Türkiye’de Kaplamalar
Türkiye’de kaplamalar uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilir. Dişlerin çeşitli nedenlerle madde kaybına uğraması ya da estetik amaçla üstlerine farklı maddelerle restorasyon işlemlerinin gerçekleştirilmesi diş kaplaması olarak isimlendirilir. Çürük ya da travma sebebiyle meydana gelen madde kaybının dolguyla onarılmadığı durumlarda, estetik açıdan diş görünümlerinin değiştirilmesinde, kaybedilen dişlerin yerine veya yer tutucu desteği bakımından dişlerin kaplanmasına yönelik tedavi seçenekleri vardır.
Dişlerin kaplanması için bazı durumlarda öncelikle dişin bir miktar aşındırılması sağlanabilir. Aşındırma işlemi yapılacak kaplama protezlerinin cinsine ve estetik beklentilere bağlı olarak değişiklik gösterir. Bazen de dişlerde aşındırmaya gerek duyulmadan kaplama işlemleri gerçekleştirilebilir.
Diş kaplaması olarak kullanılan malzemeler metal veya metal olmayan özelliklerde olabilir. Alt yapı malzemeleri ise metal veya estetik özelliği baskın maddeler üzerine seramik yapılır. Bu şekilde doğal bir görünüm elde edilmesi mümkün olur. Alt yapı desteği açısından kıymetli metal ya da alaşımların tercih edilmesi alerjik reaksiyonlara olan eğilimlerin azalmasına neden olur. Diş hekimleri hastaların sağlık durumlarına ve beklentilerine uygun şekilde kaplama işlemlerini gerçekleştirirler. Kaplamaların dokuya zarar vermeyen yapıştırıcılar yardımıyla gerçekleştirilmesi gerekir. İmplant üstü kaplamalarda yapıştırma dışında vida ile de işlem gerçekleştirilebilir.
Laboratuvarlarda el işçiliği ile gerçekleştirilen ya da son yıllarda CAD-CAM teknolojisi sayesinde el değmeden yapılan kaplamaların kullanım süreleri bir ömürdür. Kaplamaların kullanım süreleri ağız içi sağlık durumuna, kaplama yapılan dişlere ve çevre dokuların yıllar içerisindeki değişimlerine göre farklılık gösterir. Kaplama diş yapımından sonra hastaların ağız bakımına dikkat etmesi ve düzenli olarak diş hekimini ziyaret etmesi önemlidir.
Kimler Kaplama Yaptırabilir?
Kimler kaplama yaptırabilir konusunda kesici dişleri beyazlatmak ya da hafif yanlış hizalama sorunlarını düzeltmek için gerçekleştirilir.
- Diş minesi kusurları olanlar
- Renksiz dişlere sahip olanlar
- Düzensiz diş yüzeyleri bulunanlar
- Küçük yanlış hizalamalar, yontulmuş dişler ya da diş boşlukları durumlarında bu işlemler yaptırılabilir.
Ne Tür Kaplamalar Var?
Ne tür kaplamalar var konusu insanlar tarafından merak edilir. Diş kaplama çeşitleri yapısında bulunan malzemeler ile isimlendirilir. Kişilerin kaplama yapılacak dişlerinin fazla olması durumunda kaplamaların çok daha dayanıklı olması gerekir. 2 taneden daha fazla diş kaplama işlemi yapılacaksa diş hekimleri bu gibi durumlarda zirkonyum ya da metal altyapılı kaplamaları tercih eder.
Metal Altyapılı Porselen Diş Kaplama
Metal altyapılı porselen diş kaplama yönteminde öncelikle dişlerin ölçüsü alınır. Bu işlemin ardından işleme uygun metal altyapı oluşturma işlemleri gerçekleştirilir. Metal altyapılar hasta ağzında denendikten sonra uyumlu olması durumunda diş teknisyenleri tarafından özel fırçalar ile diş şeklinin oluşturulması sağlanır. Sonrasında yeniden kontrol edilen kaplamalar, cilalanır ve kullanıma uygun hale getirilir.
Zirkonyum altyapılı Porselen Diş Kaplama
Zirkonyum altyapılı porselen diş kaplama tekniği, estetik görünümü nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Bu kaplama çeşidi doğal dişe yakın olması nedeniyle de tercih edilir. Diş etinde bir çekmeye sebep olmaması açısından daha çok tercih edilen bir uygulamadır.
Tam Seramik Empress Diş Kaplama
Tam seramik empress diş kaplama yöntemi tek diş kaplaması için tercih edilir. Bu yöntem metal altyapılı kaplamalardan farklı olarak çok fazla dayanıklı değildir. Sert darbeler sonucunda kırılma gibi istenmeyen durumlar söz konusu olur.
Porselen Laminate Veneer Diş Kaplama
Porselen laminate veneer diş kaplama diğer diş kaplama yöntemleri gibi tam değildir. Yalnızca dişin ön kısımlarına uygulanır. Bu yöntem özellikle son zamanlarda sıklıkla tercih edilir. Dişin görünüş açısından oldukça güzel olmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra bu yöntem hastaların da en sevdiği kaplama yöntemlerinden biridir.
