Türkiye’de Boyun Estetik Ameliyatı

Türkiye’de Boyun Estetik ameliyatı, tüm dünyadaki estetik cerrahlarınca en zor estetik ameliyatının olduğu kabul edilmektedir. Bu bakımdan doğru ve deneyimli cerrahın bulunması çoğu zaman kolay olmamaktadır. Boyun germe ameliyatı, fazla deri ve yağı hafifletmek için çene altında kulaktan kulağa bir kesi yapılmasını amaçlamaktadır. Ayrıca burada daha doğal bir görünüm elde edilmesi de amaçlanmaktadır. Boyun için en yaygın cerrahi prosedür boyun germedir. Genellikle bölgedeki fazla deri ve yağın kesilmesini içeren ritidektomi ile birleştirilmektedir. (Ritidektomi veya yüz germe, daha genç bir yüz görünümü vermek için kullanılan bir tür estetik cerrahi işlemdir.) Bu, daha genç bir görünümün kazanılmasına yardımcı olur ve cildi aydınlatır.

Bu prosedürde cerrah, anterior servikal bölgenin boyun kaslarını kısaltmaya ve yeniden konumlandırmaya çalışılmaktadır. Ayrıca fazla deri ve yağın alındığı bir ameliyat türü olan platismaplasti de yapılabilmektedir. Kesi, çene altından başlayıp kulaklara kadar kulaktan kulağa olacak şeklinde yapılmaktadır.

 

Adem elmasına Boyun Estetiği

Adem elması, boynun ön kısmında, erkekler için tipik olan ve kadınlar için daha az olan elma şeklinde bir yumru olduğu için buna denir. Boynun ön tarafında küçük, yuvarlak bir çıkıntıdır. Boğaz veya gırtlak çıkıntısı olarak da adlandırılmaktadır. Adem elmasının boyutu, şekli ve konumu seks hormonları tarafından belirlenmektedir. Ayrıca erkeklerde ergenlik belirtisi olabilmektedir. Bu durum ameliyatla veya çene implantı uygulanarak düzeltilebilmektedir. Ayrıca Adem elması’nın boyutu ve şekli, yüzünüzde ne kadar kas olduğuna da bağlı olarak değişmektedir. Bu nedenle erkeklerin genellikle dişilere göre daha büyük, daha belirgin Adem elmaları vardır.

Adem elması düzeltmesi estetik bir işlemdir. Adem elmasının boyutunu küçültmek için yapılan cerrahi bir işlemdir. Ameliyat, boyunda çene altından yapılan bir kesi ile yapılmaktadır. Ayrıca ardından dikiş atılarak kapatılmaktadır. Kesikler daha sonra kamufle edilir ve çene kayışı takılmaktadır. İki tür Adem elması düzeltme ameliyatı vardır: çene altında açık bir kesi gerektiren açık ameliyat veya çok az veya hiç kesi gerektirmeyen kapalı ameliyat şeklindedir. Kapatma genellikle, genel anestezi kullanılarak yapılmaktadır.

 

Boyun Estetiğinde Kesi Yapılması İşlemi

Boyun Estetiği, boyun görünümünün değiştirilmesi işlemidir. Bu, fazla deri, yağ ve kas dokusunu çıkarmak için bir dizi farklı prosedür içerebilmektedir.

Bu işlem tipik olarak bir neşter ve anestezi ile yapılmaktadır. Kesi işlemi, gerçekleştirilen prosedürün türüne bağlı olarak değişebilmektedir. Kesi yeri, dikişle kapatılabilmektedir. Yada açık bırakılıp daha sonra dikilebilmektedir. Bu ameliyatın yapılabilmesi için cerrahın boyun bölgesinden bir kesi yapması gerekmektedir. Yada bununla birlikte septumu ikiye ayırması gerekmektedir. (Septum, anatomide organ veya boşluğu kısımlara ayıran perde şeklinde ince bölmeye verilen isimdir.) Bu ameliyat, her kulağın bir tarafına küçük bir kesi ile yapılmaktadır.

 

Boyun Germe Ameliyatında Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Boyun germe sadece bir yüz germe görünüşünüzü değiştirmekle kalmaz. Aynı zamanda asimetriye neden olan çene ve alın üzerinde bazı çalışmalar yaparak profilinizi de düzeltir. Boyun da kaldırılarak size daha genç bir görünüm kazandırılmaktadır. Boyun germe, çene hattında ve çenede daha fazla belirginlik sağlayarak yüzünüzün daha orantılı ve simetrik görünmesini sağlar.

Ayrıca, göz kapağı ameliyatı da Boyun Estetiği ile birlikte yapılması tavsiye edilen bir diğer cerrahi müdahale yöntemidir. Yüzünüz ve boynunuzun bir bütünlük kazanmasını sağlaması amacıyla yapılması tavsiye edilen bu cerrahi ameliyat türü göz kapaklarınızı, yaşlandıkça sarkar haldeki görünümünden kurtarmanızı sağlar ve sarkarak yaşlı bir görünüme neden olmasının önüne geçer. Bu olumsuz görüntüden kurtulabilmeniz açısından boyun ameliyatı ile birlikte göz kapağı ameliyatını da birlikte olmanız cerrahlarımız tarafından tavsiye edilmektedir. Bu sayede cildiniz sıkılaşır, ince çizgileri ve kırışıklıkları giderilmektedir. Ayrıca daha genç görünümlü yüz hatlarına sahip olabilmeniz sağlanır.

Ameliyat sonrası bakım, en az iki hafta boyunca herhangi bir fiziksel aktiviteden kaçınmayı ve günde iki kez nemlendirici uygulamayı içerir. Boyun deriniz de aynı işlem sırasında tedavi edilebilmektedir. Boyun germe ameliyatı genellikle rahatsızlık veya utanç duyulabilmektedir. Bu kişiler tarafından talep edilse de 40 veya 50 yaşlarında, çökük yanaklarla, kısa, yorgun bir yüzle ve 20’li yaşlarda olan gençler tarafından da çok nadir de olsa tercih edilebilmektedir.

 

Boyun Plastik Cerrahisi

Boyun plastik cerrahisi, son yıllarda giderek daha fazla ilgi görmeye başladığını görmekteyiz. Çünkü hem estetik geliştirmeler hem de birçok durumda doğumdan beri var olan ve kabul edilemez bir duruma neden olan bazı ciltsel problemlere düzeltmeler yapmak için sunulan biz cerrahi müdahale olmaktadır.

Birçok insan, boyun germe ameliyatı olmadan 10 yıl önceki fotoğraflarına baktığında ürpermektedir. Bu durumdan kurtulmak için boyun germe ameliyatı yapılmaktadır. Boyun germe ameliyatı, cilt gevşekliği, kırışıklıkları ve boyun bölgesinde fazla yağı olan kişilere yapılmaktadır. Prosedür, liposuction, yüz germe ve diğer tekniklerle bu yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır. Gençleştirilen boyun bölgesi daha genç ve doğal bir görünüme sahip olduğu için sonuçlar genellikle çarpıcıdır.

Birçok kadın yerçekiminin yaşlanma etkilerini boyunlarında yaşar. Bu, ciltlerinin görünümünü etkiler ve kırışıklıklara, cilt sarkmalarına ve bölgede hacim kaybına yol açabilmektedir. Enjekte edilebilir dolgu maddeleri, bölgeye hacim kazandırarak genç görünümü geri kazandırmak için kullanılmaktadır.

Artık birçok kişi bu sorunları çözmeye yardımcı olması için enjekte edilebilir dolgu maddelerine yönelmektedir. Dolgu maddeleri, kolajen proteininin doğal ve insan yapımı bir versiyonundan oluşmaktadır. Bu dolgu maddeleri boyun bölgesine enjekte edilir ve çeşitli amaçlar için kullanılabilmektedir. Kaybedilen hacmi yerine koymak, çene hattına belirginlik kazandırmak, kırışıklıkları yumuşatmak ve daha fazlası için kullanılabilmektedir.

 

Boyun Estetik Ameliyatı ve Liposuction Arasındaki Farklar

Boyun Estetiği ameliyatı ve liposuction iki farklı vücut şekillendirme yöntemidir. Liposuction, vücuttaki fazla yağın alındığı cerrahi bir işlemdir. İnsanların arzu ettikleri vücut şeklini ve boyutunu elde etmelerine yardımcı olmak için genellikle diğer prosedürlerle birleştirilir. Boyun Estetiği ameliyatı ise boyun bölgesindeki kırışıklıkları ve cilt gevşekliğini azaltan kozmetik bir işlemdir.

Liposuction ve boyun cerrahisi, bir kişinin vücudunu yeniden şekillendirmeye yardımcı olabilmektedir. İstenilen vücut şekline ulaşma yöntemleri benzer olsa da aralarında bazı farklılıklar vardır. Liposuction genellikle karın bölgesindeki yağları azaltmak için abdominoplasti veya uyluklardaki sarkık cildi iyileştirmek için uyluk germe gibi diğer prosedürlerle aynı anda yapılmaktadır. Boyun Estetik ameliyatı ise ihtiyaç duyulursa, genellikle ayrı bir prosedür olarak gerçekleştirilir. İstenilen vücut şekline ulaşmanın çeşitli yöntemleri benzerdir; her biri karın, uyluk veya yüz gibi bölgelerdeki yağların alınmasını içerir. Birincil fark, liposuction’ın genellikle küçük kesikler ve kanüller (küçük içi boş tüpler) kullanılarak aşamalı olarak yapılması işlemidir. Boyun Estetik ameliyatı, daha fazla yağ alınmasını kolaylaştırmak için yapılmaktadır. Bu işlem birkaç saat sürebilmektedir. Öte yandan, boyun cerrahisi genellikle genel anestezi altında daha büyük kesilerle yapılmaktadır.

Boyun Estetiği, liposuctionden (Liposuction ya da lipo, plastik cerrahide kullanılan bir tür yağ alma prosedürü.) çok daha ucuz ve güvenilirdir. Buna rağmen, bu tür ameliyatlar, altta yatan dokularla birlikte tek bir cilt birimi olarak farklı dokular çıkartmaktadır. Bu ameliyattan sonra kalıcı sarkma riski de dahil olmak üzere riskler taşımaktadır. Risk, kapsam tipine (kalıcı veya geçici olmak üzere) ve derinliğe göre de artmaktadır. cerrahi. Başka bir deyişle, eğer birisinin boynunun arkasında gıdı veya fazla deri gibi çıkarmak istediği belirli “sorunlu bölgeleri” varsa, bu durumda bir cerrahi müdahale tavsiye edilmektedir.

 

Boyun Germe Operasyonuna Kimler Adaydır?

Genetik etkenler, sigara, etraf şartları, yerçekimi, sık kilo alıp verme, yaş ve stres gibi muhtelif etkenlerin tesiriyle surat ve boyunda genç ve sıhhatli görüntü zamanla kaybolmaktadır. Neticede ten ve derialtı yumuşak dokularda sarkma, elastikiyet ve hacim kaybı ve buruşukluklarda keskinleşme ortaya çıkmaktadır.

Boyun germe operasyonu tek başına yapılabildiği gibi gereksinim halinde surat germe, blefaroplasti, surata yağ enjeksiyonu, botox ve dolgu uygulamaları ile beraber kombine edilebilmektedir. Bu sayede daha zaferli neticeler elde edebilmek muhtemeldir.

 

Boyun Germe Operasyonu Nasıl Yapılmaktadır?

Operasyonun yapılabilmesi aşamasında ameliyathanede genel anestezi altında yaklaşık olarak 3-5 saatte yapılmaktadır. Boyun germe operasyonu kulak önünden başlayan kesilerle, kulak memesinin altından kulak arda kıvrılmaktadır. Ayrıca oradan da tenin içine doğru ilerleyerek veya çene altına yapılan kesilerle yapılmaktadır. Burada cilt altındaki ve adale dokusu üstündeki gevşek ve ağsı yapılar ve adale dokusuna da müdahale edilerek gerginleştirilir. Bu sayede cilt gerdirilerek aşırılıklar çıkarılmaktadır. Bununla birlikte cilt yeniden şekillendirilir. Bu ameliyat ile yalnızca boyun değil surat bölgesinde de muhakkak bir gerginlik oluşturulmuş olunur. Operasyon sırasında kan birikiminin önüne geçilmesi için ufak dren ismi verilen plastik borular yerleştirilir.

Boyun bölgesi ayrıca gıdının fazla yağlanması ile de sarkık görünebilmektedir. Genç yaşlarda gıdı bölgesine yapılan gıdı liposuction harekâtı, boyun bölgesinin de görüntüsünde ehemmiyetli farklılıklara yol açacaktır.

 

Operasyon Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ameliyatdan 4-6 saat sonra hasta beslenmeye ve yürütülmeye başlanabilmektedir. Operasyon esnasında konulan drenler genellikle 1-2 gün sonrasında çıkarılmaktadır. Operasyon sonrasında yapılan sargılar hipotezi bir hafta kalmaktadır. Operasyondan sonra ağrı kesiciler ile yönet edilebilen hafif ağrılar olabilmektedir.

Operasyon sonrası oluşan morluk ve şişliklerin iyileşme süreci bireyin cilt yapısı ile çok alakalıdır. Genel olarak 1 hafta devam etmesine rağmen daha sonrasında yavaş yavaş eksilerek yok olmaktadır. Şişliklerin daha hızlı inmesi için cerrahımızın önermiş olduğu zaman aralıklarında buz uygulaması yapmalısınız.

Operasyon sonrası izler, kulak bölgesinin ön ve arka taraflarında saklanacağından çok fazla belirli olmayacaktır. Bununla birlikte 6-12 ay arasında bir zamanda da neredeyse görünmeyecek hale gelecektir.

 

Boyun Germe Operasyonu İle İlgili SSS’ler

Bu başlıkta sizlere en sık sorulan soruları cevaplayacağız:

Boyun Germe Operasyonu Hangi Anestezi Cinsi İle Ne Kadar Zamanda Yapılmaktadır?

Boyun germe operasyonları, hastanın seçimine bağlı olmakla birlikte genel anestezi veya yerel anestezi ile yapılabilmektedir. Yerel anestezide de hasta yarı yatar vaziyette operasyona alınabildiği için rastgele bir acı sezmeyecektir.

Operasyon genellikle germe ölçüsüne ve yapılacak başka harekâtlara da bağlı olarak 3-5 saat arası devam edebilmektedir.

Ne Kadar Zamanda İyileşir ve Basmakalıp Yaşamıma Dönerim?

Boyun germe Operasyonu sonrası 1 hafta – 10 gün içerisinde iş yaşamına dönülebilmektedir. Oluşan morlukların ve şişliklerin en geç 1 hafta içinde kaybolması öngörülmektedir. Operasyon sonrası özellikle ilk 10 gün güneş ışığına doğrudan maruz kalınmamalıdır. 2 hafta sonra uzun yürüyüşlere, 3 hafta sonrada da ağır spora başlanabilinir. Operasyondan sonra ilk 4 hafta süresince boyunu zorlayacak sporlar yapılmaması cerrahlarımızca tavsiye olunur.

Boyun Germe Operasyonu Sonrası İz Kalır mı?

Boyun germe operasyonundan sonra kalıcı ve / veya görünüş açısından rahatsız edici izler oluşmayacağından emin olabilirsiniz. Bu bölgede oluşan izler saçlı ten ve kulak artta veya çene altında saklı kalır. Bu sayede burada görünür olan izler sadece kulak önünde ve çok kısa olup zamanla da görünürlüğü ehemmiyetli miktarda yitirecektir.

Boyun Germe Operasyonunun Riskleri Nelerdir?

Boyun germe operasyonu hemen hemen her cerrahi olayda olduğu gibi anesteziden ve cerrahiden kaynaklanan tehlikeler mevcuttur. Fakat oluşabilecek tehlikelerin önüne geçilmesi açısından operasyon evveli yapılan analiz muayene ve anestezi tetkikleri oldukça önemlidir. Ayrıca, kiloya bağlı spinal deformiteleri olan hastalarda kontrendike olan bir takım prosedürler de vardır. Hastanın sağlığını korumanın en iyi yolu, ameliyatın anestezi altında ve uygun teknikle yapılmasıdır.

Operasyon sonrası kanama tehlikesi çok beklenilen bir durum değildir. Ancak hematom tehlikesinin önüne geçilmesi açısından operasyon esnasında kulak arkalarına minik drenler yerleştirilebilmektedir. Ancak kulaktan kanama olmaması, şişlik ve ağrının en aza indirilmesi için ameliyat sırasında başınızın her iki yanından 10cc’den az kan alınmasına karar verilme durumu da karşılaşılan durumlardandır.

Bir Süre Hastanede Doktor Gözetiminde Kalınması Gerekli Midir?

Boyun germe ameliyatı, sanılanın aksine ciddi bir operasyonel müdahale değildir. Boyun germe operasyonunun tek başına yapıldığı vaziyetlerde hasta belirli bir vakit dinlendirildikten sonra taburcu olabilmektedir. Ancak bununla birlikte, bu operasyona gıdı, surat germe veya başka beden operasyonları da eşlik ederse şayet, en az bir yada birkaç gün sağlık kurumuna yakın civarda bulunulması veya yatılı olarak hastanede kalınması birey için en doğru ve risksiz durumlardan olacaktır. Sağlık Kurumunda kalış müddetine operasyon sonrasında hastanın vaziyeti ve hekimin değerlendirmesi ile belirli olacaktır.

 

Boyun Estetik
Boyun Estetik

 

Boyun Germe Operasyonunda Kaç Tür Yöntem Kullanılmaktadır?

Sıradan boyun germe tekniğinde kulak önünden kulağın arda saç içine doğru yapılan bir kesiden girilerek boyun ayırasındaki cilt ve cilt altı dokuları ve ihtiyarlama neticesi ile alta doğru sarkmış olan Smas ve plastyma denilen adaleler yukarıya asılmaktadır. Daha sonra sarkmış olan cilt, dokuların tedavi edilmesinden sonra fazlalık dokuların çıkarılması sağlanır.

Çene altında çok fazla yağ varsa ve boynun sarkık görünmesine neden oluyorsa, fazla deri ve yağ herhangi bir kesi olmadan liposuction ile alınır.

Boyun Germe Operasyonunun Sonuçları Kalıcı Olabilmekte Midir?

Boyun germe ameliyatı, boyun bölgesindeki fazla deri ve yağın alınması için yapılan kozmetik bir işlemdir. Ameliyat ayrıca, önemli kilo kaybı veya yaşa bağlı değişikliklerden sonra meydana gelebilmektedir. Bununla birlikte sarkık cildi düzeltmek için de kullanılabilmektedir.

Boyun germe operasyonunun sonuçları kalıcıdır ancak dikkat edilmesi gereken nokta operasyonun etkilerinin hemen görülmeyeceğidir. Vücudunuzun iyileşmesi ve ameliyatın tam sonuçlarını görmeniz için en az 6 aya ihtiyacınız olabilmektedir.

Boyun Germe Ameliyatı Neden Türkiye’de Yapılmalıdır?

Boyun germe ameliyatının Türkiye’de yapılmasının birkaç nedeni vardır. Birincisi, Türkiye’de hizmet ve bakım kalitesinin daha iyi olması ve bu, estetik bir işlem geçirirken isteyeceğiniz bir şeydir. İkinci sebep ise Türkiye’de ameliyat maliyetinin daha düşük olacağıdır. Bu, prosedürünüzden sonra diğer şeylere harcayacak daha fazla paranız olacağı anlamına gelir ve aynı zamanda, ihtiyacınız olursa daha fazla prosedürü karşılayabileceğiniz anlamına gelir.

Türkiye’de boyun germe ameliyatı olmanın üçüncü nedeni ise iyileşme süresidir. İşleminizi orada yaptırdığınızda, başka bir yerde yapılmasına göre daha hızlı iyileşirsiniz. Bu, işinize daha erken dönebileceğiniz anlamına gelmektedir. Daha erken tekrar gündelik yaşama dönebileceğiniz anlamına gelmektedir.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir