Türkiye’de Saç Ekimi Fiyatları

Saç kaybı ya da saç dökülmesi sorunları yaşayan insanlarda kellik ve seyrelme problemlerine doğal ve kalıcı çözüm bulmak amacıyla saç ekim işlemleri uygulanır. Saç köklerinin aktif olmaması durumunda saçsızlık sorunlarının meydana gelmesi halinde mikrocerrahi yöntemleri uygulanarak saç nakli işlemleri gerçekleştirilir. Türkiye, tıbbi açıdan son derece gelişmiş ülkelerden biri olduğu için günümüzde pek çok uluslararası turist saç nakli olmak için burayı tercih eder. Bu nedenle Türkiye’de saç ekimi fiyatları pek çok kişi tarafından araştırılır.

Saç ekimi işleminde saçların döküldüğü kısımlara kişilerin kendi sağlıklı saçları eklenir. Bu işlem kişilere özel olarak uygulanması ile bilinir. Bu işlemde çoğunlukla hastaların ense kısımlarından dökülmeye dirençli olan saç köklerinin toplanması işlemleri gerçekleştirilir. Seyrelmenin meydana geldiği ya da tamamen dökülen kısımlarda kanal açma işlemleri gerçekleştirilerek saç kökleri ekilir.

Saç ekimi uygulamasında amaç baş bölgesinde ekim yapıldığı belli olmayan kalıcı ve doğal saç görünümünün kazandırılmasıdır. Saç ekimi uygulaması küçük bir operasyon olması ile dikkat çeker. Bu işlemin uzman ve bu konuda deneyimli olan doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi önemli bir konudur. Bu yöntem sayesinde kişilere kendi saçları dökülmemiş gibi kalıcı olarak saç formu kazandırılır. Burada amaç modern tıbbi uygulamalar yardımıyla konforlu şekilde doğal saç görünümlerinin yeniden elde edilmesidir.

Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur?

Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur
Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur

Günümüzde erkeklerin yarısı saç dökülme problemleri ile karşı karşıya kalır. Bu yöntem erkekler için sıklıkla tercih edilen kozmetik cerrahi yöntem olarak dikkat çeker. Saç kaybı sorunları sadece erkeklere özgü bir sorun değildir. Pek çok kadın da saç kaybı veya seyrekleşme gibi problemlerle uğraşır.

Saç kaybı sorunlarının en önemli nedenlerinden biri genetik kodlamadır. Yaşın ilerlemesi, travmatik yaralanma sonrası ya da çeşitli tıbbi rahatsızlık problemleri Doktor kontrolünde saç kaybı teşhisinin konmasının ardından donör bölgede yeterli saç kökü olan kişiler saç ekimi işlemi başarılı bir şekilde uygulanır.

Bunun yanında yalnızca kafa derisi değil sakal ya da bıyık gibi vücutta kıl olan bölgelerde meydana gelen kayıplarda da ekim işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Saç Ekimi İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu işlemde çoğunlukla ense bölgesinden alınan saç kökleri, hedeflenen saçsız alana ekilir. Bu saç kökleri greft olarak isimlendirilir. Seyrek olarak bazı durumlarda da kişilerin ense ya da şakak bölgelerinde yeterli derecelerde sağlıklı saç bulunmayabilir. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde kol veya göğüs duvarı gibi farklı bölgelerden de saç kökü alınma işlemi uygulanabilir.

Uygulamalar, saç kaybı miktarına bağlı olarak birkaç saat içerisinde gerçekleştirilebilir. Saçsız kısımların çok büyük olması halinde tedavinin tamamlanması işlemleri birkaç seans kadar sürebilir. Bu işlem çoğunlukla sedasyon veya lokal anestezi altında yapılır. Saç ekiminin ardından baş kısmına özel bir bandaj uygulanır. Bu işlemden sonra kişiler 1-2 saat gibi bir sürede taburcu edilebilirler. Ağrı gibi durumlara karşı kişilerin ağrı kesici kullanımı mümkündür. Çoğunlukla 3 günlük bir istirahat süresi gerekir. Ardından kişiler baş bölgelerini kapatarak iş yaşamına dönebilirler. Bu işlemin ilk pansumanı 5. günden sonra gerçekleştirilir.

