid peroksit ya da hidrojen peroksit içerikli malzemelerle işlem gerçekleştirilir.
Günümüzde diş beyazlatma için jeller, beyazlatıcı diş macunları ve diş hekimleri tarafından hastalara verilen diş beyazlatma ürünleri bulunur. Fakat bunlar arasından hangi beyazlatıcının uygulanması gerektiğine hekim tarafından karar verilmesi son derece önemlidir. Diş renginde çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik durumları söz konusu olabilir. Kahve, şarap, çay, renkli meyve suları, sigara, renkli gıdalar, yaşlanma gibi nedenlerle dişlerde koyulaşma durumları söz konusu olabilir. Diş beyazlatma yöntemi sayesinde hastaların dişlerinde birkaç ton açılma olacaktır.
Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?
Kalıcı diş beyazlatma amacıyla genellikle üç farklı yöntem kullanılır. Bunlar; ev tipi beyazlatma, ofis tipi beyazlatma ve lazerle beyazlatma olarak isimlendirilir.
Ev Tipi Beyazlatma
Ev tipi beyazlatma uygulamasında %10-25 arasında karbamid peroksit kullanımı ile işlem gerçekleştirilir. Hastalara özel olarak diş hekimleri tarafından hazırlanan şeffaf plaklarla gündüz ya da gece birkaç saat uygulama ile işlem gerçekleştirilir. Plaklarla beraber hastalara beyazlatma ajanları da verilir. Evde diş beyazlatma uygulaması ev ortamında ve hasta tarafından gerçekleştirilir. Tedavi süresi kontroller esnasında diş hekimleri tarafından belirlenir.
Ofis Tipi Beyazlatma
Ofis tipi beyazlatma yöntemi hem en hızlı hem de en etkili yöntemdir. Muayene koşullarında uygulama direkt olarak diş hekimleri tarafından yapılır. Bir saatlik uygulama ile dişlerin beyazlatılması mümkün olur. Beyazlatma uygulamalarında %15-35 hidrojen peroksit kullanımı söz konusudur. Beyazlatıcı ajanların diş dışında çevredeki yumuşak dokulara değmemesi son derece önemlidir. Bu açıdan izolasyonların çok iyi bir şekilde yapılması önemlidir. Diş etleri özel bir malzeme kullanılarak korunur. Dudaklar ise ekartör isimli aygıt ile dişlerden uzaklaştırıldığından zarar görmez.
Lazerle Diş Beyazlatma
Lazer beyazlatma, diş minesi ve dentinde meydana gelen renklenmenin hidrojen peroksit ya da karbamid peroksit içerikli yalnızca diş hekimlerinin kullanabileceği malzemelerle gerçekleştirilen bir işlemdir.
Lazerle Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?
Lazerle diş beyazlatma tedavisine başlamadan önce uzman diş hekimlerince hastaların diş tedavisine uygun olup olmadıkları belirlenmelidir. Seansta ilk adım olarak dişlerin temizlenmesine yönelik çalışmalar yapılır. Sonrasında diş eti ile dudakların zarar görmemesi açısından koruyucu takılır. Dişlere jel sürülerek 30 saniye aralıklarla ışınlama uygulamaları gerçekleştirilir.
Işınlama süreleri hastalara ve kullanılan cihazlara bağlı olarak değişiklik gösterir. Sonrasında jeller temizlenir ve ağız içi koruyucu aparat çıkarılıp işlem tamamlanır. İhtiyaç olması halinde evde diş beyazlatma uygulamaları ile de tedavinin desteklenmesi mümkündür.
Dişlerdeki Renklenme Neden Olur?
Dış bölge diş renklenmesi durumları dişlerin dış kısımlarını etkileyen bir problemdir. Soda, çay, kırmızı şarap, kahve, renkli meyve suları gibi belirli yiyecek ve içecekler bu tarz renk bozulması durumlarına sebebiyet verir.