Kompozit Laminate Veneer Diş Kaplama
Kompozit laminate veneer diş kaplama tam bir kaplama yöntemi değildir. Bu işlem genelde dişe bir şeyler yapıştırılması ile sağlanır. Diş teknisyenleri dişlere eklemeler yapar ve bu sayede dişin baştan yaratılması mümkün olur. Ayrık dişlerin arasının doldurulması veya kırık, çatlak dişlerin onarım işlemleri için tercih edilir.
Türkiye’de Diş Kaplamaları İçin Her Şey Dahil Paketler
Türkiye’de diş kaplamalar için her şey dahil paketler bulunur. Bu paketler son derece uygun fiyatlı olduğundan yurt dışından gelenler tarafından tercih edilir. Bu paketler en iyi fiyatlara çok yönlü bir tedavi seçeneği sunar. Seçkin diş kliniklerinde gerçekleştirilen işlemlerin yanında uçak bileti, havaalanında karşılama ve beş yıldızlı otellerde konaklama gibi hizmetler de bulunur.
Kliniğimiz İstanbul, Türkiye
Kliniğimiz İstanbul, Türkiye uygun fiyatlı olması ile dikkat çeker. Bu işlemler sayesinde farklı estetik problemlere kozmetik çözümler sağlarız. Lekeli, yontulmuş ya da deforme olmuş dişlerin görünümünün iyileştirilmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştiririz.
Diş Kaplamaları İçin Prosedür
Diş kaplamaları için prosedür yapılacak işlemlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Kaplamaların yerleştirilmesi amacıyla öncelikle diş hekimleri tarafından dişlerin şekillendirilmesi işlemleri yapılır. Ismarlama porselen ya da kompozit restorasyona uygun olacak şekilde doğal diş yapısı çıkarılarak kalıcı olarak değişim işlemleri gerçekleştirilir.
Kalıcı restorasyonlar yerleştirilinceye kadar kişiler geçici kaplama kullanırlar. Diş hekimleri tarafından yapılan kompozit kaplamalar için geçici olarak kaplama kullanımına gerek yoktur. Diş laboratuvarları tarafından gerçekleştirilen bu kaplamalar farklı türlerdeki reçineler ve çimentolar kullanılarak dişlere yapıştırılır.
Diş Kaplamaları Öncesi ve Sonrası
Diş kaplama öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken çeşitli konular bulunur. Ağız içindeki tüm çürüklerin kaplama yapılmasına gerek yoktur. Diş üzerindeki küçük çaplı çürük durumları için genellikle kaplama işlemi gerçekleştirilmez. Bu gibi durumlarda dolgu işlemleri tercih edilir.
Yapılan kaplamaların ömrü onlara ne kadar iyi bakıldığına bağlı olarak değişiklik gösterir. Kaplamaların ömrünün uzatılması bakımından diş sıkması gibi problemler için koruyucu diş ekipmanlarının kullanımı gerekir. Bunun yanında kişilerin yapışkan ve sert yiyeceklerden uzak durması da önemli bir konudur.
Kaplama prosedürü sırasında lokal anestezi kullanımında uygulamadan sonra birkaç saat süresince ağızda uyuşma sorunları meydana gelebilir. Bu sürede hastaların çoğu ısı ya da ağrı durumlarını hissetmeyecektir. Bu nedenle bilmeden ağız içine zarar verme durumları söz konusu olabilir. Bu süre zarfında kişilerin sıcak içecekler ve sert cisimler çiğnemekten kaçınması önemli bir konudur.
Türkiye’de Kaplama Fiyatları Ne Kadar?
Türkiye’de kaplama fiyatları ne kadar konusu pek çok kişi tarafından merak edilir. Türkiye ucuz kaplama fiyatları ile en çok tercih edilen ülkelerden biridir. Burada yapılan kaplama sayesinde mükemmel bir gülümsemeye kavuşabilirsiniz. Bunun yanında Türkiye’de dişlerinizi yaptırırken aynı zamanda tatil de yapabilirsiniz. Kaplama işlemi için tedaviler yaklaşık bir hafta kadar sürer. Yeni dişler 24 saat gibi kısa sürelerde gerçekleştirilir ve bunun için hastalardan ek ücret talep edilmez.
Türkiye’nin En İyi Kaplama Diş Hekimleri
Türkiye’nin en iyi kaplama diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen işlemler oldukça kısa sürer. Kaplama işlemleri çeşitli ağız estetiği sorunlarına karşı oldukça iyi bir çözüm olması ile dikkat çeker. Lekeli, deforme ve yontulmuş dişlere kaplama işlemleri uygulanabilir. İyi diş hekimleri tarafından yapılan kaplamalar uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Bunun yanında kaplamaların uzun ömürlü olması açısından hastaların da bakımlarını doğru şekilde yapması önemlidir.