Saç Neden Dökülür?

Mevsimsel döngüler, hormon bozuklukları, demir ya da vitamin eksikliği, genetik yatkınlık gibi farklı nedenlerden dolayı saçlarda dökülme problemleri meydana gelebilir. Yetişkin kişilerde günde yaklaşık olarak 50 ile 100 tel arasında saç dökülmesi sorunları normal kabul edilir. Belirli bir doğal döngüsü bulunan saç telleri 4 ile 6 yıl arasında kendi kendine dökülür. Saç dökülmesi sonrası kişilerde çok daha sağlıklı saçlar çıkar. Sürekli ya da fazla dökülen saçlar ciddi çeşitli hastalık sorunlarına neden olur. Bunun yanında kadın ve erkeklerde saç dökülmesi sorunları farklılık gösterir.

Erkeklerde genetik faktörler nedeniyle ergenlik döneminden sonra saç dökülmesi problemleri meydana gelebilir. Kadınlarda hormon bozuklukları, dengesiz beslenme, kronik stres, çeşitli deri sorunları, kullanılan kozmetik ürünler ve bazı ilaçlar saç dökülmesi sorunlarına neden olabilir. Emzirme, doğum, menopoz dönemlerinde kadınlarda saç dökülmesi problemleri çok daha fazla görülür.

Saç Dökülmesi Sorunları Nasıl Giderilir?

Saç dökülmesi sorunlarının engellenmesinde ilk olarak temel faktörlerin saptanması önemli bir konudur. Bu tedavilerin bir dermatolog gözetiminde planlanması önemlidir. Saç derisi ile uyumlu olan krem, şampuan gibi kozmetik ürünlerin kullanımı dışında doğru beslenme alışkanlıkları edinilmesi ve vücuttaki eksik hormon ya da vitaminlerin takviye edilmesi de saç dökülmesi sorunlarının azalmasına yardımcı olabilir. Tiroid bozukluğu gibi kronik hastalıklar nedeniyle meydana gelen saç dökülmesi sorunlarında öncelikle hastalığın tedavisinin gerçekleştirilmesi gerekir. Bunun yanında saç dökülmesi şiddetine bağlı olarak mezoterapi, PRP, ilaç tedavisi ya da saç ekimi gibi farklı alternatif tedavi yöntemleri de tercih edilebilir.

Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gereken çeşitli konular bulunur.

  • Saça jöle ve sprey gibi şekillendirici ürünlerin kullanımından kaçınılmalıdır.
  • Kafein, alkol, sigara tüketimi iyileşme süreçlerinin yavaşlamasına neden olur.
  • Kanın pıhtılaşmasının yavaşlaması adına ilaç ya da buna benzer ürünlerin kullanımından kaçınılmalıdır.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi sonrası birtakım konulara dikkat etmek bölgenin çok daha hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.