Dişlerin iç kısımlarında iç bölge diş renklenme durumları söz konusu olabilir. Bazı hastalık durumları, genetik yapı, tıbbi tedaviler, ilaçlar, travmalar, yaşlanma gibi durumlar dişlerin iç bölgelerinde renklenme sorunlarına sebebiyet verebilir. Bu lekelenme sorunlarının giderilmesi çok daha zordur. Bu gibi durumlarda profesyonel diş beyazlatma yöntemlerinin tercih edilmesi gerekir.
Lazerle Diş Beyazlatma Tedavileri
Lazer diş beyazlatma tedavisi lazerin beyazlatma jelinde bulunan kimyasalları harekete geçirmesi ile gerçekleştirilir. Bu yöntem sayesinde çok daha hızlı ve etkili sonuçların elde edilmesi mümkündür.
Evde kullanılan ürünler de dahil olmak üzere ışıklı beyazlatma uygulamalarında ışık sadece ısı üretme görevi görmektedir. Peroksit kimyasalları barındıran beyazlatma jelinin ısınması halinde daha hızlı şekilde çalışacaktır. Bu nedenle lazerle beyazlatma uygulamalarından farklıdır.
Lazerle Diş Beyazlatma Prosedürü
Lazerle diş beyazlatma prosedürü diş muayenehanesinde gerçekleştirilmelidir. Bu prosedür birkaç adımdan oluşur.
- Öncelikle diş hekimleri hastaların ağzını açık tutmak için ağza plastik ya da kauçuk bir koruyucu yerleştirecektir.
- Diş etlerinin ağartma jelinden korunması amacıyla koruyucu bir tabaka dişler ile diş etlerinin birleştiği kısımlara uygulanır. Bu katmanlar sertleşerek diş etlerinin üzerinde kauçuk benzeri bir yapının oluşmasını sağlar. Bu da diş eti tahrişi ve yanma sorunlarının önler.
- Koruyucu tabakanın oluşmasından sonra diş hekimleri beyazlatma jelini hastaların dişlerine dikkatli şekilde uygular. Sonrasında jelin etkileştirilmesi amacıyla kaleme benzer lazer kullanılır. Uygulanan jel, lazer kullanımından sonra köpürür ve bu şekilde dişlerdeki lekelerin çıkarılmasını sağlar.
- Uygulanan jeller birkaç dakika kadar hastaların dişlerinde bırakılır ve sonrasında küçük bir vakumla jelin dişlerden temizlenmesi sağlanır. Diş hekimleri dişler istenen renge ulaşana kadar üç ya da dört defa bu uygulamayı tekrarlar.
- Tedavi sonrası hastaların ağzını çalkalaması istenir ve diş hekimleri diş etlerinin üzerinde bulunan koruyucu tabakaları çıkarır.
Diş Beyazlatma Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?
Lazer diş beyazlatma uygulaması etkileri çoğunlukla hızlı bir şekilde görülür. Hastaların kozmetik hedeflerine göre istenen sonuçların elde edilmesi için ortalama 45 dakika süren tek bir seans yeterli olacaktır. Fakat tekrar seansları inatçı lekelerin giderilmesi konusunda yardımcı olabilir. Sonrasında daha fazla tedavi edilmesi durumunda diş hassasiyetinin azaltılması ve diş minelerinin zarar görmesinin engellenmesi için lazerle diş beyazlatma tedavilerinin arasında yaklaşık iki haftalık boşluk olması gerekir.
Lazerle Diş Beyazlatma Zararlı Mı?
Lazerle diş beyazlatma uygulaması son derece güvenli ve etkili bir yöntemdir. Ciddi yan etki ya da zararlara sebebiyet vermez. Fakat lazerle diş beyazlatma işlemleri dişlerde geçici basit rahatsızlık durumlarına sebebiyet verebilir.
Dişlerde hassasiyet ve diş etlerinde hafif tahriş durumları sıklıkla görülen yan etkiler arasında yer alır. Çoğunlukla bu yan etkiler hafif ve kısa süreli olarak gerçekleştirilir. Bu olumsuz etkilerin önlenmesi amacıyla lazerle diş beyazlatma uygulamalarından birkaç gün sonra soğuk ve sıcak yiyecek ve içeceklerin tüketilmemesi gerekir.
Lazerle Diş Beyazlatma Uygulaması Sonrası Bakım
Lazerle diş beyazlatma sonrası bakım için en az iki saat boyunca berrak sıvılar tüketmeye özen gösterilmelidir. Bu sürenin geçmesinin ardından en az 24 saat koyu pigmentli yiyecekler çay, sigara, kahve, soda tüketiminden uzak durulmalıdır.
Lazer Diş Beyazlatma Avantajları Nelerdir?
- Beyazlatma sonuçları diğer beyazlatma yöntemlerinden çok daha hızlıdır.
- Tek seans lazer diş beyazlatma uygulamasında gözle görülür bir beyazlık elde edilir.
- Bütün prosedürler diş hekimleri tarafından gerçekleştirilir. Bu nedenle hastaların evde kendilerinin bir uygulama yapmasına gerek yoktur.
- Prosedür diş hekimleri tarafından gerçekleştirildiği için yumuşak doku yanıkları ya da dişlerin içindeki sinirlerin zarar görmesi gibi komplikasyon riskleri çok daha azdır.
Lazerle Diş Beyazlatma ve Evde Diş Beyazlatma Arasındaki Farklar
Lazerle diş beyazlatma, reçetesiz ve evde yapılan geleneksel diş beyazlatma tedavileri ile karşılaştırıldığında pek çok yönden farklılık gösterir. Lazerle diş beyazlatma tedavisinde diğer yöntemlere nazaran daha yüksek konsantrasyonlu beyazlatıcı jel kullanımı söz konusudur. Bu yüksek mukavemete sahip olan jeller doğru bir şekilde uygulanmazsa ağız içerisindeki yumuşak dokuda kimyasal yanık sorunları yaşanabilir. Bu sebeple tedaviyi profesyonel bir diş hekiminin gerçekleştirmesi gerekir.
Lazerle diş beyazlatma işlemi çoğunlukla kısa sürelerde gerçekleştirilir. Çoğunlukla randevular en fazla bir saat sürer. Diş hekimleri uygulama boyunca beyazlatma sürecini devamlı izleyecektir. Diş beyazlatma her geçen gün daha da popüler bir uygulama olduğu için profesyonel diş beyazlatma seçenekleri de gün geçtikçe artmaktadır. Kullanılan lazer tiplerinde tüm lazerlerde kullanılan ayarlar ve beyazlatma jel tipi ve konsantrasyonu farklılık gösterir.
Hızlı ve Kolay Diş Beyazlığı
Lazerle diş beyazlatma uygulamaları ağrısız olması nedeniyle hastalar işlem sırasında pek bir şey hissetmezler. Bunun yanında lazerle diş beyazlatma uygulamaları son derece hızlı işlemlerdir. Bu sebeple dişçi koltuğunda yaklaşık bir saat kadar zaman geçirilir. Lazer ışıkları moleküler seviyelerde hidrojen peroksit ile etkileşime girerek sürecin çok daha güçlü bir hale gelmesine yardımcı olur. Bunun yanında yaşa bağlı olarak sararan dişlerin daha beyaz ve parlak hale gelmesini sağlayarak genç bir görünüm elde edilmesini sağlar.
Diş beyazlatma uygulaması gerçekleştiren diş hekimleri tedaviden sonra diş ve diş etlerinin iyi olduğundan emin olmak adına hastaları muayene ederek işlemi tamamlar. Diş beyazlatma seansından sonraki gün kişilerin dişlerinde hafif hassasiyet durumları söz konusu olabilir. Fakat hassasiyet durumlarının hiç yaşanmaması da mümkündür.
Lazerle diş beyazlatma sonuçları diğer yöntemler ile kıyaslandığında daha uzun süreli kalıcı olduğunu görmek mümkündür. Hastalar dişlerine iyi baktıklarında beyazlatma sonuçları bazen birkaç yıl devam edebilir.
Lazerle Diş Beyazlatma Uygulamaları Kimler İçin Tercih Edilmez?
Diş beyazlatma işlemi yetişkin herkese rahatlıkla uygulanabilir. Fakat uygulanmasında sakınca olabilecek bazı durumlar bulunur.
- Kanser tedavisi gören bireyler
- 18 yaşından küçük olan kişiler
- Reçeteli, reçetesiz veya homeopatik olarak fotoreaktif ilaç ya da madde kullanımı olan kişiler
- Çok ciddi diş eti sorunu olan ve diş minesi yüzeyinde defekt olan hastalar
- Hamilelik döneminde olan kişilere uygulanması mümkün değildir.
Lazerle Diş Beyazlatma sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Lazerle diş beyazlatma sonrası 15 gün boyunca dişler dışarıdan gelen renkli maddelerden etkilenebilir. Kahve, çay, vişne suyu, şarap, kola gibi içecekler dişlerin renginde koyulaşma sorunlarına neden olabilir. Diş beyazlatma sonrasında kişilerin bu içecekleri tüketmekten uzak durması son derece önemlidir. Bu içecekler tüketilirken gerekirse pipet kullanılabilir. Renklendirici sıvıların tüketilmesinden sonra su ile boyar maddelerin ağızdan uzaklaştırılmasına özen gösterilmelidir. Kişilerin tütün ve tütün mamullerinden uzak durması da önemlidir.
Lazerle Diş Beyazlatma Sonrası Ağrı Hissedilir Mi?
Diş renginin beyazlatılması için kullanılan kimyasal maddeler yumuşak dokularda yanma hislerinin meydana gelmesine sebep olabilir. Yüksek dozda ofis tipi beyazlatıcılarda bu etkiler çok daha fazla görülür. Bariyer kullanımı, diş hekimi ile klinik seçimlerine özen gösterilmesi son derece önemlidir.
Diş beyazlatma işlemi ve sonrasında dişlerde hassasiyet problemleri meydana gelebilir. Bu sorun bir süre sonra kendiliğinden geçecektir. Florlu macun kullanımı ile de dişlerdeki hassasiyet sorunlarından kurtulmak mümkündür.
Lazerle diş beyazlatma uygulaması, ofis tipi diş beyazlatma işlemlerinin lazer ışığı ile gerçekleştirildiği bir yöntemdir. Bu teknik kalıcı beyazlatma yöntemlerinde gelinen son teknoloji olması ile dikkat çeker. Diş çevresindeki diş etine koruyucu bir plak yerleştirilmesi ile beyazlatma işlemleri lazer uygulamaları ile yapılır. Bütün dişlerin beyazlatılması yaklaşık olarak 45-60 dakika kadar sürer.
Dişlerde Renklenmeye Neden Olan durumlar Nelerdir?
Dişler, beslenme ve konuşma gibi hayati fonksiyonların sağlanmasına yardımcı olur. Dişlerde meydana gelen renklenme durumları;
- Dişlerin bir travma durumuna maruz kalması
- Dişlerin gelişim döneminde çok fazla flora maruz kalması
- Dişlerin düzenli olarak fırçalanmaması, kahve, şarap, sigara gibi renklendirici gıdaların tüketimi
- Kanal tedavisi, amalgam tedavisi gibi tedavilere bağlı faktörler
- Çocukken gerçekleştirilen hastalıklar veya annenin gebelik sırasında antibiyotik kullanımı dişlerde renklenme sorunlarına neden olur.
Diş hekimi tarafından gerçekleştirilen diş temizliği ardından diş beyazlatma yöntemleri arasından biri tercih edilerek dişlerin beyazlatılması sağlanır.
Dişlerde Beyazlık Ne Kadar Süre Kalır?
Beslenme kaynaklı olan renk değişimlerinde bireyler aynı besinleri beyazlatma sonrasında tüketmeye devam ederlerse tekrardan renklenme sorunları olabilir. Fakat beyazlatma öncesindeki renge geri dönüş durumu söz konusu olmayacaktır. Çoğunlukla bir yıl içerisinde kişilere tamamlayıcı bir uygulama yapılabilir. Kısa süreli uygulamadan sonra daha kalıcı bir beyazlık da söz konusu olur.
Antibiyotik nedeniyle meydana gelen renk değişikliği durumlarında beyazlıkların elde edilmesi çok daha zordur. Ancak çok daha kalıcı bir beyazlık elde edilmesi mümkün olur. Genel renk değişikliği elde etmek için yapılan beyazlatma işleminden bir yıl sonra dişlerde hafif koyulaşma durumları söz konusu olur. Gerçekleştirilen pekiştirme seansı sayesinde çok daha kalıcı bir beyazlık elde edilmesi de mümkün olacaktır.
Lazerle Diş Beyazlatma Kimler İçin Uygundur?
Lazerle diş beyazlatma işlemi için diş hekimlerinin öncelikle hastaları muayene etmesi gerekir. Muayene sonucunda gereken şartları sağlayan hastalara lazerle diş beyazlatma işlemi uygulanabilir.
- Zamanla dişlerinde sararma sorunları olan kişiler
- Kullanılan ilaçlar sebebiyle dişlerinde sararma sorunları olanlar
- Estetik tedaviler için
- Dişin iç kısmında oluşan sararma sorunları
- Genetik nedenlerle doğuştan sarı renk dişleri olanlar
- Tedavi sonucunda renk değiştiren dişlerde rengin geri döndürülmesi
- Ateşli hastalık nedeniyle meydana gelen sararma durumlarında bu uygulama gerçekleştirilebilir.
Lazerle Diş Beyazlatma İşleminden Önce ve Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?
Lazerle diş beyazlatma işlemlerinin uygulanması ve başarılı sonuçların elde edilmesi için hekim ve hastaların dikkat etmesi gereken birtakım konular bulunur. Lazerle diş beyazlatma yönteminden önce ve sonra dikkat edilmesi gerekenler;
- Uygulamadan önce dişlerin temizlenmesi gerekir.
- Dişlerin florürsüz bir diş macunu ile fırçalanmasına dikkat edilmelidir.
- Diş hekimlerinin kullanacakları diş beyazlatıcı jele hastaların bir alerjisinin olmadığı konusunda emin olmak önemlidir.
- Diş eti ile dudakların zarar görmemesi açısından çeşitli koruyucular kullanılmalıdır.
- İşlemden sonra ağız bakımının dikkatli ve doğru bir şekilde yapılması gerekir.
- Lazerle diş beyazlatma tedavisi tamamlandıktan sonra gerek duyulması halinde ev tipi beyazlatma tedavisi de yapılabilir.
- Lazerle diş beyazlatma işlemi sonrası 24 saat boyunca çay, sigara ve kahve tüketiminden uzak durmak gerekir. Bunun yanında dişlerin beyazlamasına engel olacak diğer yiyecek ve içeceklerin de tüketilmemesi önemlidir.
Diş hekimine başvurarak diş beyazlatma tedavisi olmayı düşünen ve lazerle diş beyazlatma tedavisine uygun görülen hastalara tüm bilgilendirmeler diş hekimleri tarafından yapılır.
Diş Beyazlatma İşlemi Zararlı Mı?
Diş hekimlerinin kontrolü altında gerçekleştirilen diş beyazlatma uygulamalarının herhangi bir zararı yoktur. Lazerle diş beyazlatma işlemlerinin dişe zarar vermediği ile ilgili pek çok çalışma vardır. Kontrolsüz kullanılan diş beyazlatma ürünleri dişte yapısal bozukluk sorunlarına sebep olabilir. Bazı beyazlatma ürünlerinin içerisinde ise tamamen aşındırıcı maddeler bulunabilir. Bu nedenle diş beyazlatma konusunda uzman diş hekimlerinden hizmet almak son derece önemli bir konudur.
Türkiye’de Lazerle Diş Beyazlatma
Türkiye’de İstanbul, Antalya, Marmaris, Kuşadası sağlık turizmi kapsamında lazerle diş beyazlatma için sıklıkla tercih edilir. Bunun yanında Türkiye’de diş beyazlatma uygulamaları oldukça uygun fiyatlıdır. Türkiye’de lazerle diş beyazlatma ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.