  • Operasyondan sonra kişilerin araba kullanmaması gerekir.
  • Yatarken ekim yapılmış olan kısma dikkat edilmelidir. Hastaların bir süre sırt üstü yatar pozisyonda yatması önerilir. Saç ekiminden sonra 4. ve 15. Günler kritik seviyeler giderilse de bu süreçten sonra da riskler devam eder.
  • Operasyonu takip eden dönemde ağrı ya da ödem sorunları meydana gelebilir. Bu dönemde kişilerin düzenli olarak ağrı kesici kullanımı gerekebilir. Saç ekilen bölgenin ameliyattan sonra en iyi şekilde korunmasına özen gösterilmelidir. Ameliyatın üzerinden 3 gün geçtikten sonra saç yıkama işlemleri uygulanabilir.
  • Yeni çıkan saçların bir süre boyanmaması ya da kesilmemesi önemli bir konudur. Bunun yanı sıra yeni saç çıkan deride bir süre kabuklanma sorunları yaşanabilir.
  • Operasyondan sonra yeni saçların çıkma süreleri ilk 3 aylık dönemde %30, altıncı ayda ise %60 civarıdır. Bir yıl içerisinde saç uzamasında %100 başarı elde edilir. Bu süreçte hastaların sabırlı olması oldukça önemli bir konudur. Yeni saçların uzama süreleri genetik faktörler, yaş ve hayat tarzına bağlı olarak da değişiklik gösterir.
  • Ekim yapılacak olan alanların güneşten korunmasına özen gösterilmelidir.
  • Kişilerin bir süre, sauna, solaryum, hama gibi yerlerden uzak durması gerekir.
  • Saç ekiminin ardından bir ay içerisinde saçların kaynamaya başladığını görmek mümkündür. Ameliyat bitiminde ise doktorun tavsiye edeceği saç ürünlerinin kullanımın özen gösterilmelidir.

Sağlıklı Saç Yapısına Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler

  • Kişilerin protein ağırlıklı olarak düzenli bir şekilde beslenme alışkanlığı edinmesi gerekir.
  • Sigara, alkol ve stres gibi uyaranlardan uzak durmak saç dökülmesi problemlerinin azalmasına yardımcı olur.
  • Magnezyum, çinko, B12, folik asit bulunduran gıdaların tüketimine özen gösterilmelidir.
  • Kişilerin uyku düzenlerine azami seviyelerde dikkat etmesi gerekir. Bu durum saçlar üzerinde pozitif etkiler yaratır.
  • Rutin saç bakımı ve temizliğinde saç derisine uygun olan ve zarar vermeyen ürünler kullanılmalıdır.

Günde 50-100 telde daha fazla saç dökülmesi sorunları, saçta gözle görülür hacim kaybı yaşanması ve incelme olması halinde uzman doktorlar ile doğru tıbbi tedavi yöntemlerinin saptanması önemlidir.

DHI Saç Ekimi Nedir?

Saç kaybı sorunları, bakım ve beslenme gibi çevresel faktörlere bağlı olarak meydana gelebileceği gibi saçkıran ya da hormonal düzensizlik sorunları nedeniyle de çeşitli sağlık problemleri yoğun saç kaybı sorunlarına sebebiyet verebilir.

Erkeklerde saç kökleri testosteron hormonuna karşı son derece duyarlıdır. Bu durum yaş ile beraber hormon düzeylerinde azalma meydana gelmesine bağlı olarak saç dökülmelerinde artış yaşanmasına neden olur. Bu problemler hemen her yaştan bireylerin etkilenmesine neden olabilir. Kellik olarak isimlendirilen kalıcı saç kaybı sorunları için sadece saç ekimi uygulamaları tercih edilir.

1939 yılında ilk defa saç ekimi uygulanmasından bu yana çeşitli standartlar geliştirilmiştir. Bu sayede kalıcı saç kaybı sorunlarının tedavisi de mümkün bir hal almıştır. Günümüzde uygulanana saç ekim teknikleri uzman kişilerce yapılmalıdır. Bu sayede oldukça başarılı sonuçların elde edilmesi mümkün olur.

DHI saç ekimi yöntemi iyileşme süresinin kısa olmasının yanında tek bir seansta çok fazla saç ekimi gerçekleştirilebilme özelliğine sahiptir. Deride bulunan saçlara ve sağlıklı köklere zarar verilmeden saçsız bölgelerin kapatılması hedeflenir. Bu sayede daha sık ve doğal görünümlere sahip saç ekim işlemleri gerçekleştirilmiş olur.

İşlemden önce saç kökleri yüksek çözünürlüklü görüntüleme cihazları kullanılarak detaylıca incelenir. Kişilerin saç tipleri, mevcut saç sıklığı, sağlıklı saç köklerinin durumu, donör bölgenin özellikleri, dökülme şiddetleri sayesinde alanın özelliklerinin saptanması işlemleri gerçekleştirilir. Saç ekimi işlemi yapılacak alanın genel durumlarının detaylı bir şekilde muayene edilme işlemleri gerçekleştirilir. Sonrasında kişilere uygun saç ekimi tasarlanır ve lokal anestezi yöntemiyle işlemin başlatılması sağlanır.

DHI saç ekimi işleminde çoğunlukla kişilerin ense bölgelerinden alınan saç kökleri kullanılır. Oldukça gelişmiş teknolojik cihazlardan olan mikromotor cihazları ile ense kökünde bulunan sağlıklı saç kökleri dikkatli bir şekilde çıkarılır. Çıkarılan bu saç kökleri özel solüsyon içerisine konularak saç köklerinin canlılığının korunması sağlanır. Verici bölgelerden kök çıkarılması işlemlerinin tamamlanmasından sonra saç ekimi yapılacak olan bölgelere anestezi işlemleri uygulanır. Bu sayede ekim işlemleri başlatılmış olur.

DHI öncesi kişilere uygun saç tasarımlarının gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir. Böylece yeni saç kökleri, her saçın çıkış yönüne uygun olacak şekilde yerleştirilir. Bu sayede doğal saç yapısı korunarak işlemlerin gerçekleştirilmesi mümkün olur.

Mikro uçlar ile güvenli şekilde çıkarılan sağlıklı kökler saç kaybı sorunları olan alanlara direkt olarak yerleştirilir. Saç ekiminden önce saçsız olan bölgede kanal açma gibi zorunlu olan işlemlere gerek duyulmadan DHI yöntemiyle başarılı sonuç almak için gerekli olan seans sayısı azdır. İşlemden sonra yara gibi doku hasarı sorunları söz konusu olmaz. İyileşme süreleri de oldukça kısa olması ile dikkat çeker. Böylece işlemin ardından saç ekimi yapılan bölgede enfeksiyon meydana gelme riski de daha az olur.

DHI ile saç ekiminden sonra pansuman ya da özel bakıma gerek duyulmaz. Hastalar normal yaşamlarına hızlı bir şekilde dönebilirler. Bu yöntemin pek çok açıdan çeşitli avantajları bulunur. Böylece güçlü, sağlıklı ve doğal görünümlü saçlara kavuşmak mümkün olur. Genetik ya da stres nedeniyle ortaya çıkan saç kaybı sorunları da tamamen kontrol altına alınır.

DHI Saç Ekimi Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

DHI Saç Ekimi Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
DHI Saç Ekimi Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

DHI saç ekimi işlemi minimal bir uygulamadır. Ancak işlem invaziv bir girişim olduğu için uygulamanın steril bir ortamda gerçekleştirilmesi önemlidir. Saç ekimi işleminin uygun olmayan koşullarda yapılması halinde saç ekiminden sonra saçlı deride enfeksiyon sorunları oluşabilir. Bu durum uygulamanın başarısını ve kişilerin sağlığını riske atan ciddi komplikasyonların meydana gelmesine neden olabilir. Bu nedenle saç ekimi uygulaması için güvenilir kliniklerin tercih edilmesine özen gösterilmesi önemli bir konudur.

Saç ekimi işleminin ardından saçlı deride oluşan kızarıklık, kaşıntı, hassasiyet, kabuklanma durumları 1-2 hafta süresince normal kabul edilir. Bu semptomlar işlemin uygulandığı derinin sağlıklı bir şekilde iyileşe süreçlerinde meydana gelen bulgulardır. İki haftadan fazla devam eden kızarıklık ve hassasiyet sorunları mevcut bir enfeksiyonun habercisi olabileceğinden bu durumda uzman bir doktora danışmak gerekir.

Saç ekimi işleminin başarı oranı işlemi uygulayan doktorun deneyimi yanında uygulama merkezinin donanımına bağlı olarak değişiklik gösterir. Kullanılan cihazların yeterlilikleri, mevcut teknik ile ilgili bilgi sahibi olup olmadığı, klinisyenlerin deneyimi, DHI saç ekimi yönteminin başarısını doğrudan etkiler.

Saç kaybını durdurmak, kalıcı saç kaybı durumlarını kesin olarak çözüme kavuşturmak için DHI saç ekimi yöntemi ile alakalı olarak uzman merkezlere ulaşmak önemlidir.

FUE Saç Ekimi Nedir?

Saç, dış görünüşün ve estetiğin önemli parçalarından biridir. Kişiler genellikle sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak isterler. Fakat hem kadınlarda hem de erkeklerde hava kirliliği, hormonal faktörler, vitamin ve mineral eksikliği gibi çeşitli nedenlerle saç dökülmesi ve saç kaybı sorunları yaşanabilir.

Erkeklerde meydana gelen saç dökülmesi sorunları çoğunlukla genetik faktörler nedeniyle meydana gelir. Kadınlarda meydana gelen saç dökülmesi sorunlarının en sık karşılaşılan nedeni demir, B12 eksikliği, hormonal faktörler, vitamin ve mineral eksikliğidir.

Saç dökülmesi ve saç kaybı sorunlarından saç ekimi yöntemleri ile kısa sürede kurtulmak mümkündür. FUE yöntemi, uzmanlar tarafından sıklıkla tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Saç ekimi uzmanları, saç nakli amacıyla başvuran hastalara öncelikle saç analizi yaparlar. Bu şekilde saç yapısı ve kalitesi, saçın alınacağı donör bölgedeki saç kökleri kalitesi, dökülme yoğunluğu gibi konuların belirlenmesi gerekir. FUE yönteminin uygun olmasına karar verilmesi halinde çok kısa sürelerde işleme başlanır.

FUE Saç Ekimi

Bu işlemin ardından doğal bir görünüm elde edilmesi amacıyla hastaların ön saç çizgisinin belirlenmesine yönelik işlemler yapılmalıdır. Ön saç çizgisi belirleme işleminde çok önden ya da arkadan başlayan saç çizgileri hastaların doğallıktan uzaklaşmasına neden olur. Bunun yanı sıra ön saç çizgisinin düz bir çizgi şeklinde olması doğallık bakımından istenen bir durum değildir.

Ön saç çizgisi belirlendikten sonra saç dökülmesinin yoğun olarak yaşandığı bölgeler belirlenir. FUE tekniği dört aşamadan meydana gelen bir uygulamadır. İlk önce saç köklerinin toplanacağı donör bölgelerin tıraş edilmesi işlemi gerçekleştirilir. Bu sayede mikromotor yöntemiyle saç köklerinin daha kolay bir şekilde alınması sağlanır. Saç köklerinin toplanacağı alan lokal anestezi yardımıyla uyuşturulur. Saç köklerinin alınması esnasında ense bölgesinde bulunan kıl kökleri tek tek toplanır.

Saç köklerinin toplanması yaklaşık olarak 2 saat sürer. Bu işlemden sonra toplana saç kökleri özel bir solüsyon içerisine konur. Ekim yapılacak bölgenin lokal anestezi ile uyuşturulması işlemi gerçekleştirilir. Bu alana kanal açma yapılır. FUE saç ekimi ortalama 7-8 saat gibi bir sürede gerçekleştirilir.

Türkiye’de Saç Ekimi Tedavisi

Türkiye saç ekimi konusunda son derece gelişmiş bir ülke olduğundan pek çok uluslararası turist burada tedavi görmeyi uygun görür. Dövizin yüksek olması nedeniyle yurt dışından gelenler için saç ekimi yöntemi oldukça uygun fiyatlıdır. Türkiye’de saç ekimi tedavisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

2 thoughts on “Türkiye’de Saç Ekimi Fiyatları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir